Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Am facut si eu aceasta sursa, dar Q2 am pus BD137 in loc de 2N2219 pentru ca nu am si nu imi scoate nici o tensiune, iar U2 se cam incinge.Vreau sa stiu daca acesta este cauza pentru care nu merge pentru ca la caracteristici s-ar cam potrivi tranzistoarele.Sursa consuma cam 70mA cand o conectez la tensiune si ca filtraj am 18000uF.

Link spre comentariu

Am facut si eu aceasta sursa, dar Q2 am pus BD137 in loc de 2N2219 pentru ca nu am si nu imi scoate nici o tensiune, iar U2 se cam incinge.Vreau sa stiu daca acesta este cauza pentru care nu merge pentru ca la caracteristici s-ar cam potrivi tranzistoarele.Sursa consuma cam 70mA cand o conectez la tensiune si ca filtraj am 18000uF.

mai alin ! sursa asta nu ar cum sa nu functioneze daca toate piesele sunt noi .asa ca tu esti singurul care poate sune ce are sursa .vezi ce condensatoare ai folosit la sursa de tensiune negativaam avut aceeasi problema ca si tine,dar vina a fost a mea pentru ca nu stiu din ce motiv am folosit niste condensatoare recuperate si U2 se incalzea detul de tare , am schimbat integratul dar tot se incalzea si dupa cateva sapaturi am descoperit un con C3(nu mai tin minte exact ce piesea au fost) ca era defect .Bafta !
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am vrut sa fac si eu aceasta sursa ... am facut cablajul,am luat toate componentele,insa cu exceptia celor 2 potentiometre liniare (P1, P2) pe care nu le-am gasit in Iasi.Am gasit doar potentiometre logaritmice.

Intrebarea mea este: pot folosi potentiometre logaritmice in locul celor liniare? Afecteaza cu ceva reglajul ? Banuiesc ca da.

Link spre comentariu

Am vrut sa fac si eu aceasta sursa ... am facut cablajul,am luat toate componentele,insa cu exceptia celor 2 potentiometre liniare (P1, P2) pe care nu le-am gasit in Iasi.Am gasit doar potentiometre logaritmice.Intrebarea mea este: pot folosi potentiometre logaritmice in locul celor liniare? Afecteaza cu ceva reglajul ? Banuiesc ca da.

pai respunul il ai in intrebarea ta ! reglajul nu se va face liniar dar daca nu te intereeaza un reglaj foarte precis poti pune si logaritmice. eu am pe reg. curent unu logaritmic si nu maderanjeaza prea tare. oricum cand ii fac carcasa ii pun poentiometre lin.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări