Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Exact chestia aia rosie, ca nici intrerupator ca lumea nu mai aveam loc............. Iar motorasul..... asta il aveam cu un consum mai serios. Zilele acestea m-am felicitat pentru constructia sursei, bateria de la autofiletanta a murit, am facut o adaptare cu un fir de 6m cu jack la ea. Merge brici! (chiar daca are peak-uri de 6A la inceput, dar limitarea sursei isi spune cuvantul).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

@alexutu04 ce ai facut tu cu link-urile alea chiar nu avea sens, adica ai ascuns niste link-uri perfect valabile intr-o platforma de link prescurtat care baga publicitatea pe gat cu forta pentru absolut nici un motiv intemeiat, pai de ce sa facem noi asa ceva? am modificat postarea ta lasand doar link-urile directe de interes, si te rog sa eviti astfel de episoade pe viitor.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Schema se preteaza si la un curent mai mare la iesire,aplicind 1,2,.. sau mai multi tranzistori paralel cu Q4, in functie de cit curent maxim vrei la iesire, bineinteles sa fie capabil si traful de retea.

Link spre comentariu

Va salut.

Am citit topicul asta de mi s-a lipit ochii de monitor fara un rezultat concret.Vreau sa stiu daca a adus cineva modificari la mult discutata sursa  http://www.electronics-lab.com/project/0-30-vdc-stabilized-power-supply-with-current-control-0-002-3-a/  sa lucreze pana la 5A,si ce modificari i-a adus?

Va multumesc

Am gasit inca o varianta a "celebrei" surse dela electrinics-lab, cea a unui anume Steve Reeves (0-30V 0-5A).

Power supply by Steve Reeves.rar

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

S-ar putea folosi in locul celor 3 integrate un singur TL083? A incercat cineva!

Poti substitui U3 si U2 cu o capsula dual tl082-tl083. U1 trebuie singular.

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

salut am si eu acesta sursa cu cele 3xtl081 functioneaza impecabil de vro 4 ani singura chestie deranjanta dar nu extrem de deranjanta este ca la orice tensiune setata daca consumatorul trage mai mult de 2A scade tensiune intre 0.6-1,5V schema este cea originala fara nicio modificare.

ce rezolvare ar fi nu sa fie perfecta dar acolo sa fie maxim un 0.5V caderea de tesiune ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări