costyy86 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Off topic....semn ca sa nu pierd topicu.... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 Poti si apasa pe butonul 'urmareste acest topic', care e chiar sus, in dreapta. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Ce face omu cand are un traf, un voltmetru si o carcasa care stateau degeaba:O sursa cu LM317 si 2 x 2N3055 Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Felicitari tuturor pentru realizari ! "Ce face omu cand are un traf, un voltmetru si o carcasa care stateau degeaba:O sursa cu LM317 si 2 x 2N3055" - care este tensiunea maxima debitata ? Dar amperajul ? Unul din cei 2 potentiometri este pentru reglaj fin sau pentru curent ? Multumesc. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 (editat) Voltajul maxim este de 21V, amperajul e dictat de traf(la peste 3A incepe sa moara). Da, butoanele sunt pentru reglaj fin si brut. Inca o prcizare-montajul din partea dreapta(cel cu un led rosu,lipit de regulator) este sursa de 4,2V pentru voltmetru. Apropos de acest ultim montaj:provine de la un incarcator de statie emisie-receptie Motorola de prin 1998. Am ramas traznit cand am vazut cum e lucrat : terminale izolate cu varnish(unde e cazul, la cateva componente plantate in "picioare"), rasina epoxy(nu silicon) pentru fixare mecanica la cablurile de intrare-iesire, componente de calitate, totul facut cu simt de raspundere. Si este "Made in China" PS Pentru uzul zilnic o folosesc pe asta: In poza, sub ea este o statie cu TDA7294, din ala adevarat, luat cu vreo 15 ani in urma. Editat Iunie 28, 2014 de rinaldoparaipan Link spre comentariu
Vizitator Sovailescu Virgil Postat Iulie 5, 2014 Partajează Postat Iulie 5, 2014 Sunt tentat sa fac sursa mult discutata 0-30v si 0-3a, cu relee pentru autocomutare, am modificat in schema cam ce cred eu ca ar trebui sa fac,vreau sa imi spuneti daca e ok asa.Multumesc. doamne,dar de ce te-ai complica asa tare cu relee cind poti pur si simplu cu un comutator cu 3 poziti...... ce mie ca apesi un buton sau rasucesti un comutator, ...nu ced ca e o realizare si o mindrie cind iti complici munca si iti arunci bani in van,si pierzi timpul aiurea....poate doar de dragul de a auzi tacanind niste relee....sincer sa fiu si mie imi place sa le aud Link spre comentariu
costyy86 Postat Iulie 5, 2014 Partajează Postat Iulie 5, 2014 Pentru mine electronica este un hobby. Da, poate este adevarat ca m-am complicam, dar placerea de a ma complica nu o sa dispara niciodata, chiar daca se arunca bani in vant, nu conteaza cel mai mult conteaza satisfactia de a-ti vedea planul adus la bun sfarsit chiar daca acel proiect a costat cat 2,3,4,5 astfel de proiecte/module,etc gata facute in comert. Si acum sa te lamuresc de ce m-am complicat si din punct de vedere al "electronici", sa spun asa. Cu un comutator cu 3 pozitii, cad vrei o tensiune mare si vezi ca nu mai urca, iti aduci aminte sa il muti, cand vrei o tensiune mica si initial a fost pe o tensiune mare si uiti sa il comuti inapoi din cauza ca tensiunea oricum va scadea, si astfel disipatia pe tranzistori poate fi la fel ca si cand comutatorul nu exista, pe cand releele controlate de microcontroler nu vor uita sa faca acest lucru exceptand defectele ce pot surveni asupra lor sau altor componente care influenteaza buna functionare. Link spre comentariu
Marius84 Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 Pana la urma, a facut cineva comutatorul asta electronic de infasurari, cu microcontroler sau altfel? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 Pai da...exista de ceva timp pe forum schema. E un kit de sursa (welleman sau psc?) care contine si comutatorul pt 2 infasurari. Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 Pe forum este sursa de 0 - 30 V / 0 - 10 A de la Well... are si cablaj si toate explicatiile. De acord cu explicatiile lui Costy86 ! Link spre comentariu
Marius84 Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 Ma refeream daca a extras cineva strict partea de comutare din schema aia, sa o foloseasca in sursa din prima pagina. Ca o paranteza, am incercat sa limitez tensiunea pe operationali cu zener, am redus-o astfel la 30v, dar ledul care indica limitarea sta aprins continuu. Cu toate acestea, limitarea functioneaza. O sa incerc si cu lm317... Link spre comentariu
Vizitator iozsi44 Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 Buna ziua tuturor.Am realizat si eu sursa de 0-30v/0-3A.Merge din prima...dar am observat un lucru interesant.Dupa ce alimentez sursa,tensiunea incepe sa scada lent,apoi se opreste.Scade cam 1V in 10 min.Oare care ar fi cauza? Link spre comentariu
Vizitator iozsi44 Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 (editat) poze.daca in montaj nu se pune R7 ce se poate intampla?adica R7 in scurt. 20140724145659539.bmp 20140724145756207.bmp Editat Iulie 24, 2014 de iozsi44 Link spre comentariu
xragon Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 (editat) deci am gasit aceasta schema de sursa de 30v http://www.electronics-lab.com/projects/power/001/index.html , si cautand tot prin acel site, am gasit acelasi proiect dar imbunatatit htttp://www.electronics-lab.com/projects/power/028/index.html , dar nu imi dau seama cum pot eu pozitiona acele valori in locurile necesare , adica acolo scrie ca este varianta precedenta imbunatatita , dar daca iau sa spunem r1 de pe ce-a veche , nu corespunde cu r1 de pe ce-a noua , in plus la schema din eagle se dau toate valorile , dar nu le inteleg , cum pot sa le pozitionez cum trebuie ? Editat Iulie 25, 2014 de xragon Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum