costyy86 Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 cu un zener de 30-35v Link spre comentariu
dj elektro Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Am realizat si eu acesta sursa si am la iesire 30v nu se modifica daca invart din potentiometru.Am masurat intre cursor si masa si tensiunea variaza intre 0 si 10v.Pe dioda zener D7 am decat 2,2v in loc de 5,4 dioda este 5v6.Cablajul este cel facut de GEOMAR. Link spre comentariu
kotezzyno Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 am si eu o problema cu sursa asta http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html nu se regleaza... si sta la 29de V plus si ledu aprins si daca scot un tl nu mai sta aprins.... del de jos.... tin sa precizez ca la fiecare TL081 am pus pe pinu 7 o rezistenta de 1K Link spre comentariu
mihai1979 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 la ce tensiune alimentezi ?? ia mergi niste pagini innapoi si ai sa vezi ca e si o adaptare la aceasta schema cu un zener pt a nu arde operationalele. ce ai facut tu cu rez de 1k in pin7 e frectie la picior de lemn. nu incerca sa reinventezi roata si fa schema curata fara modificari inventate de tine. ca sa fii sigur ca merge o poti alimenta si cu tensiune mai mica .bafta !! Link spre comentariu
kotezzyno Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 la ce tensiune alimentezi ?? ia mergi niste pagini innapoi si ai sa vezi ca e si o adaptare la aceasta schema cu un zener pt a nu arde operationalele. ce ai facut tu cu rez de 1k in pin7 e frectie la picior de lemn. nu incerca sa reinventezi roata si fa schema curata fara modificari inventate de tine. ca sa fii sigur ca merge o poti alimenta si cu tensiune mai mica .bafta !!acum dau inapoi sa vad.... mersi Link spre comentariu
kotezzyno Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Deci am alimentato si asa ... si tot nimic.... nu se regleaz am schimbat pontentiometrele nimic...:((( mai jos sunt niste poze... poate... .... poate.... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Ce tensiune de intraree ai? (Vca) Link spre comentariu
kotezzyno Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 am un traf terodial de 2x 11.5 am alimentat si la 11.5 si la 23 nimic nu vrea neam sa se regleze Link spre comentariu
mihai1979 Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Pagina113 !!! Cauta mesajul meu , citeste-l si citeste si celelalte de sub el!!! Link spre comentariu
mielu80 Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Salutare. Printre multi altii am facut si eu mult realizata si discutata sursa reglabila de aici http://electronics-lab.com/projects/power/001/index.html.,si bineinteles ca ma aflu printre cei carora nu le functioneaza corect. Mai exact nu functioneaza partea care se ocupa de limitarea curentului,in sensul ca oricat as roti de potentiometre (limitare curent si tensiune iesire),orice consumator as pune ledul ce indica limitarea nu vrea sa se aprinda,tensiunea de iesire nu scade... Ciudatenia abia acum vine: daca ating cu degetul pinul 2 de la U3 (sau pinul lui C8,care vine spre pinul 2 al U3 ) limitarea incepe sa functioneze,oarecum... (se aprinde si ledul,scade si tensiunea pe iesire). Am facut si cateva masuratori si tot n-am reusit sa inteleg care e problema: -am reglat P2 (reglaj limitare curent) la valoarea de aprox. 500mv pe cursor,de exemplu -am legat un consumator suficienta de mare pe iesire (bec 12V/21W) -legat voltmetru pe terminalele rezistentei de putere R7 -reglat din P1 (tensiune) progresiv spre maxim si bineinteles ca tensiunea la terminalele R7 creste si ea Intr-un mod foarte ciudat,dupa ce tensiunea pe terminalele R7 ajunge la 500mV si apoi mai departe,"impinge" si tensiunea de pe cursorul lui P2 si intotdeauna cea de pe cursor este cu cativa mV mai sus (daca ajung cu tensiunea de pe R7 la 500mV,cea de pe cursor este deja la 510-520mV),fara sa umblu la P2.La capat de cursa,spre maxim,pe P2 se regasesc aproximativ 2 Volti. Partea ce se ocupa de reglajul tensiunii functioneaza corect. A.o.-urile sunt A741. Daca este cineva care are ceva sugestii,il rog frumos sa ma ajute. Multumesc. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Pentru "mielu80" Presupunind ca totul este corect executat(cablaj,componente,conexiuni,valori componente,etc.), in primul rind la U3 pune un TL081 (sau orice operational cu JFet la intrare) si ne vei spune rezultatul. Link spre comentariu
mielu80 Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Salutare.Va multumesc pentru informatie.Am sa iau de la magazin niste TL081 (probabil le voi inlocui pe toate),si am sa incerc si asa.Revin cu rezultatul.Multumesc. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Toate masuratorile se fac luind ca referinta de zero bara GND.U1 livreaza tensiunea de referinta = +11,2 volti.U2 amplifica de 3 ori deci la pin 6 U2 = cca +33 volti.Cu P1 la minim reglind din RV1 sa avem la pin 6 U2 =0 volti.Pe D7 = -5,6 volti.Daca toate acestea sint corecte neaparat functioneaza si limitarea de curent cu U3. Link spre comentariu
mielu80 Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 @NOSTALGICBuna seara.In primul rand va multumesc tare mult pentru sprijinul acordat si pentru timpul pierdut cu explicatiile date.In al doilea rand ati intuit bine cand ati adus in discutie corectitudinea cablajului,componentele si valorilor lor.Astazi,uitandu-ma pe hartia pe care imprimasem schema electrica,scosa de programul de proiectare,am descoperit o greseala.Mai exact,rezistenta R17 (33Ω) am conectat-o la masa de iesire,dupa rezistenta R7,si nu la masa de intrare,inaintea rezistentei R7.Am facut mica modificare,iar acum totul functioneaza asa cum ar fi trebuit.A.O.-urile sunt in continuare A741.Cat despre reglajele indicate de dvs.,nu prea pot regla 0V pe iesire lui U2,desi RV1 este multitura.Imi sare de la -500mV la + 400mV.La iesirea U1 am 10.6V,iar cei aprox. 33V ii am la iesirea (pin 6) lui U3 nu la U2.La pin 6 U2 se regaseste tensiune aprox. egala cu cea de iesire,in functie de P1.Inca o data,va multumesc.Si o poza cu hartoaga Pe viitor va fi ceva mai mica si totul pe o placa. Link spre comentariu
mielu80 Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Si inca o poza... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum