Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Acum 57 minute, modoran a spus:

Alti chinezi, cum ar fi banggood, cunosc deja problema cu chimicalele si nu trimit de loc in Romania asa ceva. Daca alegi SUA sau alta tara livreaza fara probleme.

Pai saracii s-au trezit la fel cu comenzi care au fost oprite in vama. Cred ca vama nu mai inapoiaza la expeditor pachetul, zice ca il distruge si lasa in paguba pe una din parti.

Editat de merck
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Vă salut ! Pun și eu o întrebare aici. 

Ai nevoie de număr EORI ca să cumperi de pe Aliexpress de valori mici, sub limita de vamă ?

Am eșuat acu vreo doi ani în obținerea acestui număr (din vina mea pînă la proba contrarie, am dat o adresă email greșită).  Online nu mai pot face nimic (CNP-ul apare înregistrat) și până să încerc să rezolv prin telefon sau prin intermediari aș dori să cumpăr câte ceva.

Mulțumesc.

Link spre comentariu

Nu ai nevoie de numar EORI, de ceva vreme se incaseaza TVA automat de chinez, la noi nu mai ai treaba cu posta vamala. Daca iei cu transport "Aliexpress Saver Shipping" vine cu posta prin Ungaria, la noi in tara intra cu eticheta "HU" deci colet EU. Daca iei cu transport "Aliexpress Standard Shipping" vine acasa cu curier. La cele cu Cainiao sau ChinaPost vine direct din China, ajunge la oficiul postal local insa esti taxat cu vro 8 lei parca "taxa de processare vamala" chit ca nu mai trebuie sa platesti TVA la posta dar de ce sa nu faca si ei un ban in plus, asa ca iesi mai bine cu transportul lor si nu mai ai treaba in nici un fel cu vama RO.

Eu comand numai cu "Aliexpress Standard Shipping", am avut comenzi sub 10$ cat si peste 200$, toate au venit acasa cu FAN Courier ca colete simple fara ramburs fara intrebari nimic, doar platit cu cardul pe site si gata.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Având un cont Aliexpress, comenzile și plățile se fac foarte simplu, doar veți alege un card de debit ce va fi folosit ca mijloc de plată și orice comandă va fi onorată automat de pe acel card.Eu așa comand de ani buni de pe Ali și nu am avut nicio problemă.Comerciantul va primi banii doar după confirmarea că marfa a ajuns și corespunde, banii fiind stocați într-un cont ,,tampon,, nu ajung direct la vânzător.

Am cumpărat în general de sume sub 100$ și nu am avut probleme cu vama.Pachetele mici ajung direct acasă, doar coletele mai voluminoase trebuie ridicate uneori de la oficiul vamal al poștei locale.Ei doar verifică dacă marfa corespunde cu ce scrie pe colet, nimic mai mult...

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Bandi Szasz a spus:

Eu comand numai cu "Aliexpress Standard Shipping", am avut comenzi sub 10$ cat si peste 200$, toate au venit acasa cu FAN Courier ca colete simple fara ramburs fara intrebari nimic, doar platit cu cardul pe site si gata.

Da-mi voie sa ma indoiesc de faptul ca iti livreaza tie aliexpress colete de peste 200$ fara sa ajunga in vama. Pana in 150 euro da, vin direct acasa.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, modoran a spus:

Da-mi voie sa ma indoiesc de faptul ca iti livreaza tie aliexpress colete de peste 200$ fara sa ajunga in vama. Pana in 150 euro da, vin direct acasa.

Nu stiu cum e in Ro treaba asta cu taxele vamale,dar eu cand luam inainte produse cu valori de peste 200€ si aveam transportul cu Dhl sau Ups ma ardeau cu taxe vamale,intre timp am mai luat si altele dar cu transport normal ,Standard Shipping,Premium Shipping , si nu am mai avut probleme sa platesc suplimentar anumite taxe.

.De atunci evit sa mai iau cu aceste 2 companii.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, modoran a spus:

Iti dau voie, fix de asta folosesc numai sistemul lor de transportul. Chinezul trimite marfa la depozitul Aliexpress, aia pun alta eticheta pe colet, fix peste aia cu care a expediat vanzatorul, pe eticheta pusa de Aliexpress nu este trecuta nici o valoare ( pe multe din ele nici continutul nu e declarat, doar adresa ). Coletul ajunge in 95% din timp in Ungaria unde isi bat iei capul cu vama si intra la noi in tara ca colet EU deci nu mai are treaba cu nici o vama, e predat catre Fanel care il aduce acasa. Daca ar intra in tara direct din China fara escala lor da... ajunge la vama si platesti. 

Cum face de altfel si Mouser, ai platit vreodata tva sau vama la un colet de la Mouser ( in afara ce ai platit la iei pe site ) ca pana la urma si ala pleaca din afara EU doar fix la fel face escala si isi bat iei capul cu importul, la noi intra ca colet EU si ajunge la usa fara alte plati.

Ia uite una de 369$, cred ca este peste asa zisa limita :rade:

Revolut.png 

Link spre comentariu

Se poate intampla ca obiecte de valoare mare sa vina din ... Europa. Am comandat un strung, pret cu tot cu accesorii - 900 USD, a venit din Cehia sau Polonia. Adus acasa de curier. La fel si un compresor de 300 bar, pret vreo 250 USD. Asta a venit, cred, din Spania. Made in China. Probabil au depozite, importa componente si le asambleaza in Eu.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări