Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

asa am revenit :d azi am fost pana la magazinul local care distribuie piese electronice si am o veste buna , o veste proasta , si 2 intrebari ! Vestea buna : am conectat azi traful acela si am 23.8 vAC :da :101 , cu o rezistenta de 6.8 Ohm mi-ar iese o intensitate de fix 3.5 A iar acolo maximul e de 3 de aici rezulta prima intrebare , ce tre sa modific ca sa mearga cu acest traf fara sa ard nimic !Vestea rea : am fost la magazinul de piese si nu au vreo 10 piese , asa ca mai trebuie sa astept vreo 2 saptamani pana refac stocul !Intrebarea 2 : am gasit pe acasa , din mai mult placi dezmembrate 2 punti redresoare si am citit in paginile anterioare ca se poate folosi si punte redresoare ( aveti mai jos pozele cu cele 2 ) ce trebuie modificat in schema pt a pune o punte redresoare ( prefer un desen pe schema ) si cu ce influenteaza folosirea puntii in performantele statiei !

Link spre comentariu

1) ce tensiune scoate transformatorul ? probabil ca trebuie sa iti cauti alt transformator2) nu are nimic daca lui punte - doar ca arata putin mai urat daca nu modifici cablajul (eu am pus puntea pe un cablaj adaptor imediat deasupra gaurilor pentru diode)

Link spre comentariu

Eu nu prea o sa am nevoie ( zic eu ) de tensiune mai mare de 12-15 V , insa am nevoie de cei 3 amperi , rar daca o sa am nevoie de tensiuni de 24 -30 V ! Problema este daca pot folosi prima sursa cea neagra ? si ce trebuie sa modific , deoarece transformatorul meu scote 3.5 +/- 0.2-0.7 Amperi ! Eu am zis 3.5 facand o medie intre toate valorie date timp de 1 minut ! cu transformatul cabaljului nu e problema

Link spre comentariu

am conectat azi traful acela si am 23.8 vAC :da :101 , cu o rezistenta de 6.8 Ohm mi-ar iese o intensitate de fix 3.5 A iar acolo maximul e de 3 de aici rezulta prima intrebare , ce tre sa modific ca sa mearga cu acest traf fara sa ard nimic !

Cum ai masurat traful? In gol , sau ai conectat la secundar acea rezistenta(trebuie sa disipe vreo 83 W)? Daca masuratoarea a fost facuta ca in al doilea caz e bun traf-ul.Sursa o sa scoata maxim ~27V la 3A. Nu conteaza ca ai 3,5 A maxim; traful poate sa fie si de 100A, sursa ta impreuna cu sarcina pe care o are conectata va consuma atat cat are nevoie.In legatura cu puntea ar trebui sa asculti sfaturile celorlalti colegi de pe forum si sa pui una mai mare de 6-10 A. Pe net nu am gasit nici un catalog pentru puntea din prima poza,deci nu pot sa ma pronunt daca e buna sau nu, a doua e clar prea slaba.
Link spre comentariu

am masurat traful normal adica l-am bagat in priza , si am masurat cu apartul de masura tensiunea pe secundar , apoi l-am scos dim priza si am masurat rezistenta pe secundar si apoi cu legea lui Ohm am dedus cati amperi imi scoate ! Am cautat pe net catalog la punte si am gasit ca suporta 4 Amperi uite aici catalog : http://pdf1.alldatasheet.co.kr/datashee ... SBA10.html daca nu merg maine sa iau alta !

Francezu' stai ca nu am inteles ceva , deci traful meu scote 3.5 A .. iar eu la sursa pe care vreau sa o folosesc ia imi mananca 4 amperi ! :nas: acu ce fac ? se arde ? citeam in paginile anterioare ca unii baietii au modificat ceva pt ca traful lor scoatea mai mult de 3 amperi , trebuie sa modific si eu sau nu ? MC

Link spre comentariu

Doar ca ai uitat o chestie: in curent alternativ iti intra in scena impedanta Z si nu rezistenta R, iar in cazul unei bobine, impedanta acesteia era Z=R+j*omega*L (daca nu ma insel), asa ca ce calcul ai facut tu...nu prea te ajuta.Mai bine masoara grosimea sarmei din secundar si sectiunea miezului si asa poti estima mai aproape de adevar curentul maxim pe care ti-l poate da traful tau.Ca un traf sa iti scoata 3A ar trebui sa aiba sarma cam de 1mm in secundar, daca imi aduc bine aminte(asta daca are un miez capabil).

Link spre comentariu

Acum am vorbit cu un profesor de fizica , si mi-a ca la bobine se foloseste tot legea lui Ohm , acum na nu stiu ce sa zic , am sa folosesc asta , si sa vad la final cat imi scoate daca scoate mai putin de 3 amperi schimb traful , daca nu il voi folosi in continuare pe acesta ! Maine ma duc sa cumpar alta punte de 10 amperi , si va mai tin la curent cu evolutia proiectului ! Salutare PS : inca astept pareri , critici !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări