costyy86 Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Am vazut pe la pagina 22 al topicului ca se vorbeste despre sursa din linku de mai jos 0-60v 0-5A, dar astia 0-5A sunt dubiosi, eu stiam ca nu este reglabila intensitatea la aceasta sursa (desi la pagina 22 este cablaj facut cu P1 si P2 47k si 10k, eu am citit in acel link ca P2 este de fapt pentru reglarea tensiuni de referinta, atunci unde este reglajul de curent?...... L.E. Nu ma-m uitat eu bine de fapt este 0-60v si 5A, dar acel user a pus si potentiometru pentru reglarea tensiuni de referinta, eu cred ca eradestul un semireglabil, cred ca renunt la schema daca nu are si reglare curent. http://www.trifolium.de/netzteil/kap3_2_7.html Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 (costyy86: cred ca renunt la schema daca nu are si reglare curent. http://www.trifolium.de/netzteil/kap3_2_7.html) O schema cu limitare de curent, Link spre comentariu
Taraxacus Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Vreau si eu sa fac o sursasi as vrea sa fol un traf de la o sursa neintreruptibila pt calculator la care s-a dus bateria de acumulatoare si a aruncat-o cinevaMa gandeam sa folosesc traful si carcasa, radiatoarele si ce mai e pe acolo. Stie cineva ce tensiuni scoate acel traf? Link spre comentariu
costyy86 Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 (costyy86:cred ca renunt la schema daca nu are si reglare curent.http://www.trifolium.de/netzteil/kap3_2_7.html)O schema cu limitare de curent,Din ce vad eu seamana foarte mult cu schema postata de mine, din ce reglez curentul? din R26? ala nu este pentru a aduce tensiunea la 0? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 [ costyy86 .Din ce vad eu seamana foarte mult cu schema postata de mine, din ce reglez curentul? din R26? ala nu este pentru a aduce tensiunea la 0?Am construit aceasta sursa si bineinteles in locul lui R26 am pus un semireglabil:cu R16 la minim se regleaza R26 sa avem la iesire 0 volti.Eu stiu ca o sarcina cuplata la un alimentator trage curentul ce ii este necesar n-ai cum sa reglezi curentul absorbit de sarcina si in acelasi timp sa-si pastreze functionarea normala.La o sursa poti regla limita curentului debitat sarcinii,peste aceast nivel sursa sa intre in protectie.La sursele de curent constant se aplica alte configuratii schematice, pe cind aceasta schema nu debiteaza curent constant, ci este cu protectie la suprasarcina si scurt la iesire.. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Vreau si eu sa fac o sursasi as vrea sa fol un traf de la o sursa neintreruptibila pt calculator la care s-a dus bateria de acumulatoare si a aruncat-o cineva...........Stie cineva ce tensiuni scoate acel traf?Acel traf are primarul de tensiune mica iar in secundar scoate 230V.tensiunile scoase depind de cate baterii are ...am intalnit UPS cu 7 acumulatori de 12V ;oare pe ce tensiune era traful? Cred ca pe 80V .Ma gandeam sa folosesc traful si carcasa, radiatoarele si ce mai e pe acolo.Carcasa e numai buna pt asa ceva dar radiatoarele sant cam mici (adica f mici) . Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Sa intelegem ca UPS-ul din care provine traful. avea un singur acumulator. Personal am folosit asemenea trafuri. Ultimul pe care l-am avut scotea 9Vac/3,8A si 17vac/2,2A. Pune o poza cu traful. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 comentariu pentru "costyy86" si nu numai,Functionare sursa cu P-Mosfet:Ma refer la schema postata de catre mine care seamana aproape intrutotul cu cea originala de pe saitul acela german.Am construit-o cu ceva timp in urma si a trebuit sa-i aduc unele inbunatatiri fiindca configuratia originala nu raspundea cu rapiditate la scurtcircuit pe iesire si se distrugeau tranzistorii serie.Stabilizarea este foarte foarte buna, daca se misca 1-2 milivolti la un consum de 10A.Din R31 -5k se regleaza curentul maxim de scurcircuit la care intra in actiune protectia realizata cu Q9,blocind tranzistorii serie(alegem 10A de ex.).Curentul debitat sarcinei se regleaza din R16.Daca sarcina a depasit pragul reglat din R16 tensiunea rezultata pe R15 face sa basculeze in jos iesirea operationalului U1A punind la masa baza lui Q12 blocindu-l( 0 volti out.) .Aceeasi functie o face si Q11,dar mai rapid.Din R26 se regleaza tensiunea dorita la iesirea sursei. Operationalul U1B este amplificatorul de eroare.Deci Q9 si Q11 pe de alta parte au grija sa protejeze sursa la suprasarcina si scurtcircuit la iesire.Sursa se poate completa cu un voltmetru si ampermetru digital.Eu i-am atasat instrumente analogice.Schema modificata de mine e postata citeva posturi mai sus.Ps: aici am facut un scurt rezumat al textului din limba germana. Link spre comentariu
costyy86 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 ste ok atunci, insa daca as avea nevoie de o tensiune de iesire sa spunem 50v pun un zener pe Lm317...si mai trebuie ceva modificat?? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Eu am alimentat cu 40 volti si la iesire max 30,dar daca vrei mai mult la iesire vei face cum este in schema originala la intrarea LM 317.Altceva nici-o modificare. Link spre comentariu
costyy86 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Multumesc.O sa vad trebuie sa ma hotarasc ca nu gasesc deloc un dual volt-ampermetru care sa depaseasca 40v afisaj.... Link spre comentariu
Taraxacus Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Sa intelegem ca UPS-ul din care provine traful. avea un singur acumulator. Personal am folosit asemenea trafuri. Ultimul pe care l-am avut scotea 9Vac/3,8A si 17vac/2,2A. Pune o poza cu traful.Da are un singur acumulator de 12 V care nu tine nici tensiune decat pana la 5 v si curentul e ff slab, daca pun un beculetz e ca si cum l-as pune in scurt, nu cred ca se mai poate face ceva cu el si un acc nou costa cat sursa.Pun mai jos poze, am o sursa reglabila cu 723 care am facut-o mai demult si merge f bine si as vrea sa fac aceeasi schema dar in carcasa asta (un experiment reusit nu trebuie repetat - s-ar putea ca dupa aceasta tentativa sa tin seama de aceasta povatza).http://i47.tinypic.com/2a9pkdd.jpghttp://i48.tinypic.com/2yyegi9.jpg Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Din poze pare un traf. solid. Scrie si ceva pe el, uitate, poate sunt trecute tensiunile/intensitatile. Alimenteaza-l si verifica cu un voltmetru tensiunile de iesire. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Traful acela ,daca-l alimentezi la retea scoate 2*6V si 400W dar poti sa te bazezi in regim continuu pe 240W .Pt sursa de lab tensiunea e cam mica dar pt una auxiliara e ok .Baga electronica cu 723 ,punte tapana realizare ingrijita si vei avea o sursa buna.Fa si o redresare cu 2 diode si ai si incarcator de baterii auto. Link spre comentariu
blazeu Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 UPS-urile pe care le-am studiat eu aveau pe traf o infasurare "de 220-230", una de 2 X 1/2-2/3 tensiunea bateriei (la valori mai mari, diferenta e mai mica), si o infasurare gen 1,2 X tensiunea bateriei (am avut de-a face doar cu UPS mici, cu 12 si 24 volti pe baterie), aceasta pentru incarcarea de stand-by.Transformatorul lucreaza in regim sinusoidal la incarcarea bateriei si dreptunghiular cand e fara retea, comutarea fiind asigurata cu relee (sunt vreo 3 sau 4 relee).Intr-adevar, infasurarile de forta de tensiune mica dau doar cam 2x6 volti pentru un ups cu 12 volti la baterie, iar infasurarea pentru incarcare e de curent mic, nefiind utila pentru altceva decat o alimentare auxiliara...(asta deoarece exista o diferenta intre valoarea la dreptunghiular si media la sinus) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum