Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Acest proiect convertor DC DC este realizat de colegul nostru @marian prezentat foarte detaliat aici http://www.elforum.info/topic/85073-sursa-laborator-hibrid/

Am alimentat acest convertor la o sursa in comutatie de 26VDC si un curent nominal de 3.5A. Sunt foarte multumit de acest proiect foarte usor de realizat si in opinia mea la fel de usor de depanat in caz de ceva, datorita schemei foarte simple de urmarit si inteles.

Pentru racire si siguranta am optat pentru un racitor cu ventilator (alimentat de la o sursa separata), controlat in functie de temperatura iar la depasirea temperaturii de 80 de grade daca racirea nu este suficienta in circuit am conectat un termostat.

Posted Image

Posted Image.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Multumiri lui @marian http://www.elforum.info/user/176915-marian/

Editat de MariusUDR
Link spre comentariu

Frumoasa realizarea, felicitari, si multumesc pentru apreciere, ma bucur mult ca micutul meu regulator a atras atentia si a fost folosit.

Am in plan creearea unui topic dedicat strict prezentarii a scheme de diferite alimentatoare, fie ele in comutatie sau liniare, inca nu l-am facut deoarece nici nu am avut timp si nici nu am fost sigur in ce masura ar fi util, si in acest sens as dori sa stiu si parerea voastra, topicul ar fi creeat aici la alimentatoare, il voi face "pinned" pentru a ramane pe prima pagina permanent si va contine strict scheme cu prezentarile de rigoare, fara insa nici o discutie suplimentara, oricine va putea posta si prezenta scheme acolo dar va trebui sa fie ceva functional, testat si prezentat cat de cat detaliat.

Ce parere aveti?

Link spre comentariu

Eu sunt de acord, suna bine si cu siguranta sunt destule persoane care rasfoiesc si cauta ceva sigur si functional, sigur asa suntem toti sau am fost sau vom fi... eu zic ca o prezentare a schemei si a rezultatului final cu ea in lucru atrage atentie si o reusita sigura pentru un doritor interesat!Multumesc !

Link spre comentariu

Ok multam pt pareri, oricum va mai dura pana sa pot deschide subiectul, am cateva scheme cu care vreau sa incep, unele proiecte proprii altele scheme utilizate pe forum aici, dar momentan nu pot face nimic deoarece sunt in spital, o internare pentru niste investigatii mai amanuntite si se pare ca o sa mai stau pe aici, cand o sa ajung acasa fac eu cele necesare, pana atunci astept si alte opinii legate de presupusul topic, nu va sfiiti sa va exprimati parerea, faptul ca sunt moderator nu ma face imun criticilor constructive.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Dupa ce am experimentat o sursa liniara, avand in vedere ca nu "incapeau" in carcasa gasita (doar traful si puntile redresoare ocupa 1/2 din spatiul interior) am optat pentru doua surse reglabile in comutatie de la d-l Marian (multumiri inca o data). Deci, cam asa arata o sursa duala (nu dubla) 0-30v, 5,5A (desi traful ar putea mai mult) cu un circuit soft start si doi "chinezi" ca indicatori, plus potentiometre multitura pentru partea de reglaj tensiune.

Posted Image

P.S. E si cam grea, are cam 7 kg, dar asta e.

Link spre comentariu

Suuuper ! Sa o folosesti sanatos ! ( Carcotas: mergeau si cateva inscriptionari pe panou.)  De unde ai luat multiturele ? Am gasit si eu, dar nu am luat, erau foarte scumpe, asa ca am folosit clasice.

Link spre comentariu

Inscriptionarile ........... daca te uiti la ora de pe poza, vezi ca am terminat-o de curand, am sa inscriptionez pe viitor. Nu am folosit ca alimentare o sursa in comutatie, deoarece doream o siguranta mai mare in exploatare (separare galvanica). Iar butoanele le-am luat de la colegul Ampere...... mai demult (erau si foarte ieftine) dar acum sunt foarte utile. Mai mult m-am chinuit cu "ajustarea" sa incapa toate in carcasa (soft start, traf, punti redresoare, radiatoare punti) si sa nu uitam ca sunt de fapt doua transformatoare, cel mare de forta si unul mai mic pentru alimentarea separata a ventilatoarelor si afisajelor (asta pentru scaderea zgomotului). Multumesc pentru aprecieri, a fost suficienta munca, chiar daca nu am reusit sa fac singur partea de regulator, dar cateodata treuie sa stim ce putem.

Link spre comentariu

Sa o stapanesti sanatos! Frumos si compact, buna solutia cu aranjarea pe verticala.

Dar unde-i switch-ul ON-OFF? Sa fie chestia aia rosie de langa afisoare?

PS: vad sarcina sursei (motorul) si ma intreb: te "dai cu barcutele" pe apa?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări