Real Minitehnicus Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 On 6/6/2018 at 8:43 PM, vranceanu said: radioul a ajuns cu bine astazi la Pascani . O fotografie a etichetei de pe motorașul mecanismului de ceas în care să se vadă clar ce scrie pe aceasta se poate? Eu tot nu sunt convins că erau pentru rețele de 50Hz. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 (editat) On 6/7/2018 at 9:01 PM, ovidiu grigore said: va rog daca poate posta cineva schema de generator, pt alimentarea unui motoras de ceas, ce are alimentare la 110v 60hz,NU este vorba de mecanismul de pe cronos este un mecanism mai mic si motorul are dimensiuni mai mici multumesc! Nu are nicio importață dimensiunea fizică a mecanismului ci tensiunea și frecvența pentru care a fost construit să funcționeze. Aceasta este schema din Tehnium care evident a fost furată de undeva căci, în mod clar, este proiectată pentru un mecanism cu motoraș de 110V care să poată fi alimentat din 230V. LE Nu este cea mai precisă, dar e una dintre cele mai simple posibil. Altfel poți înlocui oscilatorul construit cu cele două AO cu unul pilotat cu quartz urmat de un divizor, dar deja parcă e prea mare complicația pentru o asemenea jucărioară. Editat Iunie 9, 2018 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
vranceanu Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 1 hour ago, Real Minitehnicus said: O fotografie a etichetei de pe motorașul mecanismului de ceas în care să se vadă clar ce scrie pe aceasta se poate? Eu tot nu sunt convins că erau pentru rețele de 50Hz. O sa fac o poza . Totusi scala UUS e de la 65 la 73 deci e CCIR . Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 Nu vorbeam de scala radio si nici de eticheta de hârtie galbenă de pe spatele aparatului pe care scrie 220v/50Hz. Mă interesează strict ce scrie pe motoraș. Link spre comentariu
vranceanu Postat Iunie 18, 2018 Partajează Postat Iunie 18, 2018 (editat) On 6/9/2018 at 2:52 PM, Real Minitehnicus said: Nu vorbeam de scala radio si nici de eticheta de hârtie galbenă de pe spatele aparatului pe care scrie 220v/50Hz. Mă interesează strict ce scrie pe motoraș. ,,Eu tot nu sunt convins că erau pentru rețele de 50Hz.'' Nu este eticheta galbena pe spatele aparatului iar pe motoras este eticheta aceasta . Acuma te-ai convins ?!? Editat Iunie 18, 2018 de vranceanu Link spre comentariu
vranceanu Postat Decembrie 14, 2018 Partajează Postat Decembrie 14, 2018 (editat) Inainte de a pleca , finalizasem cumva acest aparat insa nu am mai apucat sa postez despre el. Vizual parea destul de intreg insa a avut si mai are cateva mici probleme .In primul rand in partea de demultiplicare a mecanismului de ceas, cateva roti dintate , efectiv s-au atrofiat si si-au micsorat diametrul devenind inutile in continuarea lantului cinematic . Sper sa gasesc in timp un mecanism functional deoarece restul pare in regula iar motorasul se invarte normal . In rest , in partea RF , doi condensatori stiroflex de 1 nF, unul topit clar iar celalat intrat in conductie , mi-au dat de cap vre-o ora buna . Nu am mai intalnit pana acuma asa ceva . Un comutator defect s-a rezolvat usor cu piese de la un donator si cam gata pe moment . Are un sunet destul de clar si tare insa nu am gasit ,,caldura'' in timbrul lui desi difuzorul pare destul de voinic . Asta este , oricum nu am de gand sa il folosesc si va sta doar ca exponat .Multumesc mult @spik pentru generoasa donatie ! Roti dintate ,, intrate la apa '' . Condensatori stiroflex defecti : Editat Decembrie 14, 2018 de vranceanu Link spre comentariu
vranceanu Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Astazi , avand o mica interventie la o persoana, am observat intr-o magazie ceva care ma interesa . Bineintyeles ca nu i-am mai luat nici un ban dupa ce a fost chiar fericit sa-mi doneze obiectul respectiv. Un radio cu ceas flip/flop care parea asemanator cu cel de CRONOS . Ajuns acasa , l-am demontat urgent sa vad daca am noroc : Noroc doar partial deoarece ceasul e mult mai mic de fapt . Din fericire totusi mecanismul motor-reductor seamana destul de bine iar pinioanele reductorului sunt in stare buna . Partea proasta e ca motorul este defect iar montajul este exact invers pe placa de fixare . Am fost nevoit sa demontez totusi si sa refac mecanismul defect . Pinioane vechi care au devenit efectiv sfaramicioase Mai rau ar fi ca tot mecanismul a fost ansamblat prin nituire-capsare. nici un surub macar . Pana la urma , nu ne dam batuti Gata ! Functioneaza . Stimate @spik , aparatul e acum functional 100% . Link spre comentariu
spik Postat Ianuarie 2, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Felicitari, ma bucur ca ai reusit! Link spre comentariu
vranceanu Postat Ianuarie 3, 2019 Partajează Postat Ianuarie 3, 2019 (editat) Si eu iti multumesc inca o data ! In urma unor discutii citite nu mai stiu exact unde despre precizia ceasului acestui aparat , am avut surpriza in dimineata aceasta sa il gasesc ,,la secunda'' comparativ cu ceasul de perete dupa care l-am reglat si l-am lasat in functiune incepand de ieri ore 17:00 . L-am pus in priza exact cand ceasul de perete a aratat fix 17:00:00 .Deci merge destul de precis . Ceasul flip /flop exact in momentul cand a schimbat minutul : Ceasul de perete imediat dupa. Mi-au trebuit aproape 5 sec, pentru o poza noua . Editat Ianuarie 3, 2019 de vranceanu Link spre comentariu
om_bland Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Felicitări stimate domn! Ați fost pus pe fapte mari de a readuce la viață acest aparat de radio. Link spre comentariu
vranceanu Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Multumesc @om_bland .Trebuia sa il duc la capat . Am avut si noroc cu radioul tocmai gasit de unde am putut completa ce trebuia. Gasisem un ,,CRONOS'' pe OLX la un moment dat destul de convenabil ca pret desi arata deplorabil insa eram in dubii in ce priveste tocmai ce imi trebuia pentru completare si am amanat . Bine am facut pt ca riscam sa cumpar un radio care nu ma putea ajuta cu ceva .Bine ca s-a terminat cu bine . Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Daca e de folos, pot sa trimit un ceas cu palete cu zero ore de functionare, pt aparatul din care s-a scos deja mecanica. Arata bine acel aparat si ar fi pacat sa ramana defrisat. Din cate am vazut, ar fi ceva de treaba pt adaptare, dar daca prezinta interes, pot renunta la o mecanica. Am doua. Nu e de Cronos, au fost echipate aparate pt export , in cadrul colaborarii cu japonezii in sectia Sound Disign. Daca e ok, stabilim amanunte la telefon. Link spre comentariu
vranceanu Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 Va salut cu respect ! Din pacate sau fericire , nici eu nu stiu cum sa zic, acel radio l-am donat unui coleg care deja aproape a finalizat implementarea unui ceas electronic de la un aparat chinezesc care abunda piata prin anii 2000 . Daca stiam ca aveti mecanisme de ceas flop , v-il donam Dumneavoastra .Oricum a ajuns pe maini bune , eu nu as fi pus mare pret pe el ca piesa de colectie pt ca nu e Romanesc si nici cu spatiul de stocare nu stau chiar excelent . Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 (editat) Ok, bine ca s-a rezolvat...intr-un fel. E mai bine asa, pt ca nu sunt un fan al acestui model de ceas. Editat Ianuarie 7, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Irimie Postat Octombrie 26, 2020 Partajează Postat Octombrie 26, 2020 Buna ziua. Am intrat in posesia unui cronos azi, de la un amic. Functioneaza pe radio dar nu stiu ce trebuie sa faca ceasul -arata ora sau opreste radio la ora setata. Un manual de utilizare m.ar ajuta mult sau un sfat. Pt garaj l.am salvat de la pieire... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum