Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Mihai daca e sursa din semnatura mea e perfecta, am facut la scurturi intentionate, au scapat tot felul de montaje alimentate gresit, vreau sa ma apuc de una dubla ca am inceput sa avansez cu montajele

Link spre comentariu

@birobit da e sursa din semnatura ta.percuteaza cum trebuie si f rapid . numai ca ... la mine cind o deschid deja e in protectie.poate am tiristorul prea rapid sau bc 557 in loc de 2n2904 :nas: .

Link spre comentariu

Cineva zicea pe la pagina 90 ca sursa de la inceput ar avea protectie, dar cand am scurtcircuitat-o eu din greseala de ce a cedat 2n2219 si nu a intervenit protectia? adevarat ca rezistenta a fost redimensionata R7 (redusa la jumate) pt un curent maxim admisibil de 6A, dar scurtcircuitul din cunostintele mele depaseste usor 10*In.

Despre sursa asta e vb!

http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html

Link spre comentariu

Protectia la care te referi este de fapt limitarea de curent, se pare ca la tine nu functioneaza. Daca montajul este corect executat poti conecta ampermetrul direct la iesire iar din potentiometru poti limita curentul de scurtcircuit.

Link spre comentariu

2n2219 cu ce se mai poate inlocui pt a suport mai bine si mai usor sarcina, ca sa duca mai multi finali si sa nu mai faca poc la scurt! Asta in loc de 2n3054 pt ca banuiesc ca il voi gasi greu in magazine.

Link spre comentariu

Variante bune pt 2n2219?-BD139-2N3055-2n3054altele?specif pt 2n2219: Transistor Polarity: NPNCollector Emitter Voltage V(br)ceo: 40VTransition Frequency Typ ft: 300MHzPower Dissipation Pd: 400mWDC Collector Current: 800mADC Current Gain hFE: 20Transistor Case Style: TO-39No. of Pins: 3Collector Emitter Voltage Vces: 1VCurrent Ic Continuous a Max: 800mAHfe Min: 40

Link spre comentariu

Am gasit pe forumul site-ul de care provine schema urmatoarea varianta imbunatatita! Numai ca operationalele costamai mult dar schema ar fi imbunatatita.O sa incerc ca acolo cu BD139 si 2 finali. Momentan am gasit din recuperarari un 2n2219 dar imi e frica sa mai fac test la scurtcircuit :)

post-7727-139829525918_thumb.png

post-7727-139829525925_thumb.png

Link spre comentariu
Vizitator liviu4u

Am facut si eu sursa dar am o problema : Merge sa reglez tensiunea,dar la amperi nu .Ma exact am cam 100 mA si apoi cand rotesc se duce la 0mA.Aveti idee pe unde sa masor?Toate componentele sunt noi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări