Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am un mic proiect de facut.....numărător asincron pe 6 biți.

Vizitator Oana Georgiana

Postări Recomandate

Vizitator Oana Georgiana

img.thumb.jpg.89b2e25c180504c4c8193d87850f8819.jpgVă salut! Am un mic proiect de facut,dar care imi da mari batai de cap. Enuntul e atasat mai jos.Trebuie sa fac schema electrica intr-un program pentru ca apoi sa o pot printa. M-am gandit sa o fac in pads si sa folosesc pentru numarator 4027...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• IRINA MIHAELA

2

• NICA

1

• adi1967

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 an mai târziu...

CD4024 sau MMC4024 contine tot ce trebuie pentru numarator, 7 bistabili master-slave de tip T si reset.

http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheets/120/108894_DS.pdf

Daca trebuie facut si oscilatorul, cel mai potrivit este CD4047 sau MMC4047 legat ca astabil. Cele doua frecvente se obtin comutand o rezistenta sau un condensator.

http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheets/150/109080_DS.pdf

Link spre comentariu
La 11.03.2018 la 20:37, Vizitator Oana Georgiana a spus:

img.thumb.jpg.89b2e25c180504c4c8193d87850f8819.jpgVă salut! Am un mic proiect de facut,dar care imi da mari batai de cap. Enuntul e atasat mai jos.Trebuie sa fac schema electrica intr-un program pentru ca apoi sa o pot printa. M-am gandit sa o fac in pads si sa folosesc pentru numarator 4027...

Buna, ma intereseaza proiectul

Link spre comentariu

A fost un ,,user,, cu o singură intervenţie, aşa cum sunt şi vor fi mereu.Adică a pus o întrebare şi asta a fost....iar conturile inactive mult timp, sunt automat dezactivate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări