Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Etapele de pregatire in domeniul electronicii

Asgard

Postări Recomandate

Vizitator Bangel

Pai cum crezi ca device-urile comunica intre ele?Mouse : - Alo, bre! Muta cursorul la X = 1 si Y = 5Bluetooth : - Ce mah? X = 1 si Y = 3?Mouse : P**a mea de surd ...Ai nevoie de drivere. Care trebuie sa le scrii tu. Pentru asta este necesar sa cunosti assembly (care este un limbaj de programare low-level) la fel ca si ANSI-C.

si venind vorba nimeni nu a spus nimic de programare in domeniul electronicii

Mentionai ceva de frecvente radio criptate. Presupun ca ai de gand sa le trimiti undeva. Cine le primweste cum crezi ca le poate citii?Inca un exemplu, ai mentionat ceva de sistem de operare special, ala cine ti-l scrie? Driverele pentru el cine le scrie? Pe ce il stochezi? Flash? Eprom?Dar sistemele de securitate crezi ca necesita numai partea "hard"?... :axe:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Asgard

12

• edy_wheazel

3

• LostCell

1

• lulu07

1

Top autori în acest subiect

Pai cum crezi ca device-urile comunica intre ele?Mouse : - Alo, bre! Muta cursorul la X = 1 si Y = 5Bluetooth : - Ce mah? X = 1 si Y = 3?Mouse : P**a mea de surd ...Ai nevoie de drivere. Care trebuie sa le scrii tu. Pentru asta este necesar sa cunosti assembly (care este un limbaj de programare low-level) la fel ca si ANSI-C.

si venind vorba nimeni nu a spus nimic de programare in domeniul electronicii

Mentionai ceva de frecvente radio criptate. Presupun ca ai de gand sa le trimiti undeva. Cine le primweste cum crezi ca le poate citii?Inca un exemplu, ai mentionat ceva de sistem de operare special, ala cine ti-l scrie? Driverele pentru el cine le scrie? Pe ce il stochezi? Flash? Eprom?... :axe:
wow...stai putin ..ai uitat ceva, inca nu am ajuns la nivelul ala ...eu as vrea sa scriu programele...dar mai am pana sa invat programarea..abia am inceput cu bazele electrotehnicii.
Link spre comentariu

Logic ca trebuie sa incepi cu inceputul. Insa ziceam ca nu poti scapa de programare in ceea ce vrei tu sa faci :tonqe:

pai da... la un moment dat trebuie invatata si aia :smt003
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Sistem de control cu interfata digitala (un sistem de operare special) care sa controleze orice e programat ..prin diferite metode de comunicare (unde laser, frecventa radio criptata etc)

E mai complex decat crezi. Ce vrei sa controlezi mai exact?

Tine cont ca iti trebuie o interfata compatibila pentru orice gadget ce vrei sa-l controlezi. Plus ca probabil va trebui sa te "lansezi" in cabluri USB serial etc. Peste asta trebuie sa stapanesti extrem de bine ASM pentru diferite procesoare si obligatoriu ANSI-C pentru software si/sau drivere.

Eu zic sa le iei treptat.

ASM? ANSI-C? ce sunt astea?...limbaje de programare? ...si nu am zis ca vreau sa fac chiar acum acele proiecte ...de ce crezi ca am intrebat despre ce trebuie sa invat... si venind vorba nimeni nu a spus nimic de programare in domeniul electronicii :axe:

...da deci..se pare ca si programare isi are un rol important, in functie de ce montaj v-a fi realizat :smt003

Link spre comentariu

Programarea te ajuta in cazul in care doresti sa interfatezi anumite elemente cu calculatorul, dar nu este neaparat necesara, sunt pe net softuri gata facute. Pt. softurile respective daca te apuci sa le faci cu .ASM te asteapta zile grele. Cele mai bune sunt Visual Basic sau daca chiar vrei sa tocesti ceva Visual C++. NU ai nevoie de driveri pt aceste elemente externe, si NU te apuca sa inveti .ASM decat daca il inveti pt. o familie de microcontrollere (PIC,AVR, etc...). Nu cred ca mai programeaza cineva in .ASM cu atatea limbaje de programare pe piata.

Link spre comentariu

Programarea te ajuta in cazul in care doresti sa interfatezi anumite elemente cu calculatorul, dar nu este neaparat necesara, sunt pe net softuri gata facute.

Pt. softurile respective daca te apuci sa le faci cu .ASM te asteapta zile grele. Cele mai bune sunt Visual Basic sau daca chiar vrei sa tocesti ceva Visual C++. NU ai nevoie de driveri pt aceste elemente externe, si NU te apuca sa inveti .ASM decat daca il inveti pt. o familie de microcontrollere (PIC,AVR, etc...). Nu cred ca mai programeaza cineva in .ASM cu atatea limbaje de programare pe piata.

... convinge-i şi pe cei de la NASA de treaba asta!!!

tu îţi imaginezi că un soft scris în C sau, mai rău în Visual Basic încape în memoriile alea mici (atât ca mărime, cât si capacitate)??? sau că e capabil să funcţioneze în timp real??? :smt005

la sol, da, se poate. dar nici pe departe în device-urile trimise în spaţiu!!!

Link spre comentariu

Scuze, cred ca nu am fost destul de clar, programele de genul Visual ziceam sa le foloseasca pt. interfata grafica a calculatorului, nu pt. montajul realizat de el. Eu pt. controllere folosesc asamblarea.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ahem... ca tot vorbeam de "inceputurile" electronicii si electrotehnicii cred ca e important ca novicii sa stie ca studierea curentului electric se imparte in doua categorii de baza: - Electrotehnica (de curenti tari) - Electronica (de curenti slabi)Obs.Mai exista si electronica de putere care face parte din electrotehnica... iar aceste doua baze desigur... se impart si ele la randul lor in alte categorii.

Link spre comentariu

Ahem... ca tot vorbeam de "inceputurile" electronicii si electrotehnicii cred ca e important ca novicii sa stie ca studierea curentului electric se imparte in doua categorii de baza: - Electrotehnica (de curenti tari) - Electronica (de curenti slabi)Obs.Mai exista si electronica de putere care face parte din electrotehnica... iar aceste doua baze desigur... se impart si ele la randul lor in alte categorii.

De cind e imparteala asta?A dat guvernul vreo ordonanta de urgenta si nu am auzit noi de ea?
Link spre comentariu

De cind e imparteala asta?A dat guvernul vreo ordonanta de urgenta si nu am auzit noi de ea?
:smt005 ...nu ..asa este :rolleyes:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări