Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

inca o sursa: cea de care s-a discutat prima oara aici. desenata in Eagleam folosit multe materiale recuperate sa iasa cat mai ieftin.

O precizare radiatorul e mult prea mic, chiar de are acel mic cooler, mai ales pt 2 surse.Gandestete ca la doar 15 V pe fiecare sursa la 2A trebuie sa disipe 60W, nu mai vorbim de tensiuni mai mici si curenti mai mariSi un lucru caruia personal nu prea ii vad rostul: trebuiau puse pt fiecare fir conectori dintr-aia?Personal consider sfanta lipirea+faptul ca acei conectori constituie un cost in plus
Link spre comentariu

Pentru cablajul sursei digitale: la o verificare fugitiva, din pinul 2 Atmega dupa trecerea prin 10 K mai vine o rezistenta la plus, care nu figureaza in schema, trebuie scoasa. Display-ul este desenat gresit. In masura timpului, continui verificarea. Ar fi bine daca se poate sterge conectorul 1.

Link spre comentariu

Pentru cablajul sursei digitale: la o verificare fugitiva, din pinul 2 Atmega dupa trecerea prin 10 K mai vine o rezistenta la plus, care nu figureaza in schema, trebuie scoasa. Display-ul este desenat gresit. In masura timpului, continui verificarea. Ar fi bine daca se poate sterge conectorul 1. Mea culpa pentru dublu post.:jytuiyu :jytuiyu

Link spre comentariu

Pentru cablajul sursei digitale: la o verificare fugitiva, din pinul 2 Atmega dupa trecerea prin 10 K mai vine o rezistenta la plus, care nu figureaza in schema, trebuie scoasa. Display-ul este desenat gresit. In masura timpului, continui verificarea. Ar fi bine daca se poate sterge conectorul 1. Mea culpa pentru dublu post.:jytuiyu :jytuiyu

Da ai dreptate cu LCD-ul, atunci cand am realizat cablajul m-am luat dupa 1,2,3,4.... care erau scrise acolo, nu dupa D7,D6,D5,D4, E,RW, etc, mea culpa. :jytuiyu Am sa redesenez cablajul in functie de timpul liber.Daca este altcineva mai rapid, este bine, eventual sa avem 2 variante de cablaj, sa alegem. :rade:
Link spre comentariu

Ai perfecta dreptate, si eu am facut initial aceeasi greseala, dupa care m-am uitat mai atent si am vazut ca numerotarea nu era conform LCD-ului, ci a pinilor care se conecteaza. Daca elimini conectorul 1, se simplifica mai mult pcb-ul. Voi continua verificarea.Stima si respect pentru tine si munca ta ! :aplauze

Link spre comentariu

am terminat scema in Eagle..daca are cineva timp de studiat si observa vreo greseala sa ma anunte.. in urmatoarea faza ma apuc de asezat piesele..

vad ca "GeoMar" a fost mult mai rapid. si poate nu mai e nevoie de alt cablaj??

Ba da este nevoie, al meu are greseli, eu l-am realizat acum un an si asa a ramas, nu este verificat.

Dupa o verificare a colegului @albasete, al meu are ceva greseli, pe care le-am observat si eu acum. :jytuiyu

Am sa sterg atasamentele despre cablaj, ocupa inutil spatiu pe forum, sunt gresite.

Link spre comentariu

cam asa arata ce am desenat..bineinteles mai trebuie ingrosate anumite trasee..de verificat..mai e ceva de bibilit si in afara de asta mai trebuie facuta partea cu cele 4 butonase

post-27344-139829421729_thumb.jpg

Link spre comentariu

si asa ar fi finalizata ...daca vi se pare ca ar mai trebui ceva imbunatatiri sa-mi ziceti si vad ce pot sa modific..ar mai trebui o chestie de care am uitat..n-am realizat alimentarea pentru iluminarea display-ului,dar nu prea mai am chef..

1.pdf

2.pdf

3.pdf

Link spre comentariu

am terminat scema in Eagle..daca are cineva timp de studiat si observa vreo greseala sa ma anunte.. in urmatoarea faza ma apuc de asezat piesele..vad ca "GeoMar" a fost mult mai rapid. si poate nu mai e nevoie de alt cablaj??

In schema atasata vad ca iesirea de la 7805 este conectata la tranzistorul de putere :ops
Link spre comentariu

Am redesenat cablajul pentru Sursa Digitala cu Atmega8 si LCD & Butoane. NU am conectat pinii 27-28 ai lui Atmega8, la mufa DB9 (remote control), am considerat ca nu este necesara.Placa pentru Sursa Digitala cu Atmega8, dimensiuni 80/90 mm:post-17385-139829423098_thumb.jpgpost-17385-139829423117_thumb.jpgPlaca pentru LCD & Butoane, dimensiuni 100/60 mm:

post-17385-139829423154_thumb.jpg

Link spre comentariu

Felicitari domnilor ! Am o nelamurire, ce rol are pinul 3 din conectorul 6 ? (Spune ca intrarea DC se face pe pin 1 si 2 al conectorului 6.) Si din acelas pin 3 mai vine un condensator de 0,1uF si rezistenta de 10K care se leaga la minus si nicaieri ? :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări