Vizitator Marcel Ciobanu Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 Salutari! Rog cateva pareri despre aceasta schema de amplificator in clasa D autooscilant. Imi doresc realizarea acestuia dar nu am experienta prea multa pentru montajele in "comutatie". https://www.elcircuit.com/2017/08/power-amplifier-1500w-class-d-titan.html Multumesc! Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 In descriere ai totul, se spune clar ce si cum. Nu e nevoie de experienta. Trebuie citit bine textul. Pun aici partile mai importante. "Power 1500W Class D requires several components to make the power amplifier and also pay attention to the components available in the market including; IC Comparator using IC TL071, Transistor Level Shifter using 2N5401, IC Logic using CD4049 IC, protection IC using combination of NE555 and LM311, IC Driver using IC IR2110, with 2 pairs Different Power Mosfet, Toroid, Email Wire, Capacitor MKP , Resistor, Diode, Led, Nonpolar Capacitor, Elco, IC Socket, Heatsink, PCB, Male and female socket, Cable. The above circuit is almost identical to the series of Power Amp D-Class 3000W Gambit, a significant difference that is in Mosfet Transistors are used, the Power Amplifier is only using 2 IRF MOSFET transistor amplifier, but this power amplifier also has a high-quality performance, Very large power output. To use Mosfet Transistor I suggest you use power MOSFET with IRFP4227 type because this transistor is very good compared to good Mosfet Transistor for Audio (Switching) than like IRFP460 / IRFP460N, IRFP250, IRFP260 etc." Spor la treaba. Sper ca aveti fondurile necesare experimentarii. NB: daca cineva are email-ul lui wire, il rog sa-mi mi-l dea si mie ca sa pot pune ampliful in functiune. Multumesc. Link spre comentariu
Alin_cj Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 (editat) Schema e depasita si puterea e exagerata de cateva ori. Mai bine fa iraudamp9. Cred ca ajunge si o pereche de irfb4227 daca nu utilizezi o sarcina cu impedanta mai mica de 4 ohmi. Fa cablajul intocmai ca in pdf daca nu te pricepi, succesul depinde de proiectarea cablajului imprimat si de componentele din zona de comutatie rapida. Ar cam trebui si un osciloscop mai rapid, sa vezi daca oscilatia are frecventa dorita si spike-urile de comutatie sa nu fie prea mari. https://www.infineon.com/dgdl/iraudamp9.pdf?fileId=5546d462533600a40153569aee022bff Editat Martie 11, 2018 de Alin_cj Link spre comentariu
Vizitator Marcel Ciobanu Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 (editat) 52 minutes ago, Alin_cj said: Schema e depasita si puterea e exagerata de cateva ori. Mai bine fa iraudamp9. Cred ca ajunge si o pereche de irfb4227 daca nu utilizezi o sarcina cu impedanta mai mica de 4 ohmi. Fa cablajul intocmai ca in pdf daca nu te pricepi, succesul depinde de proiectarea cablajului imprimat si de componentele din zona de comutatie rapida. Ar cam trebui si un osciloscop mai rapid, sa vezi daca oscilatia are frecventa dorita si spike-urile de comutatie sa nu fie prea mari. https://www.infineon.com/dgdl/iraudamp9.pdf?fileId=5546d462533600a40153569aee022bff Oricum nu am de gand sa folosesc mai mult de +-55V pe alimentare, stiu ca puterea e exagerata dar ma oprisem la schema asta pentru ca am cateva din cipurile necesare si niste irfp150n. Am putine dubii legate de ir2110, am auzit si pareri pro si contra despre el("crapa" foarte usor). Merci! Editat Martie 11, 2018 de Marcel Ciobanu Link spre comentariu
Alin_cj Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 Probabil "crapa foarte usor " pentru ca 1 oră în urmă, Alin_cj a spus: succesul depinde de proiectarea cablajului imprimat si de componentele din zona de comutatie rapida Irfp150n are numai 100V vds, nu e sigur sa-l alimentezi cu +-55v. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum