Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Multumesc pentru schema. Eu am in plan sa fac o sursa digitala dubla, 2 surse independente. Pana acum solutia pe care o aveam era o sursa mai veche adaptata cu adc si dac, dar avea inconvenientul ca tensiunea de alimentare alimenta si operationalele, deci eram limitat la valoarea maxima pe care o suportau. Sursa asta nu are problema asta. Foloseste si MOS pe iesire, deci nu mai e nevoie de darlingtoane si alte cele. Cred ca probabil in weekend o sa o studiez mai bine. Mult spor la construit!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Liwiu

salut , am terminat si eu sursa despre care e deschis topicul dar cu ceva modificari si anume:

in loc de diodele 1N4148 am pus 1N4007 deoarece nu am gasit in oras asemenea diode si nici echivalentele ei

in loc de condensator de 3300 am pus unu de 5000 dar nu cred ca asta ar fi problema

si in loc de tranzistoru BC548 sau Bc547 am pus BC546 care se pare ca ar fi la fel cu astea 2 dinainte

si in loc de TL 081 sunt integratele LM358 care dupa cate am vazut pe forum ar merge si cu astea

in rest toate piesele au fost masurate si puse ca in schema

Asa, acu sa trec la ce ma streseaza: NU MERGE in mama lui de montaj.

Am masurat si am vazut ca tensiune se opreste sa treaca de al doilea integrat cu toate ca am masurat si am vazut ca integratul este alimentat

Deci cine poate sa imi dea un rasp , o idee ceva .

http://www.electronics-lab.com/projects/power/003/index.html

Link spre comentariu

in loc de diodele 1N4148 am pus 1N4007 deoarece nu am gasit in oras asemenea diode si nici echivalentele ei

In ce zona a bucurestiului stai si de cate ai nevoie? Am vreo "cateva" bucati (spre 1000 sa tot fie :d ) Daca vrei sa pui d-alea si esti dispus sa te deplasezi dupa ele, te servesc cu cate ai nevoie.
Link spre comentariu

salut , am terminat si eu sursa despre care e deschis topicul dar cu ceva modificari si anume: in loc de diodele 1N4148 am pus 1N4007 deoarece nu am gasit in oras asemenea diode si nici echivalentele ei in loc de condensator de 3300 am pus unu de 5000 dar nu cred ca asta ar fi problemasi in loc de tranzistoru BC548 sau Bc547 am pus BC546 care se pare ca ar fi la fel cu astea 2 dinainte si in loc de TL 081 sunt integratele LM358 care dupa cate am vazut pe forum ar merge si cu asteain rest toate piesele au fost masurate si puse ca in schema Asa, acu sa trec la ce ma streseaza: NU MERGE in mama lui de montaj.Am masurat si am vazut ca tensiune se opreste sa treaca de al doilea integrat cu toate ca am masurat si am vazut ca integratul este alimentatDeci cine poate sa imi dea un rasp , o idee ceva .http://www.electronics-lab.com/projects/power/003/index.html

cu diodele, tranzistoarele si condensatorul nu ar trebui sa fie nici o problema. in schimb, cu operationalul este. ai putea si cu LM358, dar mai greu. in schema U3 si U2 au alimentarile comune, si ai putea folosi in locul lor un LM358, iar in loc de U1 un alt LM358. desigur trebuie modificate conexiunile si pierzi reglajul de offset la U2. dar mai bine cauta TL071, TL081, nu sunt scumpe si se gasesc destul de usor. in loc ai putea pune 741 daca ai prin zona, dar performantele sunt mai slabe.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Liwiu

multumesc mult pentru sfaturi. Oricum parerea mea este ca de la integrate este problema. Am masurat cu aparatul de masura si imi aduce tensiunea pana la U2 adica ultimul integrat cum ar veni pe cablaj si de acolo nu mai trece. Am vazut la inceputul postului ca cineva zicea ca in loc de TL081 merge si LM358. Rezistentele au fost toate masurate k le-am gasit prin casa si imi era sa nu fie arse, condensatoarele si diodele sunt noi la fel si integrate.Ca sa rasp si celui dinainte care era dispus sa imi dea cateva diode, ii multumesc mult dar eu nu sunt din bucuresti dar dupa 1 octombrie cand vin la fac ( am trecut anu 3 asa ca sa ma laud si eu :da ) poate o sa trec sa iau cateva.

Link spre comentariu
Vizitator Liwiu

Nu sunt. Ca sa nu iti mai dau mura in gura, cauta datasheeturile pe net si uite-te ce e in fiecare.... iti vei da singur seama.Minunat :d, nu am vazut datebase l-am luat direct de buna, oricum nu am de unde sa fac rost de TL071 sau 081 in Alexandria, cand incep fac poate o sa cumpar daca mai am timp ...oricum ms mult de sfat

Link spre comentariu

In sfarsit mi-am terminat si eu sursa :)

Mai imi lipseste sa pun radiator pe tranzistor si direct in cutie.

Am cumparat un voltmetru si ampermetru analogic dar intr-un fel sunt dezamagit de asteptari, comparand cu un aparat digital de masurare, lasa de dorit(la precizie ma refer) :(

Si saptamana viitoare ma apuc de acest multimetru digital pt sursa http://www.electronics-lab.com/projects/test/022/index.html

uitati cateva poze cu sursa, doar in gol am incercat deoarece nu aveam burghiu pt a perfora radiatorul pt tranzistor.

Posted Image

Posted Image

am sa mai revin cu pozele sursei in totalitate ansamblat

Link spre comentariu

oricum varianta original? de cablaj e l?b?r?at? r?u... dac? ai o cutie îndeajuns de mare, e ok, dac? nu...criss, de ce nu bagi toat? afacerea într-o cutie de surs? de PC??la câte surse se cam arunc?, mai c? n-ai decât s? te apleci s? o iei!!!...?i apropo, cu acometre sursa ta o s? aib? un aer "vintage/profi"... am auzit destui considerând c? sursele cu afi?aje numerice arat? a "juc?rie"... :rade:

Link spre comentariu

@ratza nu stiu a fost facut de tine?de ceva timp l-am descarcat si doar acuma m-am decis sa-l fac.as fi facut cablajul de la 0 doar ca mia fost lene :)doar acel radiator l-am avut asa ca nu am avut ce alege.@MifTy in romania da, pot gasi la kg doar aicea nu + nici limba nu o cunosc iar polonezi nu prea vb engleza asa ca nu ma complic.in romania daca imi trebuia radiator mergeam la primul atelier de tamplarie in aluminiu si aveam cu kg .. aicea trebuie sa cumpar si amaratul acela de radiator :( problema mea cu afisajul analogic este ca nu am o precizie +-20...80mv iar in general lucrez la tensiuni mici la care aceasta valoare ii mult, in rest nu am nimic cu afisajul analogic + imi iese mai ieftin decat cel digital.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări