Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Si'a livrat'o cineva...

Faci o reclamație ca să le mai treacă pofta.  Dacă pe tacking apare ca livrat de poștă, poti face și reclamație la poliție. 

Mai dă-i dracu că au făcut pierdute o mulțime de colete. 

Link spre comentariu

Exista un termen de livrare dupa care in sistemul chinezului apare colet livrat in mod automat. Nu e nici un factor uman la mijloc. Dupa ce se intampla asta ai un termen in care poti face reclamatie ca de fapt nu a fost livrat, dar ti se cere o dovada (imbecilitate cumplita). Cei de la posta refuza sa iti dea o hartie la mana pentru ca pachetul nu are tracking si nu poate fi localizat dupa ce trece de vama, iar cei de la Ali refuza sa iti dea banii inapoi pentru ca nu poti aduce dovezi.

E o chestie cunoscuta si unii angajati ai postei profita de lucrul asta (pe principiul prinde corbul, scoate-i ochii). Atata timp cat dupa vama coletul se pierde in sistem nu poti dovedi ca X l-a subtilizat. Mi s-a spus ca in cazul coletelor fara tracking dupa ce trece de vama el mai este scanat in sistem abia cand ajunge la oficiul postal de destinatie. Intermediar nu mai apare pe nicaieri.

Link spre comentariu

Eu folosesc de ceva timp ,cumperi si plătești după livrare.

Aceasta opțiune e super ,in momentul cand fac plata cu ce-am comandat,ei iți îngheață suma respectiva din cont si după ce confirmi primirea coletului ,automat se face plata.

Așa se evita toate problemele si clientul nu își mai pierde banii din cauza unor incompetenți care se ocupa cu livrarea.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, zvonacfirst a spus:

Si cum afli daca trebuia sa livreze posta sau alt curier?

Să  pună trackingul detaliat. 

Când e cu posta îți apare că a ajuns în orașul tău. 

La curier este puțin altfel. 

Link spre comentariu

Dar nu ai nicio dovada. Am facut eu acum vreo doi ani plangere la posta. Ii doare la basca. Nu au raspuns nici pana azi.

Acum 19 ore, TestPoint a spus:

Eu folosesc de ceva timp ,cumperi si plătești după livrare.

Unde ai gasit optiunea asta?

Link spre comentariu

@zvonacfirst pe Ali nu cred ca exista așa ceva. Daca era așa simplu comandau toți si nu dădeau confirmare de livrare, de altfel sunt unii care procedează astfel dar nici chinezul nu e fraier. Din păcate din cauza unora au de suferit si oamenii de buna credința precum @digix

Banii oricum nu ajung la vânzător imediat si din acest motiv in cazul unei dispute Ali iți returnează banii, totuși am avut foarte puțin dispute de-a lungul timpului si mereu au for rezolvate favorabil.

Știe cineva daca găsesc undeva statisticile cu numărul total de comenzi plasate? Mai demult găsisem suma total cheltuita si m-am cam speriat, astfel pentru o perioada mă potolisem. :qetrwe

Link spre comentariu

Tot ce ai comandat se regăsește în istoricul de pe site, la contul tău.E util mai ales dacă nu-ți amintești de unde ai comandat ceva la un anumit moment dat.Eu de exemplu am comandat de pe un site un aparat de măsură și am așteptat o lună după el.Când am comandat unui coleg de serviciu același aparat, ăluia i-a venit într-o săptămână....nu-mi venea să cred, dar uitându-mă pe istoric, erau două firme diferite.

Link spre comentariu

Pai si sa mă apuc sa adun comenzi din aprilie 2013? No way!

Se pare ca înainte de a întreba ceva e bine sa cauți cu atenție si pe Google. Exista o extensie pentru Chrome care-ti arata suma total cheltuita, suma anuala cheltuita/pe fiecare comanda si numerotează comenzile.  Atât numărul comenzilor (352) cat si suma cheltuita (nu pot zice) sunt îngrijorător de mari pentru mine, sper sa îmi amintesc asta la următoarea comanda.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Stefan a spus:

@zvonacfirst pe Ali nu cred ca exista așa ceva. Daca era așa simplu comandau toți si nu dădeau confirmare de livrare, de altfel sunt unii care procedează astfel dar nici chinezul nu e fraier. Din păcate din cauza unora au de suferit si oamenii de buna credința precum @digix

E problema ta daca nu crezi ,dar chiar exista si este foarte simplu.

Eu am3 optiuni la cont...Plătesc dupa livrare / Retur gratuit / Pot plăti in 3 sau 6 rate.

Nu este nici o șmecherie in ecuatia asta,eu de cand cumpar cu aceasta opțiune, am garanția ca primesc coletul 100% si nu trebuie sa deschid vreo disputa si sa cer banii inapoi.

Am pățit sa mi se piardă colete in toti acesti ani ,au fost chestii mărunte si nu au fost sume mari, până in 5€ pe colet si am reușit sa imi recuperez banii doar pe două,la celălalt mi-au refuzat reclamația pe motivul ca pachetul era in tranzit si imi va ajunge,chiar daca depășise perioada de garantie data de ei...acel colet ,nu a mai ajuns niciodată.Asta se întâmpla pana sa am aceasta opțiune de a plăti la livrare.

Uite aici dovada ca se poate cumpăra si asa.....chiar ieri am dat comanda pentru mine si pentru un prieten cu plata la livrare si nu sunt doar chestii de 1€ sau 2...se poate si cu sume mai mari,in cazul de fata de 54,98€ pentru pistolul respectiv.Ultima poza e o comanda din 28 Octombrie .

1.jpg

5.jpg

4.jpg

2.jpg

Acum 3 ore, zvonacfirst a spus:

Unde ai gasit optiunea asta?

Intra la optiunea din cont Plata si acolo vezi ce optiuni iti arata.

Editat de TestPoint
Link spre comentariu

Nu apare așa ceva in cont, probabil e doar e "păcăleala" de la Ali să-i încânte pe unii. Atâta timp cat tu nu te poți folosi de banii aia înseamă că ai plătit. Unde rămân banii blocați? In neant? Banii trebuie sa fie într-un cont.

https://www.reddit.com/r/Aliexpress/comments/wjytu2/what_is_pay_after_delivery/

https://www.reddit.com/r/Aliexpress/comments/15yh6bv/too_good_to_be_true_deal_with_pay_after_delivery/

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări