Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Acum 59 minute, woodyteo a spus:

. Mai am surse făcute de mine și la toate am folosit potențiometri multitur pentru reglatul  V și A și chiar nu e nici un deranj. 

La curent merge fără probleme și simplu, dar la tensiune, părerea mea, e obligatoriu multitura sau reglaj brut și fin, chiar dacă e mai puțin comod, e la fel de precis. A fost criteriu eliminatoriu când am ales o sursă. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, ady2006 a spus:

Acelasi chinez, Thaoxin, la sursele simple pune 2 potentiometri, unul pentru reglaj brut si unul pentru reglaj fin iar la sursele duble pune un singur potentiometru multitura. Obisnuit cu sursele simple, la inceput m-a enervat sursa dubla. Doar ca e mai sigur reglajul cu multitura.

@Marele Savant In momentul postarii, treaba statea asa cum am spus. Nu aveam cum gresi deoarece am accesat linkul comenzii anterioare. Acum, intradevar, a reaparut la vanzare produsul.

https://vi.aliexpress.com/item/1005006834105329.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.167.5d8b1802R1X2Bv&gatewayAdapt=glo2vnm

Vad ca potentiometrele sunt de la Bochen asta nu e o firma proasta chiar daca e chinezeasca.  http://www.bochen-cn.com/

Link spre comentariu

Nu vreau să deschid o polemică,dar întrebați-vă de ce un pot multitură serios costă de la 40-60 de lei spre sute de lei...

Multiturele sovietice sunt căutate pentru conținutul de paladiu.Asta spune multe privitor la calitatea materialelor utilizate la poturile profi!

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Stefan a spus:

Poate că există și surse cu potențiometre mulltitura dar nu se poate spune că "toți producătorii le folosesc". Cel puțin la modelele mai noi nu am văzut așa ceva, oricum e musai să ai și unul normal pentru reglaj brut.

Într-adevăr tendința este spre "multitura" dar nu cu potențiometre ci cu encodere.

stimate domn, mi s-a parut atit de evident ca vorbind despre potentiometri, referirea mea era la sursele care folosesc potentiometre, nu encodere, nu comutatoare decadice! nici prin vis nu mi-a razbatut ideea ca raspunsul meu poate fi denaturat in acest fel. dar daca d.lui branca i s-a pus pata pe pot chinezesti, se va lega pina la urma si de compozitia vopselei din material care este in mod sigur cancerigena!

Acum 3 ore, woodyteo a spus:

Potențiometri simpli ( normali) am, dar am zis să pun multitur pentru un reglaj mai precis al tensiunii și curentului. Mai am surse făcute de mine și la toate am folosit potențiometri multitur pentru reglatul  V și A și chiar nu e nici un deranj. Singurul inconvenient ar fi gabaritul lor.

Nu ati citit ca unii au facut scurta la mina invirtind ore in sir de potentiometri!?

Link spre comentariu
Acum 46 minute, BRANCA a spus:

Nu vreau să deschid o polemică,dar întrebați-vă de ce un pot multitură serios costă de la 40-60 de lei spre sute de lei...

Multiturele sovietice sunt căutate pentru conținutul de paladiu.Asta spune multe privitor la calitatea materialelor utilizate la poturile profi!

Draga, daca tot stam sa ne intrebam, nu mai facem nimic si ne transformam in filosofi de autobaza!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Aveti idee de o placuta bluetooth de calitate pentru a putea fi bagat intr`un casetofon?

Vreau sa il bag dupa preu de cap.Am incercat cu o chinezarie si ies parazitii pe audio insuportabil plus ca iesirea era mono

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Daca pe ebay ai licitat pentru ceva si s`ar putea sa il castigi da nu il mai vrei stiti cumva cum se procedeaza? SAu daca l`ai castigat si nu il platesti ce se intampla?

Link spre comentariu

Mersi pentru raspunsuri

Inca n`am facut prostia asta da ma intrebam oare ce se intampla. Ma gandeam ca poate o sa imi apara o bila neagra la cont si alta data nu o sa pot sa mai particip la vreo licitatie.

Link spre comentariu

Domnule @Stefan, aș vrea să vă rog frumos -când aveți posibilitatea- să vă spuneți părerea despre jucărioara de la Fnirsi; parcă m-ar atrage și pe mine așa ceva și am văzut că se găsește și la noi.

Aș vrea să vă mai întreb și cât a costat pe AliExpress cu totul (taxe+transport, etc.).

Vă mulțumesc frumos!

Link spre comentariu

@Elservius prețul final plătit către AliExpress a fost de 42,94$ (202,2 lei) si coletul a sosit la usa cu Fan Curier. Inițial credeam ca o sa primesc multa glorie pentru ca nu regăsim nicăieri codul de urmărire si statusul nu se modifica pe Ali, pana la urma am primit coletul foarte repede fără alte probleme (taxe ...). Zilele astea o sa mai pun câteva măsurători dar momentan nu pot zice nimic de rău pentru ca nu am un etalon, totuși daca prețul era mai mic nu mă deranja. :rade:

Link spre comentariu

Da, este modelul nou... cu afisor "smecher".

Acum depinde ce doresti: culori si afisare inversata (caractere luminoase pe fundal negru) pare sa fie atractiv - insa eu personal am renuntat si evit asa-ceva pentru ca in conditii uzuale de lumina prefer  afisare fara backlight clasica LCD monocrom.

In plus am si fixul ecologist - un multimetru cu afisare inversata tinde sa consume 50mA, cel clasic numai ~ 2mA - pentru mine este important.

Ce este interesant este rezolutia de citire (nu conteaza pentru mine precizia, cand discutam de microOhmi, 5% absolut si 2% relativ ma multumeste).

Eu am modelul vechi, cu afisare LCD clasic, saptamana asta l-am incarcat prima data desi il am cam de un an.

Poate citi 1 microOhm, incerc sa pun o fotografie. Din pacate nu stiu de ce sunt inversate ca la mine se vad corect... Ce afiseaza este 1,502 miliOhmi, deci afiseaza 2 microOhmi...

bat4.thumb.jpg.83be984552f3a2187d9ec7dd3b200136.jpg

Pana la urma pun 3 fotografii, sa vedeti cum masoara microOhmi pe terminalul unei rezistente THT.

bat5.thumb.jpg.1b1badfbe54163983e3c85029b271a8b.jpg

In masura cand mili Ohmul conteaza... nu prea vad in ce aplicatie 368 microOhmi ar fi semnificativ diferiti de 372, poate nici de 380 , poate nici de 400.

Oricum insa, daca cauti un scurt-circuit cu componente prezente pe PCB, atunci  masuratoarea relativa precisa poate sa indice foarte bine locul cu componenta scurt-circuitata, vorbesc de  cazul uzual de mai multi condensatori de filtraj in paralel pe aceeasi bara...

bat6.thumb.jpg.789b1e9612b33be4ca1490554dfb381a.jpg

Poate ne lamureste @Stefan daca modelul nou are aceeasi rezoluti, sau poate mai bune - pentru curent mari orice rezistenta nu poate fi neglijata si nici neglijabila.

Este interesant ca o punte RLC uzuala nu are aceeasi rezolutie (eu preferam sa renunt la doua aparate si sa tin unul singur, puntea masoara tot in alternativ deci poti masura si Rin la baterii cu separare prin condensator) - dar ce am eu nu stie decat zecimi de miliOhm, deci rezolutie de 100 ori mai mica.

Pentru cine este interesat aparatul asta pentru rezistenta interna a bateriilor citeste direct si ESRul, dar numai la frecventa lui de lucru (1kHz, defapt nici nu am masurat-o).

Oricum aici o punte RLC sta mult mai bine, pentru ca ai diverse frecvente selectabile.

Din ce imi amintesc a costat cam 150 lei, semnificativ sub 300 cat se spune mai sus.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări