Vizitator sprintaco Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Televizorul meu este Grundig GMM 1000 STS 55-1001/7 Text. Fabricat in Polonia. Cumparat in 2010. Functiona perfect. Brusc a disparut imaginea. Restul functiilor sunt normale. Rog ajutor cu un sfat. Va multumesc. Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 (editat) Ia SM si treci la masuratori ca nu suntem mama Omida ! Sasiu T2S08 https://elektrotanya.com/grundig_gmm1100-stf55-1001_t2s08_chassis.pdf/download.html Editat Martie 16, 2018 de leoncris Link spre comentariu
surubarila Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Sanatate permanenta ! Te poti inspira si din link-ul de mai jos. https://www.elforum.info/topic/37582-tv-grundig-gmm-1000/ Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Prima verificare este sa vezi daca se aprinde filamentu si daca se aprinde filamentul atunci probleme cu tranzistorii de pe final vdeo cu BF422 si BF423 Link spre comentariu
Vizitator sprintaco Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Multumesc Dle.Florin. Trebuie sa precizez ca nu sunt depanator TV. Referitor la filamentul tubului catodic, banuiesc ca este alimentat caci daca scot cablul antenei apare pe mijlocul ecranului o banda luminoasa orizontala continua lata de cca 2 cm , pe toata latimea ecranului. Link spre comentariu
poplex22 Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 va salut, aveti probleme pe baleaj vertical, verificati filtraje pe circuitul STV9306 si chiar schimbati STV9306 Link spre comentariu
Vizitator sprintaco Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Va multumesc. Voi incerca sa inlocuiesc IC-ul STV 9306. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Daca nu sunteti de meserie atunci cautati pe cineva sau ducetil la un service ca nu de alta sa nu patiti ceva ca tv-urile au tensiunii periculoase nu va jucati cu viata Dumn. intradevar este defect de baleaj vertical cum spune colegu mai sus , in partea verticalului poate fi orice ars si poate da batai de cap si unui electronist cu experienta daramite la cineva fara experienta Link spre comentariu
Vizitator sprintaco Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Este perfect rational ceia ce spuneti dle. Florin. Din pacate toate demersurile de a gasi un service sau un depanator au esuat. Aici in Bucuresti nu mai repara nimeni CRT-uri. Anecdotic va pot spune ca am incercat 26 adrese diferite si am primit refuz de la absolut toti. E boierie mare in Capitala ! PS. Evident ca sunt la curent cu specificul tehnic al televizoarelor si in general cu electronica. Imi lipseste doar experienta depanarii. Insa cu schema in fata si cu un sfat bun de la prieteni cred ca ma voi descurca. Va multumesc. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 Nu îmi vine să cred că în București nu repara nimeni CRTuri. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 Nici eu nu cred asta , uite eu iti pot oferi pe cineva care repara CRT , mai sunt si pe forum care sunt din bucuresti si va poate ajuta Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 (editat) Treaba de ... marketing , daca ceri 100 pentru depanarea unui crt , renunta la tv , daca ceri 200 pentru un lcd ... te pupa ! Eu unul am renuntat de mult la crt_uri , dar daca'i musai ... Editat Martie 17, 2018 de leoncris Link spre comentariu
Vizitator sprintaco Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 Dl. „leoncris” a oferit explicatia logica pentru faptul ca nu am gasit un depanator pentru CRT-ul meu. Intr-adevar, daca piata este plina de cereri pentru reparatii de LED-uri, care depanator si-ar consuma timpul pentru o reparatie pe care ar obtine un tarif mic, proportional cu valoarea unui TV vechi ?! Acesta ar fi un prim argument. Apoi. am gasit interiorul aparatului extrem de imbacsit cu praf (nu l-am mai curatat de peste 5 ani). Examinand mai atent am observat si un praf fin albicios pe care-l asociez acum cu faptul ca toata vara si toamna 2017 s-u facut lucrari stradale de amploare si reasfaltare, iar eu am tinut permanent o mica fereastra deschisa. Se stie că la lucrari stradale se folosesc si pulberi cu continut de saruri de aluminiu. Asa ca este foarte posibil ca aceste depuneri sa fi provocat fie un scurt pe circ. imprimate , fie o supraincalzire de componente pasive care sa fi cauzat fie variatii mari de tensiuni fie pur si simplu deteriorarea lor, cu consecinta deteriorarii componentelor active. Cum ar fi integratul STV 9306 sau unii tranzistori, asa cum au sugerat ceilalti participanti la topic. Bazat pe aceste doua argumente, am luat decizia de a renunta la reparatia televizorului vechi, care oricum m-ar fi costat peste 200 lei cu tot cu piese (numai STV 9306 costa cca 40 lei) si nu as fi avut certitudinea ca maine nu apare alt defect. Voi cumpara un TV LED de 21" de o calitate rezonabila si sper ca cel putin cativa ani nu voi avea probleme. Nu stiu ce sa fac cu cel vechi, poate aveti vreo ideie. Multumesc tuturor prietenilor care au participat la acest topic si care m-au ajutat cu sfaturile lor sa iau o decizie (sper) buna. Un week end frumos tuturor ! Link spre comentariu
validae Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 Ar fi bine să încercați să verificați măcar lipiturile la circuitul de baleiaj vertical.Am găsit câteva cazuri în care era vorba doar de un pin dezlipit la integrat, nu vă costă nimic să vă uitați cu o lupă.Curățați în prealabil placa cu o pensulă cu păr natural și aspiratorul.Nu folosiți peria de plastic de la aspirator, fiindcă poate afecta circuite sensibile ca procesorul sau jungla.. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 Mai mult te bazezi pe un tv CRT decit pe un gunoi de LED chinezesc , acest tv daca il repara cineva priceput mai tine citiva ani buni , dar un tv chinezesc dupa garantie adio tv mai sunt cazuri care se duc si in garantie , uite daca vrei sal repari poti trimite sasiul la mine si il repar eu cu costuri minime Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum