Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator 24

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Avand in vedere ca nici la masina alimentarea nu-i stabilizata, ar trebui sa fie deajuns traf cu punte de diode si condensator de filtrare.
Cu dioda zener n-ai ce face in cazul de fata, chiar daca prin ea nu trece curentul de sarcina, totusi ar trebui ajutata, si alimentarea ar trebui sa fie ceva mai mare.

Link spre comentariu

Nu are rost să-i pui Zenner, dacă tensiunea de ieșire e prea mare după redresare, o poți ajusta puțin din prizele de pe primar. Există acolo cel puțin o bornă etichetată cu ceva de genul (-5%) sau (-10%) și prin modificarea acelor prize din primar scade puțin și tensiunea secundară.De altfel e foarte ușor să scoți câteva spire din secundar, fără să demontezi nicio tolă. Calculezi simplificat numărul de spire/Volt cu formula ,,empirică,, de 45/S și vezi câte spire trebuie scoase. Identifici sfârșitul secundarului, îl scoți din placa de borne și apoi desfășori câte o spiră pe rînd, prin spațiul dintre tole și bobină.Când se lungește mult, tai sârma și continui să scoți, dar măsori după fiecare  două spire scoase ce tensiune a rămas.  Măsurătoarea o faci cu o sarcină echivalentă cu a frigiderului, respectiv un curent de circa 1,7 - 2A    

Link spre comentariu
On 3/14/2018 at 2:47 PM, validae said:

... poți ajusta puțin din prizele de pe primar. Există acolo cel puțin o bornă etichetată cu ceva de genul (-5%) sau (-10%) și prin modificarea acelor prize din primar scade puțin și tensiunea secundară.De altfel e foarte ușor să scoți câteva spire din secundar, fără să demontezi nicio tolă. Calculezi simplificat numărul de spire/Volt cu formula ,,empirică,, de 45/S și vezi câte spire trebuie scoase. Identifici sfârșitul secundarului, îl scoți din placa de borne și apoi desfășori câte o spiră pe rînd, prin spațiul dintre tole și bobină.Când se lungește mult, tai sârma și continui să scoți, dar măsori după fiecare  două spire scoase ce tensiune a rămas.  Măsurătoarea o faci cu o sarcină echivalentă cu a frigiderului, respectiv un curent de circa 1,7 - 2A    

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator Maria-costica Grancea

bn seara dl  Validae si dl Marian pt ajutorul acordat in legatura cu traful acesta afost bobinat de cineva pentru a face un invertor din el  acu persoana respectiva  o plecat la domnul  si nevasta nu stia nimic de putere de vat i acuma eu lam pus pe o placa elecyronica de invertor  de 1500w pur si vad ca functioneaza am pus pe el un flex de 600w  si merge o bormasina 550w  merge  dar placa scria pe 24v si am alimentaplaca cu intrare de 24v si numi dadea mai mult de 168v   175v avea fluctuati tensiuneadar cum am schimbat traful pe 12v multumesc lui dz merge fff bine 219v 220v inca o data va multumesc fffmult pt ajutor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări