v67 Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 Ma ,,supara "tabla de pe casa citeva foi au ruginit(dupa 14 ani) de la inceput a,, lacrimat" prin citeca locuri , am hotarit sa folosesc mansarda distractia acum incepe vreau sa schimb tabla lisa cu tigla metalica nu stiu nimic ,va rog sa ma ajutati cu sfaturi,nume producatori ,executanti, pret manopera , Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 Daca a lacrimat....este din cauza meseriasului. Daca da semne de rugina...curatat, grunduit, vopsit la timp...si te mai tine 50 de ani. Daca vrei s-o inlocuiesti cu tigla metalica.....nu te sfatuiesc. Tigla metalica se prinde cu holzsuruburi cu saiba cu garnitura pe un chenar de lemn. Din cauza caldurii-frigului..acea garnitura de cauciuc imbatraneste si iti va ploua pe la fiecare holzsurub. Stiu un tip care a pus tigla metalica si dupa al 6-lea an avea in pod cel putin 100 de cutii de smantana goale...puse in dreptul suruburilor care picurau. Ce era la gura lui cand ploua..nu va mai spun! Eu acum fac un acoperis nou la o casa veche si maine ma duc sa cumpar tabla lisa de 0,5...o pun in stilul vechi...! Exista o tabla de la Bilka care se prinde tot in stilul vechi , fara suruburi, foarte buna si tratata suprafata...dar destul de scumpa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 Discutii sterile, din nou. Trecem peste... In primul rand, daca alegem varianta "tigla din tabla", exista o suita de operatiuni si detalii de respectat si exista o metodologie si o tehnologie proprie tiglei din tabla. Straturile expuse in mare viteza sunt; Astereala, folie anticondens cu permeabilitate mare la vapori, structura caroiaj de sipca, vertical/orizontal, tabla cu elementele ei in sistem complet, racordarea corecta a foliei la jgheab, ventilarea de sub tabla, etc. Daca tehnologia este respectata, inseamna printre altele ca si suruburile sunt montate corect, si exista o zona anume in care se strange surubul. Exista un cuplu maxim de strangere, exista ceea ce se numeste calitate verificata, nu gunoaie luate la kilogram. Daca tehnologia este respectata, si daca ti-ar trece apa prin suruburi, mai ai cale lunga pana in casa, pentru ca apa trecuta printr-un surub sau 100 de suruburi, este nimic pe langa cata apa acumuleaza tabla din condens. De asta se monteaza folia aia de calitate, se racordeaza corect la jgheab, si se detaliaza corect pentru ventilatie. Cat despre tabla chioara, exista o suita de detalii gresite la tehnologia aia, ca nici nu ma obosesc sa mai scriu. Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 (editat) Orice cauciuc imbatraneste...mai devreme sau mai tarziu se duce dracului....chiar daca le strangi la cuplu. Sus, pe casa,.... coace garnitura. La cinci ani chemi meseriasul sa le schimbe ca sa dormi linistit alti cinci ani. La copii lasi scris in testament sa schimbe suruburile pe casa o data la cinci ani. Eu pun tabla de 0,5, dublu faltuita, fara niciun cui sau surub la vedere. In rest, fiecare pune dupa cum il taie capul si dupa buzunar. Editat Martie 13, 2018 de mac01 1 Link spre comentariu
norad Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 Grija mare atunci cand alegeti tabla. Garantia verbala de 20+ ani nu valoreaza nimic. Am patit cu tabla pe care am pus-o pe casa. Dupa circa 5 ani a inceput sa de decoloreze si stratul de vopsea (caramiziu) a disparut in totalitate, ramanand grundul gri (bine ca a ramas). A trebuit sa vopsesc toata tabla. Nu stiu cat va tine. Se pare ca nu sunt singurul care a patit asta. Am mai vazut case cu tabla decolorata. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 Eu am invelit casa cu firma bilka, totul luat de la ei. Nu se compara cu ce se gaseste pe marginea drumului. Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 (editat) Acum 18 minute, daniels a spus: Nu se compara cu ce se gaseste pe marginea drumului. Cand va aude omul...zici ca ai invelit casa in tabla de cupru si nu mai are moarte nici la stranepoti! Vrei sa-ti arat firma Bilka pe marginea drumului? Puneti tabla de 0,5 de cupru, alama...si atunci mai vorbim de ce este pe marginea drumului si ce nu este! Editat Martie 13, 2018 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 Nu am probleme de cel putin 10-12 ani, cazuri reale. Cine pune tabla, isi asuma o garantie limitata. Asta cu coptul la suruburi nu tine. In primul rand ca garnitura in suprafata si volum e destul de protejata de UV, si apoi, repet, si daca trece apa, daca avem respectate detaliile, nu trece de folie. Si tot asa... Plus ca, repet, exista o pozitionare ideala in foaia de tabla, un consum specific, (numar gauri), etc. Totusi, nu vorbim de Tecu. Cine are bani de Tecu, da, sa se planga dupa 25 ani. Dar, vorbim totusi aici vorbim de o tabla ordinara. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 Sper ca filmul nu l-ai pus pentru mine. Este 160E/mp materialul ala, materia prima, brut. Asta ca sa va inistiti... Nu adaugam multe, de la transport/manopera de montaj, poiect implementare, la tratamente de oxidare. Am fotografii personale cu lucrare facuta in Romania cu Tecu. Imi pare rau ca nu pot sa le postez. Din motive care tin de relatia cu respectivul client. In cel mai rau caz pot sa caut una de detaliu, care sa nu spuna prea multe despre lucrarea in sine. Este 60.000E doar invelitoarea ca lucrare, la o casa nu foarte mare. Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 Aici e smecheria...nu Lindab, Bilka si altii! Nu l-am pus cu dedicatie...ci pentru toata lumea in general! Ca-i mai auzi pe cate unii...mi-am pus Lindab pe casa, sau Bilka, sau mai stiu eu ce...si cu un aer de superioritate de zici ca cine stie ce a pus el pe casa! Uite aici smecheria...daca te tine buzunarul! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 N-o sa vezi asa ceva la Dorel; Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 1 hour ago, mac01 said: Orice cauciuc imbatraneste...mai devreme sau mai tarziu se duce dracului....chiar daca le strangi la cuplu. Sus, pe casa,.... coace garnitura. La cinci ani chemi meseriasul sa le schimbe ca sa dormi linistit. alti cinci ani. La copii lasi scris in testament sa schimbe suruburile pe casa o data la cinci. Eu pun tabla de 0,5, dublu faltuita, fara niciun cui sau surub la vedere. In rest, fiecare pune dupa cum il taie capul si dupa buzunar. Cautati garnituri din silicon, nu mai au moarte. Cauciucul poliuretanic nu tine mai mult de 3 ani. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 (editat) 1 oră în urmă, mac01 a spus: Aici e smecheria...nu Lindab, Bilka si altii! Nu l-am pus cu dedicatie...ci pentru toata lumea in general! Ca-i mai auzi pe cate unii...mi-am pus Lindab pe casa, sau Bilka, sau mai stiu eu ce...si cu un aer de superioritate de zici ca cine stie ce a pus el pe casa! Uite aici smecheria...daca te tine buzunarul! n-ai priceput nimic, nu e pagauba Initiatorul a dorit informatii despre calitatea tablei, preturi, etc. Eu am facut o comparatie si mi s-a parut mai buna cea care am ales-o. Probabil daca intra aici un bulibasa are alte preferinte. Editat Martie 13, 2018 de daniels Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 13, 2018 Partajează Postat Martie 13, 2018 (editat) Aici e vorba de tiganie? E vorba de rezistenta in timp! Se poate da un grund si o vopsea, daca culoarea este prea tipatoare...cu toate ca oxideaza in timp si nu mai iese asa in relief! Tabla aia rezista si la stranepoti! Nu degeaba unele biserici folosesc invelitori din tabla de cupru. Acum 3 ore, nomikos a spus: N-o sa vezi asa ceva la Dorel; Asta da lucrare! Editat Martie 13, 2018 de mac01 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum