Depanatoru Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 Daca sursele nu scot exact aceeasi tensiune nu le poti pune in paralel , daca uiti vreodata sa le reglezi identic risti sa le strici , mai bine uita de ideea asta , in rest sa se inserieze pentru tensiune simetrica se poate face cu un simplu comutator . Cand e inchis sunt inseriate , cand e deschis sunt independente . Link spre comentariu
francezu Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Pentru conexiunea paralel este necesar ca cele doua surse sa aiba aceeasi tensiune la iesire.Acest lucru se poate obtine adoptand o configuratie de tip master-slave,in care una din surse dicteaza valoarea tensiunii de iesire ,iar cealalta o urmareste pe prima. Practic pentru una din surse se culege referinta de tensiune de pe potentiometrul primeia si nu de pe cel propriu.Astfel la iesire sursele vor avea aproximativ aceeasi tensiune. Am desenat si o schema : Link spre comentariu
heroes Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Buna ziua. Foarte frumos gandit, exact ceea ce aveam nevoie. Multumesc domnului francezu'. Am sa va tin la curent cu adaptarea schemei. O zi buna. Link spre comentariu
ghostbuster Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 as vrea sa fac si eu montajul, dar transformator am doua trafo de ups ce scot 17v fiecare, ma gandesc sa le pun in serie, da tine sursa la 34v? Link spre comentariu
francezu Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Dupa redresare si filtrare vei avea cam 48 V in gol. LM723 rezista la maxim 40V, deci nu se poate. Ai putea incerca doar cu un traf ,caz in care vei obtine la iesire pana in 20V. Va fi necesara modificarea valorii rezistentei R2 la aproximativ 7,2 Kohm. Link spre comentariu
nickrvl Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Dupa redresare si filtrare vei avea cam 48 V in gol. LM723 rezista la maxim 40V, deci nu se poate. Ai putea incerca doar cu un traf ,caz in care vei obtine la iesire pana in 20V. Va fi necesara modificarea valorii rezistentei R2 la aproximativ 7,2 Kohm.Am facut si eu o sursa cu LM324 0-30V care e alimentata cu 37V, mult mai mult decit suporta LM-ul, am rezolvat problema alimentind integratul printr-un zener.Asta e schema.[attachment=0]Lm324.pdf[/attachment]HEROES, de unde ai luat cutia? si cit... Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 M-am hot?rât s? construiesc ?i eu o surs? de tensiune variabil?, îns? a? vrea ceva care s? poat? furniza pân? la 40 [V] / 8 [A]. N-am g?sit ceva asem?n?tor pe forum, dar m? gândesc s? iau unul din proiectele prezentate deja ?i s?-l modific pentru a ob?ine ceea ce-mi dorec - asta dac? este posibil. A? alege ori varianta aceasta de la Electronics Lab ori varianta prezentat? în revista Conex club (pag. 1 , pag. 2) Pentru schema de la E. Lab o s? iau varianta modificat?, în care se folose?te opera?ionalul TLE2141 (Vcc+/- = 22). (schema , lista de componente) - pinul 7 de la U1 ?i U3 îl leg la + printr-un divizor de tensiune ?i regulatorul GM78L18 (?ti?i vr-un regulator care s? aibe Vin mai mare de 40 [V], ca s? nu mai pun divizor?). - R11 ?i R12 o s? le modific a.î. U2 s? aib? amplificarea de 3,8x (A=R11+R12/R11), deci tensiunea de referin?? o s? fie undeva pe la 42,5 [V]. - pentru a ob?ine amperajul dorit, m? gândesc ca lâng? R7 s? înseriez înc? dou? rezisten?e de aceea?i valoare. - pe lâng? Q4 ?i Q5, o s? mai adaug înc? doi tranzistori - s? fac? fa?? puterii disipate. - ca transformator o s? folosesc probabail un toroidal cu 2x14 [V] / 300 [VA]; conectez o înf??urare sau ambele în serie, în func?ie de ce tensiune am nevoie la ie?ire. Ce zice?i, se poate a?a ceva ?.... sau o s? ajung la sec?iunea Bodega? Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 " m? gândesc ca lâng? R7 s? înseriez înc? dou? rezisten?e..." - sau mai bine le pun în paralel Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Salut , de unde ai luat traful ? cat a costat ? Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Salut , de unde ai luat traful ? cat a costat ?P?i... deocamdat? am ideile ?i cam atât. Traf am v?zut de vânzare la cineva pe forum - a?tept s? zic? un pre?; dac? nu, comand unu' de aici Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 am vorbit si eu el pt acelasi traf.. si a zis ca nu aduce pt ca ajunge ffff scump deci..pauza... si eu stau cu piesele pe banca din cauza ca nu am traf :( Link spre comentariu
heroes Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Dupa redresare si filtrare vei avea cam 48 V in gol. LM723 rezista la maxim 40V, deci nu se poate. Ai putea incerca doar cu un traf ,caz in care vei obtine la iesire pana in 20V. Va fi necesara modificarea valorii rezistentei R2 la aproximativ 7,2 Kohm.Am facut si eu o sursa cu LM324 0-30V care e alimentata cu 37V, mult mai mult decit suporta LM-ul, am rezolvat problema alimentind integratul printr-un zener.Asta e schema.[attachment=0]Lm324.pdf[/attachment]HEROES, de unde ai luat cutia? si cit...Buna seara. Am luat cutia de la Adelaida, a costat 15RON, dar am impresia ca trebuie sa faci comanda de minim 20 sau 25RON. Nu mai sunt sigura. O seara buna. Link spre comentariu
nickrvl Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Buna seara. Am luat cutia de la Adelaida, a costat 15RON, dar am impresia ca trebuie sa faci comanda de minim 20 sau 25RON. Nu mai sunt sigura. O seara buna.Multumesc, si cred ca e ceva ne inregula, asa vrei tu sa-ti vada toata lumea adresa? Sau cumva faci reclama mascata.... Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Buna seara. Am luat cutia de la Adelaida, a costat 15RON, dar am impresia ca trebuie sa faci comanda de minim 20 sau 25RON. Nu mai sunt sigura. O seara buna.sigur/sigura ??? Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Mie nu-mi r?spunde nimeni :cry: ? Chiar a?a prostii mari am spus? Haide?i, un sfat,ceva. Eu ?tiu doar cam ce vreau s? fac, da' cum... nu prea am habar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum