Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Vizitator marian_n

Ceea ce ma nemultumeste este faptul ca nu pot regla tensiunea minima la iesire. Care sa fie problema ?

RV1

AdjustmentsIf you want the output of your supply to be adjustable between 0 and 30 V you should adjust RV1 to make sure that when P1 is at its minimum setting the output of the supply is exactly 0 V. As it is not possible to measure very small values with a conventional panel meter it is better to use a digital meter for this adjustment, and to set it at a very low scale to increase its sensitivity.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

A facut cineva o construc?ie cu dou? astfel de montaje legate în serie?

Da, eu. Am avut nevoie de tensiune diferentiala si am legat doua asemenea surse in serie. Ce este, iti faci probleme ca nu functioneaza?
Nu c? nu func?ioneaz? cât dac? este corect s? le legi un serie. Ai cumva un PCB cu treaba asta? Sau ai f?cut dou? pcb-uri?
Link spre comentariu

Dupa schema discutata am facut doua surse distincte. Am avut nevoie de tensiune diferentiala pentru a verifica un amplificator audio, le-am legat in serie fara nici o problema. E ca si cum ai lega doi acumulatori in serie. Probleme apar daca incerci sa legi sursele in paralel. Sfatul meu e sa faci doua surse distincte, e mult mai comod in viata de zi cu zi.

Link spre comentariu

A facut cineva o construc?ie cu dou? astfel de montaje legate în serie?

Da, eu. Am avut nevoie de tensiune diferentiala si am legat doua asemenea surse in serie. Ce este, iti faci probleme ca nu functioneaza?
în serie ca s? ob?ii tensiune diferen?ial?, adic? +, 0, - ??????

eu ?tiam c? în paralel, dac? vrei s? ob?ii simetric?...

Link spre comentariu

Mifty nu inteleg ce vrei sa spui tu, sau o luam asa babeste: ai 2 surse, fiecare cate 2 fire + si - Acum legarea in paralel inseamna sa legi plusul la plus si minusul la minus si astfel poti obtine o intensitate mai mare( in cazul nostru maxim 6 amperi) . Legarea in serie inseamna legarea unul fir plus al unei surse cu firul de minus al celelaltei surse, firele legate intre ele formeaza punctul de masa, si astfel obti teniune dubla(+- max 30V) sau tensiune simpla intre capetele libere; dar de 2*U al unei surse( in cazul nostru maxim 60v) :limb: :ras:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări