dan_b11 Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Corect se face cum a zis sesebe mai sus. Pentru montat contorul inapoi sunt de vanzare rame de plastic alb care arata decent si se monteaza langa tablou iar firele se trag pe sub rama direct in tablou si nu ramane nimic pe dinafara. Link spre comentariu
cipcirip Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Salut; vezi la Dede... suport contor electric, e ceea ce iti trebuie; se poate monta langa tabloul cu sigurante si treci firele pe dedesubt. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Variante sint multe dar tot trebuie sa vina cei autorizati sa-i verifice sigiliul si apoi sa-l resigileze. 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 In toamna un vecin, angajat al RENEL(nu stiu daca se mai numeste asa)mi-a demontat contorul. Am cumparat un BMP ,in care vecinul a montat contorul. A doua zi a venit o persoana si a sigilat BMP-ul. Totul m-a costat citeva paharele de tuica si citeva cafele,binenteles dupa ce lucrarea a fost finalizata. Link spre comentariu
geomx Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 (editat) cam tot ce au scris colegii e adevarat, dar in primul rand ar fi trebuit sa scrii care e motivul schimbarii tabloului... daca din considerente functionale atunci ar trebui inlocuit, dar daca doar din cauze estetice eu inca nu-ti recomand sa faci asta atata timp cat sigurantele sau cablurile nu-s coapte .... dupa cum am presupus, pentru inlocuirea tabloului nu este necesara interventia asupra contorului si a sigiliilor acestuia, doar ca trebuie taiata portiunea care tine de tabloul cu sigurante si lasata doar partea care sustine contorul dar probabil ca nu mai ai cum pune acea aparatoare peste contor si oricum ar deveni inestetica ... uite un link cu o astfel de operatiune facuta chipurile de profesionisti dar la tine ar arata mult mai rau in zona contorului: https://electrifix.ro/resurse-si-informatii-electrice/schimbare-tablou-electric-vechi-in-sector-4/ o varianta mai ok ar fi sa desurubezi sigurantele (eventual le numerotezi ca sa le pui in aceeasi ordine, ca in mod normal ar trebui ca cele doua de pe circuitul de priza sa fie mai mari decat cele pt partea de iluminat), scoti acea aparatoare, presupun ca-i din ebonita si sa o reconditionezi si anume cu un adaos sa astupi tot ce am hasurat eu in poza pt operatiunea asta ai putea sau lipi ceva pe dedesubt cum ar fi sticlotextolit sau chiar un plastic subtire iar pe urma cu chit auto din acela pe baza de fibra de sticla sa chituiesti cu o spatula ca sa-ti iasa la nivel, urmand operatia de slefuire, vopsire si bineanteles montare la loc sau varianta asta de pe net https://mesterit.wordpress.com/tag/panou-electric/ zic eu ca-s solutii mult mai estetice L.E. ca sa faci o astfel de reconditionare a aparatorii nu e nevoie de autorizatie dar trebuie sa fii atent ca chiar si cu sigurantele scoase tot nu trebuie sa-ti bagi degetele pe acolo si sa atingi zonele metalice, oricum mai bine deconectezi si siguranta generala (cofret) Editat Martie 16, 2018 de geomx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum