sesebe Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 Tu ai spus ca nu se aude un canal cind injectezi semnal prin atingerea cu mina a iesirilor din decodor. Am inteles eu bine? Atunci trebuie sa cauti defectul intre decodor si potentiometrul de volum. Undeva pe calea asta ai o intrerupere. LASA DECODORUL IN PACE. Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 18, 2018 Autor Partajează Postat Martie 18, 2018 Nu se aude in nicio situație. Daca ating canalul care functioneaza se aude un bazait in canalul respectiv. Dacă fac acelasi lucru pe canalul nefuncțional nu se aude nimic. Dacă pun degetul la intrarile preamplificatorului se aude bâzâitul pe ambele canale. O să verific comutatorul Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 19, 2018 Autor Partajează Postat Martie 19, 2018 (editat) Am verificat continuitatea circuitelor si sunt in stare buna. Am inlocuit piesele din demodulator, am exact acelasi simptom: lipsa semnal ieșire dreapta. voi cauta defectul in sectiunea preamp Editat Martie 19, 2018 de paul_ral Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 19, 2018 Autor Partajează Postat Martie 19, 2018 Rezolvat! Q2 montat invers. Și stiam că KSC1845 este ECB iar 2SC458LG este BCE. Multumesc tuturor pentru ajutor. Cu ocazia asta am mai învățat ceva Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 20, 2018 Autor Partajează Postat Martie 20, 2018 Inca o problema pe care trebuie sa o rezolv si care cred ca provine tot din sectiunea preamp-ului. La actionarea potentiometrului de volum si a balansului doar spre dreapta am distorsiuni in boxa dreapta. Dupa actionare sunetul este clar. Daca rotesc spre stanga nu sunt probleme. De asemenea la acționarea butonului loudness, stereo/ mono am un pocnet in boxa. Daca folosesc intrarea de AUX nu am aceste simptome, totul functioneaza normal. Toate butoanele, comutatoarele si potentiometrii au fost curatati. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Martie 20, 2018 Partajează Postat Martie 20, 2018 Tu chiar nu vrei să gândești deloc? Faci ca în urmă cu două zile când susțineai tare și clar că e defect decodorul pt că dacă pui degetul la ieșirea lui nu se aude în difuzor, când și un copil de 10 ani și-ar fi dat seama că defectul este situat între punctul A (locul unde injectezi tu semnalul cu degetul) și punctul final B (ieșirea de boxă) și n-are nicio treabă cu ce e înaintea punctului A (adică decodorul)? Și cum tot ce era după pot-ul de volum era OK (căci mergea corect pe intrarea AUX - dupa spusele tale de atunci , căci acum văd că nu mai e atât de OK) era clar că nu mai rămâne decât comutatorul și preamplificatorul. Mi-am mai și tocit degetele să-ți scriu târziu în acea noapte postarea aia în 5 puncte, unde-ți explicam cum și pe unde circulă semnalul audio prin acel amplituner pe care presupun că nici n-ai citit-o căci altfel rezolvai defectul într-o jumătate de oră, așa cum am observat că si sfatul privitor la "urmăritorul de semnal" l-am scris degeaba. Singurul lucru pe care l-am apreciat a fost că, după câte se pare, ai citit documentațiile privitoare la decodor dar în rest...mai bine mă abțin. Gândește domnule căci n-aș vrea să cred că faci parte dintre persoanele a căror poziție verticală se datorează doar faptul că au capul mai ușor decât aerul și le trage trupul în sus. Pont: din nou am eu o impresie (a se citi "certitudine") că și această manifestare se datorează tot intervenției matale în aparatul respectiv, ca și anterioara. Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 20, 2018 Autor Partajează Postat Martie 20, 2018 Pe AUX mergea bine si inainte de asa-zisa problema cu decodorul. Si acum merge foarte bine. Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 20, 2018 Autor Partajează Postat Martie 20, 2018 Maestre ai avut dreptate, respect! Chiar dacă a trebuit să indur dojenile, ma bucur ca am invatat ceva de la tine. Uneori, tonul mai aspru te face mai ambitios si asa iti vei da seama unde ai gresit si ce trebuie sa indrepti. Jos palaria! Si pentru ca imi place sa recunosc unde am gresit, o voi face. 2SC458 are configuratia BCE si stiam acest lucru. Insa cand am introdus tranzistorii 2KSC1845 (ECB) Q1 și Q2 pe placă m-am luat dupa marcajele placii. Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 26, 2018 Autor Partajează Postat Martie 26, 2018 To be continued... Cu ceva frumos din grămada asta Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 7, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2018 Ușor ușor a trecut și rodajul, totul merge foarte bine. Între timp am avut ce restaura Nu mai fac topic, nu intereseaza pe nimeni asemenea chestii Link spre comentariu
Florinel TV Postat Aprilie 8, 2018 Partajează Postat Aprilie 8, 2018 (editat) Mai faceti topicuri ca eu ma uit cu mare drag , mai sunt incepatori care vor sa invete si de la dvs. va invata cite ceva Editat Aprilie 8, 2018 de validae gramatica... Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 19, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2018 Ti-am trimis un link, elforum a devenit prea elitist in opinia unora. Multumesc pentru apreciere Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum