Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Felicitari domnilor ! Am o nelamurire, ce rol are pinul 3 din conectorul 6 ? (Spune ca intrarea DC se face pe pin 1 si 2 al conectorului 6.) Si din acelas pin 3 mai vine un condensator de 0,1uF si rezistenta de 10K care se leaga la minus si nicaieri ? :jytuiyu

Salut. Din pinul 3 vine un condensator si o rezistenta la masa, corect.

Pinul 3 al mufei de alimentare se conecteaza la impamantare,asa cum scrie pe schema "Connect pin 3 to earth pin" :da

Link spre comentariu

Inca nu s-a incumetat nimeni sa realizeze schema ?

si eu sunt curios cat de eficienta e acesta sursa dar inca nu m-am apucat de constructia ei...oricum daca se apuca cineva de treaba am si ultima versiune imbunatatita cu cele trei rezistente de wataj mai mare si cu alimentarea pinilor ce duc la iluminatul lcd-ului...nu le-am mai incarcat pe forum ca sa nu-l aglomerez prea tare :ras: oricum daca vrea cineva schema si pcb-ul il ajut cu placere...
Link spre comentariu

Myhayxx:sunt curios cat de eficienta e acesta sursa .......Cit de eficienta poate fi? ca la orice sursa reglabila este nevoie de un potentiometru pentru a regla parametri doriti.Si la acesta sursa exista un potentiometru,dar e virtual,substituit dintr-un microcontroler ,deci un potentiometru voit foarte complicat.Eu nu vad utilitatea acestui sistem de reglaj cu microcontroler,dar fiecare considera cum crede ca e mai bine pentru el.

Link spre comentariu

nici eu n-o sa ma apuc curand de acest proiect..deja am sursa aceea 0--30 v 0--3a la care am inlocuit 2n2219 cu 2n3054 si am dublat 2n3055 deoarece la tensiuni mici si curent mare "crapa" la fel am patit cu un bec de 35w la 12v in 15min s-a dus 2n2219..de aceea am facut aceasta modificare plus ca am inlocuit puntea redresoare cu una mai "serioasa" ...acum sunt multumit de ea si cat timp o sa functioneze nu cred ca voi avea nevoie de alta

Link spre comentariu

Revin cu alte "idei":poate acel ce a proiectat aceasta sursa cu reglaj de tensiune si curent cu microcontroler ar fi dorit sa implementeze si o telecomanda.Asta DA "idee".Nu a construit nimeni o sursa cu telecomanda.Ar fi o premiera mondiala.Sic!eu fusei primul cu asemenea "idee".ha!ha! :92

Link spre comentariu

interesanta idee..dar totusi fiind o sursa de laborator esti mai tot timpul langa ea si nu-si prea are rostul telecomanda,mai ales ca pe masa electronistului se afla o gramada de fire, piese etc.etc daca ar exista si o telecomanda cred ca nu ar mai gasio printre toate alea si atunci apelezi la butoanele care se afla direct pe sursa...asta este parerea mea..dar de dragul de a construi si a invata cate ceva merita sa incerci...

Link spre comentariu

Nu-i mare inginerie o sursa cu telecomanda, dar utilitatea ei care este ? Bineinteles, au fost oarece glume. Vasile Eugen, despre care sursa spui? Interesant Valtampermetrul "cvadruplu". Felicitari. :aplauze O schema ceva ?

Link spre comentariu

Nu-i mare inginerie o sursa cu telecomanda, dar utilitatea ei care este ? Bineinteles, au fost oarece glume.

Bineinteles ca a fost o gluma. Asa cum o telecomanda n-are nici-o utilitate la o sursa, asa si un microcontroler inlocuitor de potentiometru n-are nici o valoare.O complicatie inutila.O schema din cit e mai simpla dintr-atit e mai fiabila.
Link spre comentariu

un microcontroler inlocuitor de potentiometru n-are nici o valoare.

Ba are. Dacă vrei s-o comanzi extern sau să faci profile de tensiune, vei vedea ce comod e cu un controller.
Link spre comentariu

Nu-i mare inginerie o sursa cu telecomanda, dar utilitatea ei care este ? Bineinteles, au fost oarece glume. Vasile Eugen, despre care sursa spui? Interesant Valtampermetrul "cvadruplu". Felicitari. :aplauze O schema ceva ?

e aia arhicunoscută, de pe elfly.pl, cu atmega8 smd sau pdip.deja s-au făcut modificări la ea în cadrul forumului, și deja s-au creat 4-5 variante de cablaj...
Link spre comentariu

se poate, am găsit scheme de voltampermetre duble făcute și cu pic... 16f877, dacă nu mă înșel!!! :Daia cu atmega8 e cea mai jmekeră, reușește placa să aibă exact dimensiunile plăcuței LCD-ului... aproape fără să conteze dacă e vorba de smd sau pdip...singura chestie e că are rezistența de ampermetru pe bara de minus... dar au apărut niște tipi care au modificat softul și pentru rezistența aia pusă pe plus...nu mai știu acum exact linkul, dar se poate „depista” cu un google search...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări