Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Vizitator daniel50

Tl081 nu cred ca se mai gaseste! Si eu am cautat dar nu am gasit. In locul lui pune TL071!

este acest integret trebiue sal comanzi de pe tme este acolo dar merge mergg si 741 ca este aceiea comfiguratie
Link spre comentariu

Pentru ca pe R7 sa fie aceeasi cadere de tensiune ca la maximum de 3 amperi pentru care e gandita sursa, ar trebui sa fie de 0,15 ohmi la 25W, prinsa de un radiator, pentru ca la 10 amperi va disipa 15W.Dar ce vrei sa alimentezi de la 10 amperi? Nu cred ca e o solutie buna pentru o sursa liniara.

Link spre comentariu

Daca calculat a rezultat 0,15ohmi pentru 10A la iesire inseamna ca tensiunea rezultata pe cei 0,15 ohmi este exact ce trebuie pentru deschiderea protectiei la supracurent.

Link spre comentariu

pai poate bine poate prost eu am gandit asa: sursa e gandita cu R de 0,47 pentru curent maxim de 3A. Conform formulei R=U/I aflam ca caderea de tensiune pe rezistenta, adica tensiunea la bornele rezistentei este U=R*I adica 0,47*3=1.41Vcc. Ca sa avem aceeasi cadere de tensiune dar la curent de 10A, aflam R ca fiind 1,41/10=0.14. Cum nu exista standard asemenea rezistenta dar exista 0,15...cam asa am ajuns la acea valoare. Oricum trebuie valoare mica, altfel caderea va fi mare pe rezistenta si inmultit cu curentul va rezulta o putere mult prea mare disipata pe ea; si 0,15 e cam mare.

Link spre comentariu

pai poate bine poate prost eu am gandit asa: sursa e gandita cu R de 0,47 pentru curent maxim de 3A. Conform formulei R=U/I aflam ca caderea de tensiune pe rezistenta, adica tensiunea la bornele rezistentei este U=R*I adica 0,47*3=1.41Vcc. Ca sa avem aceeasi cadere de tensiune dar la curent de 10A, aflam R ca fiind 1,41/10=0.14. Cum nu exista standard asemenea rezistenta dar exista 0,15...cam asa am ajuns la acea valoare. Oricum trebuie valoare mica, altfel caderea va fi mare pe rezistenta si inmultit cu curentul va rezulta o putere mult prea mare disipata pe ea; si 0,15 e cam mare.

Ms mult :bere: :bere: Am gasit si proiectul original, si o varianta calculata pt 5A, diferente sunt la valorile pieselorhttp://www.electronics-lab.com/forum/in ... tach=16605
Link spre comentariu

Asta am inteles , pe mine ma interesa mai mult formula de calcul

formula de calcul mai simplu nu poate fi decit pe o zona restrinsa ,dar cind trebuie sa tinem cont de toata zona unei scheme e mai complicat.Dupa parerea mea trebuie sa procedam cam asa;in functie de tensiunea necesara de deschidere a limitarii de curent,calculam valoarea rezistentei ca la curentul ce-l vrem la iesire sa avem pe rezistenta tensiunea necesara.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări