vasile eugen Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 se poate, am găsit scheme de voltampermetre duble făcute și cu pic... 16f877, dacă nu mă înșel!!! :Daia cu atmega8 e cea mai jmekeră, reușește placa să aibă exact dimensiunile plăcuței LCD-ului... aproape fără să conteze dacă e vorba de smd sau pdip...singura chestie e că are rezistența de ampermetru pe bara de minus... dar au apărut niște tipi care au modificat softul și pentru rezistența aia pusă pe plus...nu mai știu acum exact linkul, dar se poate „depista” cu un google search...cea de pe saitul polonez este total diferita,mai pun o poza:http://imageshack.us/photo/my-images/135/afisare.jpg/ Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 cea de pe saitul polonez este total diferita,mai pun o poza:http://imageshack.us/photo/my-images/135/afisare.jpg/Mai de ajutor era shema si hex-ul. ...aia cu atmega8 e cea mai jmekeră, reușește placa să aibă exact dimensiunile plăcuței LCD-ului... aproape fără să conteze dacă e vorba de smd sau pdip......Da ai dreptate, varianta DIP, exact cat LCD-ul, dupa schema colegului @albasete. Nu are partea de "Fan" inclusa, asa a dorit el. Link spre comentariu
briobit Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 GeoMar ai si schema si hex? (pentru ala dublu ma refer) Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 viewtopic.php?f=37&t=101448&start=15 http://kentar.net63.net/pic--voltmeter-ammeter-.html Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 sau ceva cu aromă vintage: http://tuxgraphics.org/electronics/2009 ... play.shtml Link spre comentariu
briobit Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Multumesc MifTy si 25L91N11 Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 pentru cei care au sau vor să facă o sursă simplă și ușoară cu 317, și se simt ”zgâriați pe creier” că nu pot face reglajul de la 0 volți, cred că am găsit o soluție...mai rămâne doar să verific dacă merge... Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 pentru cei care au sau vor să facă o sursă simplă și ușoară cu 317, și se simt ”zgâriați pe creier” că nu pot face reglajul de la 0 volți, cred că am găsit o soluție...mai rămâne doar să verific dacă merge... Sa vedem si schema. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Unde ai gasit solutia? In foaia de catalog sau in notele de aplicatie? Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 inițial în foaia de catalog, dar nu dă multe amănunte, adică nu-ti pune mură-n gură schema, plus că te sfătuiește ”prietenos” să iei o ”referință de tensiune” de vre-o 5 dolari...pe lîngă asta, nu am găsit nicăieri să zică de câți miliamperi ”trage” prin pinul ADJ, dar judecând după piesele din schema aia, nu cred că vrea mai mult de 10-30 mA...la curentul ăsta, pot folosi ceva asemănător cu ”soluția” de la 723, care avea și el boala să nu stabilizeze decât de pe la 3-4,5 volți în sus...anume, se prelua tensiune de pe una din diodele din punte, se dubla, se făcea o stabilizare cu zener, se mai punea un mic condensator de filtrare în plus, și gata.chestia e că nu se fabrică zenere mai mici de 2,7 volțisă mă apuc să fac oscilator, fie cu 555, fie cu cd4049 sau 4011, ar fi o idee, dar pentru un volt două'șcinci să bag integrate???plus că s-au mai gândit la asta și alții, și spuneau de probleme cu oscilația din 555/4049, care le apărea la ieșirea lui 317, și că n-au scăpat de ”bâââââzzzzzz” sau ”fiuuuuuuu” decât ”scăpând” de oscilator...să folosesc direct un 7905 nu ține... e perfect pentru L200 sau 723, care vor cam -5 volți față de masă ca să facă reglajul de la 0, dar nu aici, la 317... poate cu un divizor potențiometric... în fine...337 ar fi o idee... chestia e că un 337 costă (în .ro) de 2 ori mai mult ca un 317!!! cred că ar merge să fac un stabilizator ”old style”, cu ieșire pe transzistor, și cu 2 diode polarizate invers ca referință... însă nu ajunge doar pe calcule, trebuie verificat și pe breadboard... asta și vroiam să fac aseară, dar începe să-mi lipsească timpul :( Link spre comentariu
briobit Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 eu sa zic ca am vazut diode zener de 1.2 volti ( 1n4728A un exemplu) Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Adjustment Pin Current: tipic50 μA mximum 100 μA Tentat ai fi sa folosesti tot un LM317 pentru tensiunea negativa dar ai grija la alt parametru: minimum Load Current 5 mA. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 eu sa zic ca am vazut diode zener de 1.2 volti ( 1n4728A un exemplu)erau pe vremea lui Ceașcă DRD-urile, cu tensiuni de referință mici, dar cum iprs băneasa nu mai există...allparts zice că 1n4728 e de 3,3 volți, și la 1n4728A nu dă nici un rezultat... hmmm@ovidanie: era și ăsta un motiv pentru care nu voiam să mă bag pe 317 sau 337, sarcina minimă...eu acum tot am drumuri în oraș, o să iau un 7905, și apoi o să văd ce iese mai stabil: stabilizator cu ”pseudozener” din 2 1n4148/400x, sau 7905 urmat de un divizor potențiometric, eventual cu una din rezistențe semireglabilă...n-am să mă apuc să umblu în sursa existentă, fac alta... Link spre comentariu
vasile eugen Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Aceste diode ( 1n4728 e de 3,3 volți, și la 1n4728A )sunt trecute in librariile din proteus si sunt trecute la ce tensiuni lucreaza.In datascheturi mai greu le gasesti. Link spre comentariu
briobit Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 da se pare ca eram cu ochii pe langa ce trebuia in datasheet in schimb am gasit altceva ADR512 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum