RealAlex Postat Septembrie 16, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2007 Camerele in infrarosu de pe tancuri si elicoptere nu au proiector IR, ci au sensibilitate mare, unele sunt racite cu azot lichid, pentru a putea capta IR emis de vehicule si vietati.Bineinteles nu ma refer la tancurile din cel de-al doilea razboi mondial. Pai alea sunt alta mancare de peste, adica vedere termica, astazi tot tehnologia asta se foloseste ( cu proiectie ) pentru ca nu te intereseaza sa urmaresti doar corpuri ce emit IR ci si sa vezi pe unde mergi si asa mai departe. Deci daca e cineva dispus sa ma ajute sa cumpar de acolo i-as fi recunoscator. Alex. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 http://www.photocritic.org/2006/create-your-own-ir-filter/Dupa cum spuneam, filmul este bun pentru receptor, nu pentru emitator de infrarosu. Cam acelasi lucru reiese si din link, care nu prea are legatura cu ce vrea Alex.Pt. Alex: exista camere video care "vad" in infrarosu, sunt folosite la masurarea temperaturii. Intrucat orice corp are o temperatura proprie, nu vad de ce te-ai mai chinui sa faci proiector. Mai bine cauti pe net un proiector facut gata. Existau pe vremuri becuri cu infrarosu de cumparat, pe la magazinele cu articole foto. Incearca si becuri din acelea de fast-food, intreaba de unde le cumpara. Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 Emisie in IR are orice sursa de lumina cu incandescenta. Omul vrea sa fie cat de cat invizibila ochiului uman lumina aia, deci are nevoie de un filtru IR. Evident ca o sa piarda flux la greu, dar e o solutie. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 In primul rand vorbesti fara sa fi verificat, in al doilea rand linkul dat de tine este pentru cu totul altceva. Macar ai inteles scopul pentru care se foloseste filmul acolo?Deci pentru a-3-a oara:La receptie, adica la senzor, la aparatul foto, la fotodioda, etc. se poate pune film.La lampa NU. Am explicat de ce.Oare chiar iti imaginezi ca pui un film in fata unui bec cu incandescenta si nu se mai vede nimic? Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 Linkul l-am dat ca exemplu. Becurile despre care vorbesti tu chiar isi fac treaba. Filtrele sunt aplicate pe interiorul sticlei. Iar in ce priveste rezistenta la temperatura, exista filtre rezistente si la 1000 de grade. Ai vazut vreodata bec din material ceramic reflector care e utilizat exact in scopul dat? Link spre comentariu
Vizitator marian1500 Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 am observat ca posturile sunt vechi dar m am gindit ca acest material poate ajuta pe cineva .am facut un mic test cu cerneala de stampile si am introdus un bec de lanterna in calimara in speranta sa iluminez in infrarosu ca sa pot vedea cu camera web cu becul stins . camera vedea lumina foarte puternic . eu nu vedeam nimic in acea calimara si cind apropiam becul de peretele calimarei se putea observa cu ochii o mica lumina rosiatica atunci normal ca lumina si mai tare in camera web.merita incercat poate iese un proiector ir. Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Vezi ca gasesti si leduri IR pe la magazine de componente electronice, acum nu stiu daca se renteaza sa cumperi mai multe sau sa improvizezi ceva pentru teste. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 ceva foarte simplu si eficent http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12625 Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Vezi ca gasesti si leduri IR pe la magazine de componente electronice, acum nu stiu daca se renteaza sa cumperi mai multe sau sa improvizezi ceva pentru teste.exist? ?i camere web cu leduri IR, la un pre? nu prea mare fa?? de pre?urile camerelor web normale... Link spre comentariu
Vizitator marian1500 Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 interesant dar daca nu e la noi in tara tot nimic nu am facut .oricum nu inteleg asa e cind nu ai anumite cumostinte.am facut teste cu 8 leduri pentru telecomanda albastre de la mivarom acum 6 luni pe camera web si nimic. luminau le vede webul cind le intoceam spre web cam si cind luminam din spate nu se vedea in fata camerei nu luminau mai deloc de ce oare?pina la urma le am prajit pe toate . am facut si din acea revista cu tus de stampile si doua geamuri de lanterna la 3 mm distanta .cind luminam spre web cam se vedea o lumina foarte putenia se albea tot monitoul de la 2 metri distanta ,ledurile erau nimic fata de acest proiector cu geam facut de mine.am zis gata am dat lovitura si cind am luminat de linga web din spatele lui foatre putin lumina si aproape .am zis bun poate are camera cine stie ce filtre am demontat obiectivul nu am gasit nimic demontabil si am plecat la poarta noaptea unde am o camera cred ca are 18 leduri cu lumina rosiatica .aceasta camera intra in tv si doar actionez butonul de la telecomanda si vad ce e pe afara .filtrul l am pus la lanterna cu oglinda lanternei si in tv se vedea o luminita slaba nu am cum sa opresc ledurile de la camera sa testez mai bine rezultat ul :munca pt nimic .poate voi cumpara un proiector cu leduri dar mai incerc si cu alta cerneala .de ce pe internic proiectorul cind luminez spre camera are lumina puternica si din spatele ei nu vede nimic ce sa mai incerc ? probabil e bun pentru bariera de infrarosu cum scrie acolo in revista .am atasat tusul folosit spersa am timp sa pun si cerneala chinezeasca tot sper sa imbunatatesc lumina pe timp de noapte si multumesc pentru linkuri !deci ideea e sa imbunatatesc sa suplimentez lumina camerei mele de afara webul a fost de test Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 pai si daca te uiti intr-un singur led alb(de ex) te cam orbeste,dar asta nu inseamna ca lumineaza totul in juraceelasi experiment l-am facut si eu,nu cred ca webcamurile sunt facute sa mearga bine in IR,vezi cu alta camera mai rasarita Link spre comentariu
Vizitator marian1500 Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 deci am incercat si cu camera exterioara care are vreo 18 leduri oricum mai incerc cind am timp cu alta cerneala poate iese ceva daca nu iau un proiector si il pun afara linga camera si mai scurtez si firul de alimentare ca iam lasat rezerva si mai se pierde din tensiune .acel filtru care l am facut chiar nu se vedea cu ochiul noaptea cind lumina decit f putin .in acea revista scrie ca conteaza f mult cerneala. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 ce ai incercat cu camera exterioara? sa vezi cum se vede cu calimara?acum nu poti crede tot ce scrie,ti-am zis,conteaza ffff mult sensibilitatea camerei in IR Link spre comentariu
Kreator Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Camerele in infrarosu de pe tancuri si elicoptere nu au proiector IR, ci au sensibilitate mare, unele sunt racite cu azot lichid, pentru a putea capta IR emis de vehicule si vietati.Bineinteles nu ma refer la tancurile din cel de-al doilea razboi mondial.Chiar si in prezent,tancurile rusesti din dotarea armatei au dispozitive de vedere pe timp de noapte de tip "active" adica cu far - proiector IR. Sunt o gluma la ora actuala deoarece pe timp de noapte arata ca niste "sori" pe campul de lupta pt cei ce au dispozitive de vedere de tip pasiv (care capteaza radiatia termica reziduala emisa de corpuri). Link spre comentariu
Vizitator marian1500 Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 nu am iesit cu calimara dupa cum se vede in foto am confectionat filtrul .sincer am crezut ca voi reusi dupa proiectul dinevista. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum