Vizitator 64xgeo Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 e vorba de schema de aici:http://www.electronics-lab.com/projects/power/001/schem.gif, mult discutata... cu R21 decuplat de la ramura negativa am U la borne, cu ea in circuit intra in protectie. edit pt postul anterior: era vorba de sarcina de cateva sute de mA. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Cum e realizata D8? Link spre comentariu
Vizitator 64xgeo Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Cum e realizata D8?daca te referi la cum e montata, e ok, am verificat-o, aveam cadere de tensiune 5,7V pe ea, mai mult am inlocuit-o impreuna cu celelalte diode, am pus tranzistorii din schema, verificat cam tot ce m-a dus mintea...degeaba. Am cumparat 2 TL081, ca n-am gasit 3. Daca pun TL.. in locul lui U3 nu mai am U la iesire nici cu R21 decuplata, sta numai in protectie cu led-ul aprins. Later edit: Rezolvat...dupa 2 zile de nervi am descoperit un scurt pe cablaj intre pinul 3 si 5 la U3, facut din neatentie, la retus, inainte de corodare intr-o zona unde nu se efectuase transferul de toner corespunzator. Multumesc celor care si-au oferit ajutorul! Urmeaza probele... Link spre comentariu
MarioRobert Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 Cum as putea modifica schema pentru un traf de 32V c.a. http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 Cum as putea modifica schema pentru un traf de 32V c.a.http://www.electronics-lab.com/projects ... index.htmlPractic ar functiona.Trebuie sa pui condesatori de filtraj la minim 40volti.Sau daca ai acces la bobinaj sa masori pe spire tensiunea mai mica.Asta depinde de nivelul de cunostinte.Bafta . Link spre comentariu
nooob64 Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 Eu tot nu integ cum din 24 VAC poti scoate 30VDC la 3A in felul in care scrie in acea schema. Degeaba ai 24VAC, la 3A pentru ca la iesire vor fii maxim 24VDC minus caderea pe redresor+tranzistorii de putere la 3A. Poti avea 30V la 100mA, dar nu la 3A.In cazul a 32VAC vei avea 45VDC la iesirea redresorului (32V*1.41(radical 2)). Dupa mine trebuie sa ai condensatori de filtrare de 50V, cei de 40V o sa se incalzeasca incet. Apoi amplificatoarele operationale trebuie sa accepte 45V la alimentare ceea ce nu este posibil cu TL081 din schema care accepta maxim 36V, se va arde. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 Eu tot nu integ cum din 24 VAC poti scoate 30VDC la 3A in felul in care scrie in acea schema. Degeaba ai 24VAC, la 3A pentru ca la iesire vor fii maxim 24VDC minus caderea pe redresor+tranzistorii de putere la 3A. Poti avea 30V la 100mA, dar nu la 3A.In cazul a 32VAC vei avea 45VDC la iesirea redresorului (32V*1.41(radical 2)). Dupa mine trebuie sa ai condensatori de filtrare de 50V, cei de 40V o sa se incalzeasca incet. Apoi amplificatoarele operationale trebuie sa accepte 45V la alimentare ceea ce nu este posibil cu TL081 din schema care accepta maxim 36V, se va arde.Da scuze nu m-am uitat atent cum sunt alimentate operationalele.Cel mai bine sa vada o mediana si este OK. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 Apoi amplificatoarele operationale trebuie sa accepte 45V la alimentare ceea ce nu este posibil cu TL081 din schema care accepta maxim 36V, se va arde.Consumul operationalelor e neglijabil;se poate obtine o tensiune sigura de alimentare a acestora,sub 36V inseriind cu alimentarea lor un zenner de 12V,sau mai mare.Din 45V scazand 12V,sau mai mult,functie de zennerul folosit,obtinem sub 33V pentru alimentarea operationalelor. Link spre comentariu
MarioRobert Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Deci principala "problema" e tensiunea de alimentare a operationalelor, care trebuie micsorata inseriind o dioda zener (sau prin regulator exemplu 7809 plus un zener cum spune cineva pe site acolo)A doua, conectati 2 2N3055 in paralel cu un rezistoare de 0.1ohm/5W pe emitatori (credeti ca se merita?)Si a treia, dioda D8 nu trebuie inlocuit cu un zener de 6.8v ?alte observatii? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 @nooob64Pt ca se foloseste tensiunea de varf care e (24-2*Ufd)*radical2 =(24-1,2)*1,41 =>32,25V .........................................................................................................................................................Condensatorii de 40V nu tin mult deoarece tensiunea la bornele lor e 40,7V .Integratele nu rezista deoarece sant alimentate la 46,3V .Apar tensiuni de 40V pe intrarile integratelor .Situatia se poate remedia prin folosirea unor operationale care suporta tensiuni de min 50V si folosirea condensatorilor de 63V . Link spre comentariu
nooob64 Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 @nooob64Pt ca se foloseste tensiunea de varf care e (24-2*Ufd)*radical2 =(24-1,2)*1,41 =>32,25V .........................................................................................................................................................Tot nu stiu cum scoateti aceasta tensiune, traful de 24VAC nu va putea debita mai mult de 24VDC la curent maxim. Poate fii tensiunea de virf cit o vrea, aia tot va cade ... nu ai cum sa scoti mai multi W din traf fie curent alternativ fie curent continuu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 @pisica matache:q2 si q4 repeta tensiunea de la iesirea U2,tensiune ce nu poate depasi alimentareadaca pun un zener pe alimentarea pozitiva(pe cea negativa nu pot pune pt ca nu mai obtin zero la iesire)reduc si excursia in sus a iesirii ;adica am pus degeaba un traf cu iesire mai mare marind in schimb puterea disipata de finali Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 Asa este;solutia ar merge folosita doar la U1 si U3.Pentru U2 ar trebui folosit un operational care sa aibe tensiunea de alimentare mai mare de 45V. Link spre comentariu
GeoMar Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 La cererea colegului @Vlad Mihai, re-atasez din nou pdf-ul cablajului redesenat de mine, pentru sursa reglabila 0-30V 0-3A, cea de aici http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 Mulţumesc frumos! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum