Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Etapele de pregatire in domeniul electronicii

Asgard

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Asgard

12

• edy_wheazel

3

• LostCell

1

• lulu07

1

Top autori în acest subiect

1-Fizica ...

bun...altceva?... sa o luam asa de exemplu ...fizica, bazele electrotehnicii ...elemente pasive si active de circuit... circuite imprimate etc.. as vrea o structura a etapelor bazate pe intelegerea acesteia in mod gradat ( de ex. daca vreau sa fac un circuit imprimat prima data trebuie sa inteleg ce functie are fiecare piesa din circuit)...putin mai elaborat va rog.
Link spre comentariu

Incepe cu bazele ectrotehnicii (curent electric, legea lui Ohm, etc.), dupa care componente pasive (rezistente, condensaoare, etc.), elemente active (diode, tranzistori, etc.). Daca intelegi aceste baze in timp ce aprofundezi poti sa incerci sa construiesti ceva practic (cablaj imprimat + marker + clorura ferica). Dupa un timp proiectare pe calculator (scheme + simulare + cablaj) daca iti place eventual microcontrollere. Incepe cu primele chestii si ia-o incet, nu te grabi sa sari la nivel prea mare de la inceput, pt. ca daca nu ai cunostintele necesare o sa fie o dezamagire (proprie experienta)

Link spre comentariu

1.Matematica*fara asta nu faci nici fizica nici electrotehnica)2.Fizica 3.Bazele electrotehnici(manual cls 9 si a 10,contine legile de baza si teoreme si conexiuni etc. 4de aici in colo..se desparte..apare electronica analogica(asta mi se pare usoara) si electronica digitala(mi-a trebuit un semestru sa pricep cum lucra memoriile)dar digitala asta parca e mai interesanta).Si acum intrebare..ce electronica vrei?sa lucri in proiectare/cercetare sau ..depanare.Important este nu sa realizezi practic un montaj ci sa stii cum lucreaza acel montaj ce rol au componentele,sa stii sa il proiectezi.Daca stii teoria..practica nu mai conteaza.mai incolo de pasul 4 nu stiu ce ii..ca tot gandindu-ma la ce faculta sa ma duc..electronica sau calculatoare..am ajuns la stiinte economice :snakeman: .si acum iar stau si ma gandesc..ce faculta sa mai incep..electronica sau calculatoare? :axe:

Link spre comentariu

1.Matematica*fara asta nu faci nici fizica nici electrotehnica)2.Fizica 3.Bazele electrotehnici(manual cls 9 si a 10,contine legile de baza si teoreme si conexiuni etc. 4de aici in colo..se desparte..apare electronica analogica(asta mi se pare usoara) si electronica digitala(mi-a trebuit un semestru sa pricep cum lucra memoriile)dar digitala asta parca e mai interesanta).Si acum intrebare..ce electronica vrei?sa lucri in proiectare/cercetare sau ..depanare.Important este nu sa realizezi practic un montaj ci sa stii cum lucreaza acel montaj ce rol au componentele,sa stii sa il proiectezi.Daca stii teoria..practica nu mai conteaza.mai incolo de pasul 4 nu stiu ce ii..ca tot gandindu-ma la ce faculta sa ma duc..electronica sau calculatoare..am ajuns la stiinte economice :snakeman: .si acum iar stau si ma gandesc..ce faculta sa mai incep..electronica sau calculatoare? :axe:

Presupunand ca sti teoria si practica foarte bine poti executa proiectarea/cercetarea si depanarea nu? Eu sunt la profil telecomunicatii in clasa a 9-a ..tocmai tre pe a 10-ea :smt003 si dupa ce termin liceul as dori sa particip la universitatea tehnica telecomunicatii si electronica aplicata. Oricum multumesc pentru schematica tie si lui @edy_wheazel; e bine de stiut:1.Matematica2.Fizica3.Bazele electrotehnicii- curentul electric- electrostatica- legea lui Ohm, Joule- teoremele lui Kirchhoffetc.4.Elemente Pasive de circuit5.Elemente Active de circuit6.Circuite imprimate7.Sisteme digitale/analogice8.Microcontrolereetc.... dupa care ar venit optoelectronica si elementele avansate de electrotehnica acestea impartindu-se in telecomunicatii si eletronica aplicata. Ceea ce as vrea eu e sa studiez si telecomunicatiile si electronica aplicata in facultate, dar din pacate acestea sunt separate in anul 3... sper ca poate exista vreo posibilitate.Presupun ca analogicele se refera la TV, radio etc. iar digitale la sisteme de calcul, sateliti ?
Link spre comentariu

Stiu, era o deductie logica, la ce echipament ai de gand sa achizitionezi pui tu ceva la cale :weedman:

...da ai dreptate... curand ma mut la casa si vreau sa imi fac un laborator de electronica in care sa studiez si sa practic electrotehnica, electronica aplicata, telecomunicatiile etc. :smt003 ...am mai discutat chestia cu laboratorul in topicul acesta http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=21490. .. si vreau si sa construiesc cateva chestii precum sisteme de securitate, un Sistem de control cu interfata digitala (un sistem de operare special) care sa controleze orice e programat :weedman: ..prin diferite metode de comunicare (unde laser, frecventa radio criptata etc) :smt051
Link spre comentariu
Vizitator Bangel

Sistem de control cu interfata digitala (un sistem de operare special) care sa controleze orice e programat ..prin diferite metode de comunicare (unde laser, frecventa radio criptata etc)

E mai complex decat crezi. Ce vrei sa controlezi mai exact?Tine cont ca iti trebuie o interfata compatibila pentru orice gadget ce vrei sa-l controlezi. Plus ca probabil va trebui sa te "lansezi" in cabluri USB serial etc. Peste asta trebuie sa stapanesti extrem de bine ASM pentru diferite procesoare si obligatoriu ANSI-C pentru software si/sau drivere.Eu zic sa le iei treptat.
Link spre comentariu

Sistem de control cu interfata digitala (un sistem de operare special) care sa controleze orice e programat ..prin diferite metode de comunicare (unde laser, frecventa radio criptata etc)

E mai complex decat crezi. Ce vrei sa controlezi mai exact?Tine cont ca iti trebuie o interfata compatibila pentru orice gadget ce vrei sa-l controlezi. Plus ca probabil va trebui sa te "lansezi" in cabluri USB serial etc. Peste asta trebuie sa stapanesti extrem de bine ASM pentru diferite procesoare si obligatoriu ANSI-C pentru software si/sau drivere.Eu zic sa le iei treptat.
ASM? ANSI-C? ce sunt astea?...limbaje de programare? ...si nu am zis ca vreau sa fac chiar acum acele proiecte ...de ce crezi ca am intrebat despre ce trebuie sa invat... si venind vorba nimeni nu a spus nimic de programare in domeniul electronicii :axe:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări