djlove Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 am facut si eu sursa, dar deocamdata nu am transformator sa o probez Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 ?i a mea e pe vine, cu cablajul modificat. ?la original nu-mi pl?cea c? era prea mare ?i unele trasee prea lungi, al meu are 80 / 65 Link spre comentariu
djlove Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 bun, asteptam poze, eu mai vreau sa fac unul sa le pot pune cum vreau eu, serie sau paralel, folosind potentiometre duble Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Poze la surs? sau doar la cablaj? C? abia ce l-am terminat în Eagle. Link spre comentariu
Angel-boy Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Salut Cine realizeaza acest montaj , la comanda ? sa primesc prin posta si platesc ? Astept oferta , my_ovy ( id ) Link spre comentariu
Vizitator dany1eo Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 Salut Cine realizeaza acest montaj , la comanda ? sa primesc prin posta si platesc ? Astept oferta , my_ovy ( id ) Doriti un kit sau o sursa gata facuta? Link spre comentariu
Angel-boy Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 Salut Cine realizeaza acest montaj , la comanda ? sa primesc prin posta si platesc ? Astept oferta , my_ovy ( id ) Doriti un kit sau o sursa gata facuta?Doresc montajul respectiv pe care toata lumea il realizeaza , facut complet cu piese si functional ( doar cablajul cu piese ) ..pe scurt Kitul cu piese p el. ... e cineva ? Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 A luat ?i a mea via??, mai trebuie cîteva chestii pe lîng?, dar se va rezolva la anu', probabil. B??ul ?la de chibrit e pentru a v? face o idee în leg?tur? cu dimensiunea. Dac? vrea cineva cablajul, zice?i.[attachment=1]Sursa - fa??.jpg[/attachment][attachment=0]Surs? - spate.jpg[/attachment] Link spre comentariu
pitbull_bog Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Ai putea posta cablajul aici pe forum ? cu ce program l-ai realizat? Felicitari. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Cu EAGLE l-am f?cut. Are patru ?trapuri care apar ca top layer, scopul meu a fost s? am trasee cît mai scurte posibil. Bine, se putea ?i mai mic...EDIT: Cablajul con?inea o gre?eal? ce nu permite reglajul curentului. Modific ?i pun fi?ierel înapoi. Link spre comentariu
Blind Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Pentru vanzari/cumparari cablaj&piese va rog sa va faceti topic la rubrica adecvata, cu linkul catre acest topic.Aici e DiY nu bazar. Link spre comentariu
M1Hai Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Am realizat si eu aceasta sursa. Am folosit componente noi care sunt specificate acolo,cu exceptia potentiometrelor care nu sunt liniare, ci logaritmice. Am alimentat sursa la un traf de 21VAC, iar la iesire imi scoate maxim 23VDC. Nu ma astept sa-mi scoata tensiunea maxima,adica de 30VDC,pentru ca transformatorul nu poate mai mult, insa nu stiu de ce tensiunea minima este de 4.8VDC.Oricat as invarti de P1 tensiunea minima la iesire este de 4.8VDC. Sa fie din cauza potentiometrului logaritmic ? In rest sursa merge bine.Nu se incalzeste nici o componenta excesiv de mult.Tranzistorul de putere nu s-a incalzit deloc,desi nu l-am pus inca pe nici un radiator.LED-ul care indica limitare de curent nu s-a aprins deloc,dar era de asteptat,deoarece masuratorile le-am facut in gol,fara nici o sarcina conectata. Trebuie sa mai fac o carcasa si un afisaj pentru tensiune si curent si sunt multumit de noua mea sursa. Ceea ce ma nemultumeste este faptul ca nu pot regla tensiunea minima la iesire. Care sa fie problema ? Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Între timp am uitat de cablaje, noroc cu un PM. Varianta corectat? în ata?ament, fi?iere pentru EAGLE 5.0. Link spre comentariu
Lantean Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Multumesc mult! Maine ma apuc si eu de ea! Link spre comentariu
Lantean Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 Multumesc mult! Maine ma apuc si eu de ea!Terminata! Merge perfect! 90% piese recuperate , in loc de TL081 am pus BA741 iar in loc de 2N2219 ,BD139 . Functioneaza perfect , singurul lucru care il voi modifica va fi sa mai pun un 2N3055 in paralel pt. ca singur se cam incalzeste cu sarcina(am folosit un bec de far de 12V 45/55W) si limitat la curent .Curent maxim 3,46A .Per total e cea mai ieftina sursa care am facut-o si de asemenea cea mai utila!As fi modificat postul de mai sus dar nu imi da voie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum