spik Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 (editat) Salut, Am ajutat o persoana sudand ceva din aluminiu si aceasta mi-a adus un radio vechi din '78, Cronos. Mi-a zis ca au fost facute pentru americani si s-au vandut cateva si in Romania...pe sub tejghia! E ceva de "capul" lui sau il arunc?! Din pacate nu pot sau nu stiu sa incarc poze. Editat Martie 10, 2018 de spik Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 Tocmai se poarta o discutie pe tema asta, si era interesant de vazut niste poze din interior.Ai mai multe variante. Ori le reduci la rezolutia acceptata de forum si le incarci direct, ori folosesti un site de gazduire( de ex. https://postimages.org/ ) le incarci acolo si aici postezi adresa.Dupa 3 ani pe forum si peste 600 postari n-ar trebui sa fie o problema. Link spre comentariu
validae Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 Dacă faci poze de rezoluție mare, poți să le încarci aici :https://imgur.com/upload Apoi aceștia sunt pașii necesari, click pe butonul încercuit din a doua poză și copiezi pe forum adresa încercuită din a treia:https://imgur.com/a/HDp9V Acel radio merită restaurat doar pentru ceasul cu clapete, un mecanism care nu se mai folosește decât rar în lume... Link spre comentariu
spik Postat Martie 11, 2018 Autor Partajează Postat Martie 11, 2018 Multam, nu prea ajung la laptop iar telefonul (cu el navighez 99%) nu face poze rezolutie asa mica... Link spre comentariu
spik Postat Martie 16, 2018 Autor Partajează Postat Martie 16, 2018 Am reusit...am facut poze cu alt telefon! Link spre comentariu
blazeu Postat Mai 10, 2018 Partajează Postat Mai 10, 2018 Parca aceste ceasuri erau pilotate cu frecventa de pe reteaua de 60 de Hz? "Inainte" de '90 modificam ceasurile (in situatia mea exclusiv afisate pe LED/7segmente) pilotate cu frecventa retelei, in pilotare cu rezonator (cuart, piezo), urmat de divizor/circuit de formare care sa inlocuiasca semnalul preluat din retea, dar cu o stabilitate superioara (frecventa retelei era intre 47 si 48 de Hz, ca urmare a deficitului de putere). Printr-un almanah Tehnium s-a publicat schema unui montaj capabil de a genera impulsuri capabile de a actiona mecanismul unui asemenea ceas (ceva cu 2 tiristoare). Poate ar trebui modificat, inlocuind oscilatorul RC echipat cu 2 operationale (LM358), cu un "pilot" comandat de cristal, ca cel pomenit mai sus. Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 10, 2018 Partajează Postat Mai 10, 2018 Quote E ceva de "capul" lui sau il arunc?! Initiatorul nu pare interesat de colectii sau de istoric, tehnic vorbind, aparatul acela e zero ca utilitate. Mai bine il donati/vindeti unui colectionar. Link spre comentariu
spik Postat Mai 25, 2018 Autor Partajează Postat Mai 25, 2018 Corect! Se doneaza! Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 25, 2018 Partajează Postat Mai 25, 2018 1 hour ago, spik said: Corect! Se doneaza! Va salut cu respect ! As fi doritor de donatia Dumneavoastra , ba chiar sunt dispus sa va motivez/platesc deranjul pe care ar trebui sa il faceti ca sa il impachetati si sa-l expediati prin posta Romana (asta doar cand aveti timp la dispozitie) , pentru simplul fapt ca sunt un asa zis colectionar de radioreceptoare cu precadere de fabricatie Romaneasca deoarece doresc sa pastrez dovezi ale industriei autohtone iar acest exemplar nu il am .Va multumesc mult ! Link spre comentariu
spik Postat Mai 25, 2018 Autor Partajează Postat Mai 25, 2018 Cu placere, nu va costa decat transportul. Astept pm cu datele pentru expediere. Link spre comentariu
vranceanu Postat Mai 25, 2018 Partajează Postat Mai 25, 2018 V-am lasat mesaj privat . Multumiri sincere si in vitrina va fi insotit de o mica eticheta cu numele donatorului , asta dupa ce va fi restaurat si functional .Cu respect , Cristi ! Link spre comentariu
puriu Postat Mai 26, 2018 Partajează Postat Mai 26, 2018 "Cronos" cu motor sincron la 50 Hz se gasea pe toate drumurile. Am cumparat si eu unul, dar reteaua nu avea 50 Hz. Din cauza asta nu se prea vindeau. A trebuit sa-i fac un generator ca lumea (pilotat cu diapazon) pentru alimentarea motorului. Link spre comentariu
vranceanu Postat Iunie 6, 2018 Partajează Postat Iunie 6, 2018 @spik , radioul a ajuns cu bine astazi la Pascani . Multumesc din suflet . Rog moderatorii sa nu inchida/stearga topicul deoarece doresc sa postez in continuare aici etapele resuscitarii lui si astfel va ramane in istoria forumului cu povestea completa. Inca o bijuterie Romaneasca care va aminti . Link spre comentariu
spik Postat Iunie 7, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2018 Sa va bucurati de el! Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 va rog daca poate posta cineva schema de generator, pt alimentarea unui motoras de ceas, ce are alimentare la 110v 60hz,NU este vorba de mecanismul de pe cronos este un mecanism mai mic si motorul are dimensiuni mai mici multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum