Vizitator puiut Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 Am o sursa de 110vcc formata din 8 bateri de 12v (de fapt sunt 16 de 6v).Pe primul grup de 2 bateri am legat doua tuburi de neon de 18w si o lada frigorifica de 12v (4A). La 2 saptamani cele 2 bateri au murit.Tuburile de neon le-am folosit mai mult de doua luni pe o alta sursa similara si nu au fost probleme.Au avut influenta consumatori asupra bateriei? Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Una negativa: s-au... consumat saracele :)Nu ne-ai spus nimic daca sursa aia are si incarcare de pe undeva. Link spre comentariu
Vizitator puiut Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Bateriile se incarca de la un dynastarter cu 110v. Nici nu vad ce baterie ar fi rezistat 2 saptamani la un consum de 4-8amp. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Pai, concluzia ar fi ca puterea consumata este mai mare decat cea... incarcata (evident mai e si chestia cu randamentul).In al doilea rand si probabil mai important, nu cred ca e foarte recomandat sa consumi doar din doua celule ale unei baterii de acumulatori. Conditiile de incarcare vor fi determinate de ansamblul acumulatorilor si nu va fi optim pentru cele 2 mai descarcate (din punct de vedere al incarcarii), ceea ce va conduce la descarcarea lor in timp din cauza consumatorilor, in timp ce pe celelalte le va supune la supraincarcare, ceea ce le poate afecta drastic performantele. Chiar daca sunt baterii acide cu plumb. Link spre comentariu
Vizitator puiut Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Multumesc pentru raspuns.Ar putea fi o solutie daca nu am alimenta lada frigorifica in permanenta?E vorba despre o locomotiva si temperatura in cabina e destul de mare. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Incearca sa "plimibi" alimentarea pe grupuri de cate 2 celule prin rotatie daca este posibil. In felul asta vei uniformiza descarcarea pe celule. Ai grija ca pot apare diferente de tensiune importante fata de masa! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum