RealAlex Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 Vreau ceva mai puternic decat ce poate sa-mi ofere unul pe leduri. Ma gandesc sa-i pun un filtru la un proiector mai mare pe care il am... dar nu prea stiu din ce sa fac acest filtru. Ca idee am fost la Muzeul Militar si am vazut proiectoarele de pe tancuri, erau normale ca si cele care lumineaza in spectrul vizibil doar ca aveau pus deasupra un filtru ( un material rosu inchis :chior: ) Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 poate ar merge cu un bec IRam vazut ceva pe la magazine, dar nu am nici o idee cat de puternice sunt.... Link spre comentariu
Blind Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 Ok, dar ca intrebuintare....la ce ai nevoie? Link spre comentariu
RealAlex Postat Iunie 23, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2007 pt o scula de pe un tanc care are propietatea de a vedea noaptea ( evident daca exista lumina - IR ) Link spre comentariu
Golem Postat Iulie 23, 2007 Partajează Postat Iulie 23, 2007 Iti trebuie un filtru de sticla MARBLIT- go to Institutul de Sticla pe. Bd. Pallady, langa IOR.Daca vorbesti ruseste ti-l dau aia gratis :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator Edmond Dantes Postat Iulie 23, 2007 Partajează Postat Iulie 23, 2007 Cel mai simplu filtru IR e filmul voalat si developat. La aplicatia ta sa ai grija la caldura numai.Apropo cand termini proiectul sa ne arati si noua Link spre comentariu
RealAlex Postat Iulie 23, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2007 Iti trebuie un filtru de sticla MARBLIT- go to Institutul de Sticla pe. Bd. Pallady, langa IOR.Daca vorbesti ruseste ti-l dau aia gratis :yawinkle:Ce sticla este asta? cumva din aia din care se fac geamurile alea colorate din biserica? Link spre comentariu
one Postat Iulie 23, 2007 Partajează Postat Iulie 23, 2007 Cel mai simplu filtru IR e filmul voalat si developat.Probabil la un receptor poti pune un astfel de filtru ca la sursa de infrarosu nici vorba. Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 23, 2007 Partajează Postat Iulie 23, 2007 :rolleyes: Pallady este la Ozana, unde e liceul de chimie Costin Nenitescu iar IOR-ul este ceva mai incolo de gloria...langa liceul Benjamin Franklin (ex IOR).E ceva distanta... Link spre comentariu
Vizitator Edmond Dantes Postat Iulie 24, 2007 Partajează Postat Iulie 24, 2007 Cel mai simplu filtru IR e filmul voalat si developat.Probabil la un receptor poti pune un astfel de filtru ca la sursa de infrarosu nici vorba.Nu vad de ce. More info? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 24, 2007 Partajează Postat Iulie 24, 2007 pt o scula de pe un tanc care are propietatea de a vedea noaptea ( evident daca exista lumina - IR ) Pai cauta si tu un tanc second hand, si recuperezi proiectorul de infrarosii, ca iesi mai ieftin decat sa cumperi unul nou chiar si luat din talcioc!Sau cauta cu google "diy M1 Abrams tank".P.S. Nu facem si noi un topic, langa cel auto, de tancuri tunate? :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: RealAlex, te rog nu te supara, e din cauza caldurii. Din pacate nu stiu sa te ajut cu proiectorul de infrarosii, legat de subiectul tau, asta este tot ce am fost in stare... :smt068 Link spre comentariu
RealAlex Postat Septembrie 14, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2007 Am gasit exact ce se monteaza pe tank. http://cgi.ebay.com/RUSSIAN-TANK-FLOOD- ... dZViewItem Problema e ca nu am cum sa comand :( Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 14, 2007 Partajează Postat Septembrie 14, 2007 un filtru ir se poate face din 2 culori pt proiectoare(un albastru si un rosu)am pe undeva pe un cd 'reteta',daca vrei iti dau o copie sa cauti prin el Link spre comentariu
one Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 Nu vad de ce. More info?Pune un film in fata unui bec cu incandescenta si vei vedea ca nu are nici o eficienta.Orice filtru absoarbe radiatile luminoase, mai putin culoarea filtrului. Dar aceasta absorbtie nu poate depasi o anumita cantitate de energie. Nu mai vorbesc de faptul ca filmul se topeste la temperatura unei lampi puternice.Eu am incercat cu multi ani in urma, cand nu se gaseau diode si receptoare pentru infrarosu, diverse solutii cu filme, cerneala si nu prea au mers.Exista lampi in infrarosu pentru pastrat mancarea calda la baruri si fast-food-uri. Poate sunt bune la ceva.Cred ca in ultima vreme led-urile incep sa depaseasca becurile cu incandescenta. Cine s-a jucat cu o lanterna cu LED de o calitate cat de cat buna a vazut diferenta.Camerele in infrarosu de pe tancuri si elicoptere nu au proiector IR, ci au sensibilitate mare, unele sunt racite cu azot lichid, pentru a putea capta IR emis de vehicule si vietati.Bineinteles nu ma refer la tancurile din cel de-al doilea razboi mondial. Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 http://www.photocritic.org/2006/create- ... ir-filter/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum