Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Pana la urma cum calculez si eu cati Amperi imi scote traful ?

Poti masura grosimea sarmei de CuEm din secundar si vezi in tabel corespondenta .Nu este varianta cea mai precisa dar este mai simpla si la indemana!Normal ar trebui un ampermetru de curent alternativ ,un voltmetru c.a. si o rezistenta variabila (reostat) de mare putere ca sarcina pe infasurarea secundara.Se micsoreaza valoarea sarcinii pana cand tensiunea are tendinta de scadere ,atunci citesti curentul pe ampermetru .Daca gresesc va rog sa ma corectati.
Link spre comentariu

daca e cum zici tu si cum zice Blind ca la 1 mm diametru sarma pe secudar = 3 A ... apoi al meu daca scoate 1.5 , ca sarma aia nu are 1 mm cum nu am eu doctorat in electronica ! cel mult 0.5 mm dar nu cred ! Inca astept sugestii , multumesc tuturor pt solutii ! PS : deci sursa aia nu e buna ? io dau maine omului inapoi si cred ca tot pe aia neagra pe a mea o sa o folosesc , daca nu cumpar alta ! Fac si o poza cu ce mai are prietenul si mai vedem ! Salutare

Link spre comentariu

..deci sursa aia nu e buna ? ... tot pe aia neagra pe a mea o sa o folosesc

Te referi la traf sau la ce ? Si care e aceea "sursa" neagra despre care vorbesti ?Daca traful tau in secundar are conductor cu grosimea de sub 1 mm, nu prea o sa poti scoate 3A din el decat cu pretul scaderii drastice a tensiunii in secundar,iar traful o sa se incalzeasca corespunzator.
Link spre comentariu

ma refeream la puntea aia amea prima , din pagina anterioara , apropo cred ca sursa prezentata mai sus este de 8 amperi pt ca azi am descoperit alt 3pm4 , inai m-am luat dupa cum a zis Djlove si am zis ca e de 3 amperi pt ca titlul ei incepe cu 3 , insa azi am vazut ca acel 3 nu se refera la amperaj ( zic eu ) daca gresesc corectati-ma va rog ! Deci traful meu nu are sarma din secunda de 1 mm , nu stiu daca o are macar de 0.3 mm deci nu am sa scot 3 amperi cu el cum nu am sa reusesc sa fac niciodata din apa petrol , deci proiectul se amana pana gasesc traf suficient de "potent " :ciuda: ! ms tuturor

Link spre comentariu

multumesc mult Nelu F , pana la urma cred ca am sa cumpar una de 10 amperi si gata , ce sa ma complic cu improvizatii si parca vad ca se intampla ca imi pocneste puntea ca mi-e lumea mai draga ! cum am zis si mai sus , proiectul se amana pana gasesc traf ! O zi buna tuturor

Link spre comentariu

"Arunca dupa caini" puntea aia romaneasca, e un GUNOI, nu din cauza ca suporta 3A, ci pt. ca, desi e monolitica, diodele de pe cipul de siliciu nu sunt "identice"...o semialternanta va fi mai "ampla" decat cealalta...hilar.(una din asta a distrus un radio "Bucur 7").O punte de 8A/400 NOUA nu costa peste 2-3 RON...

Link spre comentariu

Buna ziua. Am reusit si eu in sfarsit sa montez in cutie majoritatea componentelor pentru sursa reglabila de aici: http://www.electronics-lab.com/projects/power/032/ Am realizat 2 montaje identice, pe care doresc sa pe folosesc: 1 separat, pentru 2 tensiuni diferite, si separate galvanic; 2 paralel, pentru o singura tensiune si intensitate dubla; 3 in serie, pentru alimentarea montajelor ce necesita sursa simetrica. Acum am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a realiza montajul de comutare penrtu cele trei puncte de mai sus, mentionez ca nu vreau sa fac un montaj in care sa stau sa mut firele de la fiecare sursa in parte pe ceva de genul suruburi, sau sa conectez anumite fire intre bornele de iesire ( pe care le achizitionez maine, precum si 2 potentiometri multitura de 5 k fiecare). Orice idei sunt binevenite. Multumesc pentru ajutor.

Poze cu sursa:

Link spre comentariu

salut , superba statie , poti sa-mi zici cat scoate traful tau si de unde l-ai luat ? :jytuiyu

Salut, nu este statie, este o sursa reglabila. Traful are 4 secundare de 24v fiecare conectate cate 2 in paralel, si aproximativ 140W. A fost cumparat chiar dupa acest forum cu ceva timp in urma, nu mai stiu sigur se intampla anul trecut, si eu am refacut bobinajele secundare. Cam atat pot spune. O zi buna.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări