Lantean Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Nu este inscriptionat plexicul ,este hartie in spatele lui scoasa la imprimanta, litere albe pe fond negru.Fata fiind neagra nu se observa ca este hartie decat daca te uiti cu atentie! Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Multumesc! Este facut de mine cu ICL 7107 , comutarea intre indicarea curentului si tensiunii se face printr-un releu cu automentinere, asta mi s-a parut cea mai la indemana solutie in lipsa a 2 voltmetre la fel.ar fi o idee s? postezi ?i schema complet? a volt/ampermetrului, sau numai partea de comutare... Link spre comentariu
Lantean Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 ar fi o idee s? postezi ?i schema complet? a volt/ampermetrului, sau numai partea de comutare...Schema cu releu e asta , scuze dar nu am rabdare sa o fac in Eagle. Schema voltmetrului si cablajul e cea de aici http://www.niqro.3x.ro/masura/masura.htm care de fapt e chiar schema din datasheet http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/intersil/fn3082.pdf .Singura modificare este ca am pus 2 condensatori electrolitici de 100uF fiecare, intre "gnd ,+" si " gnd,- " pentru ca stabilitatea voltmetrului lasa de dorit asa cum era. Dupa ce am pus condensatorii merge perfect.Alimentarea voltmetrului este facuta printr-un transformator separat mai mic ,de 12V si ~ 0.5A stabilizata cu un 7805.Releul l-am alimentat din aceeasi sursa cu voltmetrul dar inainte de stabilizatorul cu 7805 pentru ca releul este de 12V. Rezistentele de 1 M ohm si 1 K ohm formeaza divizorul de tensiune .Rezistenta de sunt de 0.01 ohm este de fapt o bucata de banda de cupru a carei lungime a fost stabilita prin tatonare si comparare cu alt ampermetru etalonat . Se poate folosi si o rezistenta mai mare de 0.1 ohm ( pt. 3A se poate pune de 5W) dar atunci trebuie pusa o rezistenta de 10K ohmi inainte de contactul normal deschis al releului ( pe plusul voltmetrului )pentru ca impreuna cu rez de 1k sa divizeze cu 10 tensiunea de intrare deoarece la un curent de 1A ,pe rez de 0.1 o sa avem o cadere de tensiune de 0.1V . Link spre comentariu
alibiduda Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 am terminat sursa numai am intampinat o mica problema la 30V in gol cand pun o sarcina de 1A scade tensiunea undeva la 27V in rest la tensiuni mai mici merge fara probleme. Stie cineva care e baiul? Link spre comentariu
ratza Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 Poate ai transformatorul de putere prea mic?. Link spre comentariu
alibiduda Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 sa fiu mai explicit deci pe condensatorul de filtraj am 34V la sarcina de 1A scde la 31 la iesira stabilizarorului am 32V in sarcina la 27V, curentul masurat in alternativ e 1.2A transformatorul era de 30v la 3,5A din care am scos spire(era nou nout cu prospect). Cam astea ar fi. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 parc? era o rela?ie care lega capacitatea condensatorului de filtraj de varia?iile astea de tensiune...vezi dac? nu se îmbun?t??esc lucrurile dublând sau triplând capacitatea aia... Link spre comentariu
Blind Postat Martie 31, 2009 Partajează Postat Martie 31, 2009 sa fiu mai explicit deci pe condensatorul de filtraj am 34V la sarcina de 1A scde la 31 la iesira stabilizarorului am 32V in sarcina la 27V, curentul masurat in alternativ e 1.2A transformatorul era de 30v la 3,5A din care am scos spire(era nou nout cu prospect). Cam astea ar fi.Ce traf ai folosit? Par a fi semne ca traful e incapabil daca iti scade tensiunea in halul asta... Link spre comentariu
alibiduda Postat Martie 31, 2009 Partajează Postat Martie 31, 2009 am incercat cu 2 transformatoare unul de 24V 5A shi celalat 26V 3,5A amandoua cu acelas rezultat la o sarcina de 1A pe sursa scade tensiuna cu 2-3V asta numai la tensiunea maxima. Pe la 25V ramane destul de stabila. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 31, 2009 Partajează Postat Martie 31, 2009 pai in ultimile cazuri,tensiunile trafurilor sunt prea mici! Link spre comentariu
alibiduda Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 se pare k am ajuns si eu la acceias conculizie pt sursa asta iti trebuie un transformator urias care sa duca cel putin mai mult decat dublul curentului la iesire altfel nu ai o tensiune stabila. Poate ma insel, dar daca e asa nu am facut nici o afacere, nu vad rostul in a folosi un jumatate din punterea unu transfornator pt a obtine o limitare de curent. Sunt dezamagit de aceasta sursa. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 daca vrei o parere,cred ca tensiunea traf-ului tre sa fie cea care a avut-o initial,adica cel putin 30V,daca nu chiar 32,daca vrei o stabilizare la "cap de scala",tensiunea in gol e mai mare de 1,41 ori,dar daca o sa masori in sarcina o sa vezi ca se apropie de cea continua dar fara filtraj,mai trebuie avut in vedere si caderea de tensiune pe jonctiunea E-C a lui 2N3055,care teoretic ar trebui sa fie de vreo 0,7 V(doar teoretic!),daca tu ai 28V sa zicem alternativ(si nu 24) in nici un caz nu vei avea o stabilizare buna in sarcina la 30 V ! Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 nu ai nevoie deloc de un traf urias!doar sa aiba 32-34Vca la curentul maxim pe iesire! Link spre comentariu
Lantean Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 nu ai nevoie deloc de un traf urias!doar sa aiba 32-34Vca la curentul maxim pe iesire!Bine ,dar 32 * 1,41 = 45,12 ceea ce vad ca este peste tensiunea maxima a IC-urilor? Nu crez ca ar cam trebui modificata schema un pic pentru a putea folosi un traf de 32-34 de volti? Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 asta e deja alt subiect,alimentezi IC-urile la cat ai nevoie(la cat vor pt lucru)iar tensiunea mare o vei lasa pt elementele serie(2N3055),si asta doar daca vrei sa mergi in sarcina maxima la tensiune maxima. tensiunea de 45 V o vei avea doar in gol,masoara si in sarcina cu cat ramai !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum