Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Multumesc GeomarVarianta este clasica sursa, eu doar i-am dublat finalul, se comporta binela scurt doar ca intra protectia la 3A asa ca degeaba ducea 6A ca protectia oprea la3A... asa ca am inlocuit potentiometrul de reglat curentul de 22K in loc de 10K si acum nu mai taie la 3A ci la 6A cand e la maximM-am folosit de o modificare gasita cu ceva timp in urma pe un alt forum de pe afara

post-26132-139829534719_thumb.jpg

Link spre comentariu

Azi la ansamblare am patit o problema care nu-i dau de cap.....Ampermetru nu vrea sa functioneze neam....daca il alimentez cu baterie de 9V merge brici, daca il alimentez din traf cu punte si sursa de 9v nu merge... am alimentare separata pe traf pentru metere.... am alimetat cu o sursa separata de 9V dar degeaba.... nu vrea sa functioneze decat pe baterie.... mi-am batut capul cu el fro 4 ceasuri si ma dau batut decoamdata

post-26132-139829535455_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am alimentat ampermetrul si cu un traf separat care scoate 9V dar nu functioneaza..... de fapt nefunctionalitatea consta in aratarea a tot felul de cifre pe display, dar cand conectez la baterie se stabilizeaza la 0.00A si functioneaza corect....cred ca am sa-l las pe baterie si am sa-i montez un releu ca la oprire sa deconecteze bateria sau am sa cumpar altul indentic cu voltmetru

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Ampermetru citeste goazele din tensiunea de alimentare -incearca un condensator pe iesirea sursei si/sau bobine de soc pe alimentare .Construieste alta sursa -experimental ,cu alt integrat (poate fi acelasi tip dar exemplarul sa difere) .

Link spre comentariu

Foarte multe idei si realizari frumoase.

Felicitari tuturor

Dar am o idee si vreau sa o pun aici in aceasta sectiune pentru a dezbate cu totii ideea mea...

deci ideea mea suna in felul urmator:

-din cand in cand mai ales din lipsa de spatiu sursa reglabila sta undeva in dulap...

-cand ai nevoie de ia trebuie scoasa din dulap ,bagata in priza.(fire peste fire, poate priza nu este usor de acsesat) -

-asa ca .. sursa reglabila Portabila

ce ziceti?

Ma gandeam, la o sursa cu acumulatori(li-po) reglabila 12v sau 24v depinde de pachetul de acumulatori

Link spre comentariu

o idee ar fi un boost cu uc3843 de la 14v sau cât au acumulatorii ce vor alimenta până la 30v şi după un montaj din ăsta reglabil. şi toate puse într-o carcasă şi gata.

Link spre comentariu

Foarte multe idei si realizari frumoase.

Felicitari tuturor

Dar am o idee si vreau sa o pun aici in aceasta sectiune pentru a dezbate cu totii ideea mea...

deci ideea mea suna in felul urmator:

-din cand in cand mai ales din lipsa de spatiu sursa reglabila sta undeva in dulap...

-cand ai nevoie de ia trebuie scoasa din dulap ,bagata in priza.(fire peste fire, poate priza nu este usor de acsesat) -

-asa ca .. sursa reglabila Portabila

ce ziceti?

Ma gandeam, la o sursa cu acumulatori(li-po) reglabila 12v sau 24v depinde de pachetul de acumulatori

momentan(10 min trecute) am gasit acumulatori acestia

14v http://www.sierra.ro/Acumulator-LiPo-GENS-ACE-14-8-V--5500-mA--25C-p5029p.html

sau

22v http://www.sierra.ro/Acumulator-LiPo-GENS-ACE-22-2-V--5500-mA--25C-p5031p.html

prefer sa fac cheltuiesc mai mult si sa am un lucru care sa tina ani de acum incolo

poate acesta va fi si o lucrare de diploma, sa vad (mi se pare cam simplu dar sa vedem cum iese la final)

Link spre comentariu

o idee ar fi un boost cu uc3843 de la 14v sau cât au acumulatorii ce vor alimenta până la 30v şi după un montaj din ăsta reglabil. şi toate puse într-o carcasă şi gata.

Si randament de kko.Pentru eficienta maxima trebuie 2 surse in comutatie, una step-up si una step-down, evident amandoua reglabile, scheme se gasesc garla.@buzea: esti dispus sa dai banii aia pe acumulatori?
Link spre comentariu

e greu de făcut una comutaţie care să regleze şi curentul tip step down. dacă nu se doreşte reglaj de curent doar tensiune. recomand un boost cu uc3843 pana la 30v sau cu lm2577 si mai simplu.... urmat de un step down cu lm 2576 tensiune reglabilă.

Link spre comentariu

De ce nu intelegi ca randamentul e net inferior?Ridici tensiunea la 30V apoi o scazi la 5V, fiecare transformare se face cu pierderi, chiar de sunt mici dar se aduna si nu se scad.

Link spre comentariu

vin cu o intrebare simpla dar care va clarifica unele lucruri..

de cate ori ati folosit 30v in montajele dumneavostra? inafara de amplificatoare?

un acumulator de calitate vine cu costul lui, poate mai reduc din capacitate 3000ma totusi 5500ma sunt multi dar totusi 5A pentru o ora inseamna o durata de folosire foarte buna parerea mea

am mai gasit unele acumulatoare http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__21427__ZIPPY_Compact_4500mAh_9S_35C_Lipo_Pack.html

dar cred ca fac ce fac tineri... iau totul la superlativ... se pune un mare semn de intrebare la sistemul de incarcare a acestor acumulatori..

cei mai batrani(experimentati) sa imi spuna daca se merita sau nu

Daca nu .. raman la un decent 14-12v reglabili.. unde pot folosi acumulatoare mai simple plumbacid sau nimh

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

un acumulator de calitate vine cu costul lui,

Vine si cu un incarcator dedicat,care probabil e mai scump decat acumulatorul.Ajungi la pretul unei surse in comutatie de cativa Kw.Trecand peste costuri,mi se pare un proiect interesant,cred ca se poate face asa ceva.Roaga moderatorul sa mute subiectul la ''Alimentatoare''.Acolo sigur vei primi mai multe sfaturi avizate...
Link spre comentariu

un acumulator de calitate vine cu costul lui,

Vine si cu un incarcator dedicat,care probabil e mai scump decat acumulatorul.Ajungi la pretul unei surse in comutatie de cativa Kw.Trecand peste costuri,mi se pare un proiect interesant,cred ca se poate face asa ceva.Roaga moderatorul sa mute subiectul la ''Alimentatoare''.Acolo sigur vei primi mai multe sfaturi avizate...
multumesc mult de sfaturi momentan sunt indecis.. a trecut 30min de cand mia venit ideea acesta si inca caut soluti si ma gandesc la randamentul acestui proiect si la rentabilitatea lui..
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări