boboBOBO Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 ms francezu , asa ma gandeam si eu insa nu stiam daca e bine , inca ceva , daca am alimentat din greseala un secundar la 220 pt 2-3 secunde , si apoi iesit oleaca de fum dar a fost deconectat mai merge traf sau sa il arunc ? Link spre comentariu
francezu Postat Iunie 28, 2009 Partajează Postat Iunie 28, 2009 Daca la masurare secundarul indica aceeasi rezistenta(in c.c.) inseamna ca merge, nu s-a strapuns izolatia;dar nu cred sa mai aiba viata lunga,asta daca o sa functioneze in sarcina timp indelungat. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 asa am revenit azi am fost pana la magazinul local care distribuie piese electronice si am o veste buna , o veste proasta , si 2 intrebari ! Vestea buna : am conectat azi traful acela si am 23.8 vAC , cu o rezistenta de 6.8 Ohm mi-ar iese o intensitate de fix 3.5 A iar acolo maximul e de 3 de aici rezulta prima intrebare , ce tre sa modific ca sa mearga cu acest traf fara sa ard nimic !Vestea rea : am fost la magazinul de piese si nu au vreo 10 piese , asa ca mai trebuie sa astept vreo 2 saptamani pana refac stocul !Intrebarea 2 : am gasit pe acasa , din mai mult placi dezmembrate 2 punti redresoare si am citit in paginile anterioare ca se poate folosi si punte redresoare ( aveti mai jos pozele cu cele 2 ) ce trebuie modificat in schema pt a pune o punte redresoare ( prefer un desen pe schema ) si cu ce influenteaza folosirea puntii in performantele statiei ! Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 1) ce tensiune scoate transformatorul ? probabil ca trebuie sa iti cauti alt transformator2) nu are nimic daca lui punte - doar ca arata putin mai urat daca nu modifici cablajul (eu am pus puntea pe un cablaj adaptor imediat deasupra gaurilor pentru diode) Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 salut , de ce sa-l schimb , scoate 23.8 iar ca ampersaj am calculat 3.5 A Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 eu intelegeam ca scoate 23VA la 3 amperi, deci tensiunea era mult mai mica.daca iti scoate 23,8 V ca si tine 3 amperi e bine. oricum este o sursa de laborator care nu va sta tot timpul in sarcina maxima. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Eu nu prea o sa am nevoie ( zic eu ) de tensiune mai mare de 12-15 V , insa am nevoie de cei 3 amperi , rar daca o sa am nevoie de tensiuni de 24 -30 V ! Problema este daca pot folosi prima sursa cea neagra ? si ce trebuie sa modific , deoarece transformatorul meu scote 3.5 +/- 0.2-0.7 Amperi ! Eu am zis 3.5 facand o medie intre toate valorie date timp de 1 minut ! cu transformatul cabaljului nu e problema Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 cauta un catalog sau ceva informatii despre puntea din prima poza si vezi daca tine minim 3-4A (eu am pus una de 10 sa fiu sigur ca nu pocneste) Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 daca traful scoate 3,5 amperi,si mai bagi si un filtraj mai serios dupa punte,ai toate sansele sa crape puntea aia.....si stii cum e:crapa cand ti-e lumea mai draga.....cred ca ar fi mai bine sa bagi o punte de 10 amperi din prima,si astfel Link spre comentariu
francezu Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 am conectat azi traful acela si am 23.8 vAC , cu o rezistenta de 6.8 Ohm mi-ar iese o intensitate de fix 3.5 A iar acolo maximul e de 3 de aici rezulta prima intrebare , ce tre sa modific ca sa mearga cu acest traf fara sa ard nimic !Cum ai masurat traful? In gol , sau ai conectat la secundar acea rezistenta(trebuie sa disipe vreo 83 W)? Daca masuratoarea a fost facuta ca in al doilea caz e bun traf-ul.Sursa o sa scoata maxim ~27V la 3A. Nu conteaza ca ai 3,5 A maxim; traful poate sa fie si de 100A, sursa ta impreuna cu sarcina pe care o are conectata va consuma atat cat are nevoie.In legatura cu puntea ar trebui sa asculti sfaturile celorlalti colegi de pe forum si sa pui una mai mare de 6-10 A. Pe net nu am gasit nici un catalog pentru puntea din prima poza,deci nu pot sa ma pronunt daca e buna sau nu, a doua e clar prea slaba. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 am masurat traful normal adica l-am bagat in priza , si am masurat cu apartul de masura tensiunea pe secundar , apoi l-am scos dim priza si am masurat rezistenta pe secundar si apoi cu legea lui Ohm am dedus cati amperi imi scoate ! Am cautat pe net catalog la punte si am gasit ca suporta 4 Amperi uite aici catalog : http://pdf1.alldatasheet.co.kr/datashee ... SBA10.html daca nu merg maine sa iau alta ! Francezu' stai ca nu am inteles ceva , deci traful meu scote 3.5 A .. iar eu la sursa pe care vreau sa o folosesc ia imi mananca 4 amperi ! acu ce fac ? se arde ? citeam in paginile anterioare ca unii baietii au modificat ceva pt ca traful lor scoatea mai mult de 3 amperi , trebuie sa modific si eu sau nu ? MC Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Doar ca ai uitat o chestie: in curent alternativ iti intra in scena impedanta Z si nu rezistenta R, iar in cazul unei bobine, impedanta acesteia era Z=R+j*omega*L (daca nu ma insel), asa ca ce calcul ai facut tu...nu prea te ajuta.Mai bine masoara grosimea sarmei din secundar si sectiunea miezului si asa poti estima mai aproape de adevar curentul maxim pe care ti-l poate da traful tau.Ca un traf sa iti scoata 3A ar trebui sa aiba sarma cam de 1mm in secundar, daca imi aduc bine aminte(asta daca are un miez capabil). Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 aha.. oke am inteles , insa nu prea le am eu cu impedanta , masurarea miezului etc , cum pot afla cat scoate ? pe el scrie asa : Typ : 9WN 661 23.1 ! Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Acum am vorbit cu un profesor de fizica , si mi-a ca la bobine se foloseste tot legea lui Ohm , acum na nu stiu ce sa zic , am sa folosesc asta , si sa vad la final cat imi scoate daca scoate mai putin de 3 amperi schimb traful , daca nu il voi folosi in continuare pe acesta ! Maine ma duc sa cumpar alta punte de 10 amperi , si va mai tin la curent cu evolutia proiectului ! Salutare PS : inca astept pareri , critici ! Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Se foloseste legea lui ohm pentru curent alternativ, unde R este inlocuit cu Z... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum