modoran Postat Noiembrie 27, 2023 Partajează Postat Noiembrie 27, 2023 Acum 13 ore, Bandi Szasz a spus: Iti dau voie, fix de asta folosesc numai sistemul lor de transportul. Chinezul trimite marfa la depozitul Aliexpress, aia pun alta eticheta pe colet, fix peste aia cu care a expediat vanzatorul, pe eticheta pusa de Aliexpress nu este trecuta nici o valoare ( pe multe din ele nici continutul nu e declarat, doar adresa ). Coletul ajunge in 95% din timp in Ungaria unde isi bat iei capul cu vama si intra la noi in tara ca colet EU deci nu mai are treaba cu nici o vama, e predat catre Fanel care il aduce acasa. Daca ar intra in tara direct din China fara escala lor da... ajunge la vama si platesti. Cum face de altfel si Mouser, ai platit vreodata tva sau vama la un colet de la Mouser ( in afara ce ai platit la iei pe site ) ca pana la urma si ala pleaca din afara EU doar fix la fel face escala si isi bat iei capul cu importul, la noi intra ca colet EU si ajunge la usa fara alte plati. Ia uite una de 369$, cred ca este peste asa zisa limita Inca o data, permite-mi sa ma indoiesc. Mouser livreaza DDP in Romania, aliexpress nu. Ia sa vad si eu metoda de livrare detaliata la comanda respectiva si de unde s-a livrat. Ce depaseste 150€ si se livreaza din China aliexpress nici nu incaseaza TVA, il scade din pret. Dar sunt unii chinezi ce livreaza ei din Europa fara transportul celor de la aliexpress sau folosesc "seller shipping method" unde fac ei ceva evaziune. Chiar acum, modoran a spus: Inca o data, permite-mi sa ma indoiesc. Mouser livreaza DDP in Romania, aliexpress nu. Mouser foloseste un SRL inregistrat fiscal in Romania si platesc ei taxele. Ia sa vad si eu metoda de livrare detaliata la comanda respectiva si de unde s-a livrat. Ce depaseste 150€ si se livreaza din China aliexpress nici nu incaseaza TVA, il scade din pret. Dar sunt unii chinezi ce livreaza ei din Europa fara transportul celor de la aliexpress sau folosesc "seller shipping method" unde fac ei ceva evaziune. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Noiembrie 27, 2023 Partajează Postat Noiembrie 27, 2023 Nu incerc sa conving pe nimeni, nu ma plateste nimeni daca cumarati sau nu de pe Ali. O sa pun peste vro 2-3 saptamani o poza cu coletul pe care il am acuma pe drum ( 201$) sa vezi ca nu este declarata valoarea vizibila pe colet si nici continutul. Ce treaba mai are vama daca coletul vine cu valoare nedeclarata prin curieri, vama o rezolva iei ca de aia le platesti transportul si nu le iei prin ChinaPost sa ajunga la vama de la minunata posta unde se face de negasit in 2-3 zile. Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 27, 2023 Partajează Postat Noiembrie 27, 2023 Așa cum scriam ieri, am făcut o comandă să văd cum merge Aliexpress. Am comandat câteva module TM1637 de la același vânzător , chiar același anunț culori diferite - și am ales Aliexpress Standard Shipping care costa vreo 20 și ceva de lei . La total îmi scrie că mi-a făcut discount la transport .... M-a mirat dar fiind prima comandă am lăsat-o așa. Am văzut ulterior că termenul estimat de livrare s-a schimbat din 25 decembrie în 23 ianuarie , nu m-a deranjat. Azi am investigat puțin și am constatat că pachetul meu va veni - dacă va veni - cu Cainiao Numaiștiucum . Adăugând mesajul de eroare la inregistrare în chineză, meniul de la completarea datelor personale în ploneză și un mesaj pe email în germană .... prima impresie este dezastruoasă . S-ar putea să fie și ultima mea experiență cu ei. Cu eBay nu am pățit așa ceva. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 27, 2023 Partajează Postat Noiembrie 27, 2023 Nu știu cum îi nimeriți pe ăi mai răi din toată gloata aia de asiatici.Ce firmă era, dacă nu e cu supărare ? Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 27, 2023 Partajează Postat Noiembrie 27, 2023 MWSS PCB Store . Habar n-am dacă vânzătorul sau platforma au schimbat metoda de livrare. Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 28, 2023 Partajează Postat Noiembrie 28, 2023 (editat) Am simulat azi din nou o comandă fără să o finalizez, mă gândeam că poate totuși n-am observat ceva. Exact așa mi-a apărut și ieri ca la finalizare să văd că nu era Aliexpress Standard ci Cainiao ... Cum se poate evita asta ? Când ajungi la final nu mai vezi metoda de expediție decât după ce s-a încheiat totul. A, și încă ceva . Estimarea inițială era 26 decembrie ( ieri a fost 25 decembrie ) Sunt convins că dacă finalizam se schimba. Editat Noiembrie 28, 2023 de UDAR Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 28, 2023 Partajează Postat Noiembrie 28, 2023 Cred că asiaticii mai redirecționează automat coletele și funcție de mijloacele disponibile de transport, dată fiind multitudinea de comenzi pe care le au de procesat.Eu când am vrut ceva rapid, am căutat un vânzător care are depozite europene, de obicei în maxim o săptămână durează astfel transportul. Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 28, 2023 Partajează Postat Noiembrie 28, 2023 Deranjant e că mint ! Bine, nu e o surpriză asta . O să aștept să treacă nebunia asta cu Black Friday și Familia și să mai încerc odată. Link spre comentariu
eos Postat Noiembrie 28, 2023 Partajează Postat Noiembrie 28, 2023 DAca au schimbat livrarea cu ce le convine lor da refund acolo si specifica schimbarea livrarii fata de ce ai platit.Cu aliexpress standard shipping coletele vin in cam 2 pana la 3 saptamani si le aduce curieru la usa Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 28, 2023 Partajează Postat Noiembrie 28, 2023 Raspunsul lor automat zice ceva cu Black Friday și menținerea costurilor jos. De aia ziceam că o să mai încerc odată după ce trece nebunia. Nu s-a inregistrat nimic insa cu ce sa pot dovedi că eu am cerut ASS, captura e de la simularea de a doua zi iar până la termenul estimat mai sunt două luni , până la limită 89 zile. Deci nu am oficial motiv să cer refound . Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 29, 2023 Partajează Postat Decembrie 29, 2023 Sunt dator cu o încheiere. Au sosit ambele comenzi - cea cu ASS în 20 de zile prin curier, celaltă în 30 zile cu ridicare de la Oficiul poștal fără nicio taxă. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 30, 2023 Partajează Postat Decembrie 30, 2023 Comanda lansată pe 7 dec si sosită la domiciliu cu poșta pe 26 dec. Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 30, 2023 Partajează Postat Decembrie 30, 2023 Probsabil aia de la posta de la tine sunt mai special ca lucreaza ei a doua zi de craciun ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 30, 2023 Partajează Postat Decembrie 30, 2023 Pt cei ca tine trebuia sa pastrez ambalajul cu data postei. Promit data viitoare s-o fac. Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 30, 2023 Partajează Postat Decembrie 30, 2023 https://www.posta-romana.ro/a1753/stiri/programul-de-lucru-al-postei-romane-in-perioada-sarbatorilor-de-iarna-craciun-si-anul-nou.html Link spre comentariu
Postări Recomandate