Vizitator liviu4u Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Am realizat montajul in 2 exemplare cu toate piesele noi,in afara de 2n3055 si semireglabil de 100k. Problema pe care o intampin este : - cand reglez voltajul ,totul este ok. - cand reglez curentul ,nu imi regleaza mai nimic,imi apare 100mA Atasez 2 filmulete unul cand reglez voltajul si unul cand reglez la amperi. Daca ma poate ajuta cineva cu o idee? Cand reglez voltaj : http://youtu.be/gYK_dYfe5K4 Cand reglez amperajul : http://youtu.be/WDsLmHAKB1k Cablaj fata : http://imageshack.us/photo/my-images/801/placafata.jpg Cablaj spate : http://imageshack.us/photo/my-images/54 ... spate.jpg/ Specificatii : Condesator : 4700uF/50V Transformator : 22v c.a. - 3 A Ce sa ii fac sa mearga si la reglare de amperaj? nu am nici o idee de unde sa incep sa masor. :cry: Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Pune un consumator ce sa tranga minim 1A si apoi compara rezultatele Link spre comentariu
mariandmd Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Pai din cate vad eu sursa merge foarte bine..... Amperii nu ii arata nicaieri ci doar se regleaza la ce nivel de consum sa intre sursa in protectie.... reglezi protectia la 1A atunci daca ai consum peste 1A sursa inta in protectie.... grea electronica asta.... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Pai nu-i asa!Daca se poate regla tensiunea atunci trebuie sa poti regla si curentul! Deci daca tensiunea se poate regla ,in gol ,de la 0 la maxim si curentul trebuie sa se poata regla la fel ...Amperaj ,tensiune sant la fel doar tot d'ale curentului electric . Link spre comentariu
Vizitator liviu4u Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Multumesc de ajutor. Am pus alt consumator mai mare si merge,scoate cam 3.2 amperi.Am schimbat rezistenta de 0.47/5w si am pus 0.33/5w.Acum imi scoate cam 5 amperi.L-am lasat sa mearga pe un motoras de 12v de masina vreo 5 minute sa vad daca imi crapa vreo piesa Am observat ca se incalzeau : - diodele redresoare (cred ca o sa pun o punte de vreo 10 A)- parca si o dioda 5v6-rezistenta de 2k2 / 0.5 w (o sa cumpar una de 4 w)- rezistenta de 0.33 /5 w (o sa iau de 0.33/9w )Tranzistorul 2n3055 se incalzeste foarte putin,integratele si bc-urile mai deloc.Modificarile de mai sus le fac ca sa imi suporte 5 ADaca mai aveti vreo sugestie ...Problema 2.Mi-am luat un multimetru ieftin cu lcd ,am dat 15 lei.am zis sa il pun in cutie,dar nu prea imi intra , este legat cu o guma de cauciuc placa cu lcd .Asa ca ma gandeam sa imi fac un voltampermetru ,am vazut ca se discuta intens despre o schema.Problema este ca sunt doua variante : unul cu ATMEGA8 si unul cu PIC16F876A .Problema este ca nu stiu ce programator de PIC sa fac,caut o schema cu tot cu cablaj ....altfel iau foc :)Cine si-a facut si ma poate indruma? Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 ... caut o schema cu tot cu cablaj ....altfel iau foc :)Cine si-a facut si ma poate indruma?Uite aici ceva simplu viewtopic.php?p=830079#p830079Treaba este ca trebuie "Doctor Fuse Bits" daca gresesti sau vrei sa rescrii hex-ul in el. Link spre comentariu
Vizitator liviu4u Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Si o a doua varianta ce mi-ati recomanda? Link spre comentariu
Myhayxx Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 intr-adevar e simplu dar nu foarte precis..mai bine te chinui putin si si iti faci un voltmetru/ampermetru de care sa te folosesti..sunt cateva modele pe aici... http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=14&t=97842 http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=11&t=68602 si mai sunt si altele...trebuie doar vsa cauti.. bafta!!! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Pai nu-i asa!Daca se poate regla tensiunea atunci trebuie sa poti regla si curentul! Deci daca tensiunea se poate regla ,in gol ,de la 0 la maxim si curentul trebuie sa se poata regla la fel ...Amperaj ,tensiune sant la fel doar tot d'ale curentului electric .Deci, ca sa te citez ca exprimare, daca tensiunea o poti regla in gol (fara sarcina), nu acelasi lucru il poti face si in cazul curentului, care ar trebui sa circule prin ceva == sarcina. Este posibil, dar nu si probabil (dupa configuratia sursei) sa reglezi tensiunea la o valoare minima (ex.2V), sa scurtcircuitezi bornele si sa reglezi nivelul maxim de curent la care va reactiona protectia. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Mesajul la care te referi era unul peiorativ care subliniaza unde poate duce o logica bazata pe necunoastere ,cum ar fi definitia definitia intensitati - Intensitatea curentului electric este o marime care exprima sarcina electrica ce strabate sectiunea transversala a circuitului în unitatea de timp si se masoara in amperi si drept urmare logica e : acel curent trebuie sa strabata ceva ca sa-l pot masura . Daca nu strabate ,nu am ce masura iar marimea lui e si in functie de ce are de strabatut .Degeaba am o sursa de 1000A la 12V iar consumatorul e un bec auto de 21W ,curentul nu va fi numai de 0,57A . Link spre comentariu
mariandmd Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Am inceput de cateva zile lucrul la o sursa noua.... am rebobinat traful pentru tensiunile necesare, am executat cablajul si azi am facut ceva teste multumitoare... sursa functionand okAm facut-o sa lucreze la 5A, folosint 0 pereche de tranzistoare si cateva mici modificari Link spre comentariu
mariandmd Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Si poza cu sursa Link spre comentariu
mariandmd Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Azi am mai mesterit un pic la sursa.... am montat componentele in cutie, si am lucrat la panoul frontal Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Foarte frumos pana aici, ca de obicei, felicitari. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 schema este varianta inbunatatita ? daca da cum se comporta la scurt ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum