Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Acum 5 ore, sesebe a spus:

Teoretic ar putea exista o șansă să realizeze un cistig în ideea de a funcționa ca un director la o antena yagi dar cistigul eventual realizat va fi din cauza crearii unei directivitati lucru nedorit la un telefon unde dacă te miști riști sa pierzi semnalul. 

nici macar teoretic!

Link spre comentariu

Mai utile (într-un fel) erau stickerele care aveau mici leduri, alimentate din energia emisă de telefon.Când primești un apel, înainte de a suna soneria, telefonul face un schimb de date cu releul.Chiar în timpul acelui schimb de date, ledurile se aprind, alimentate fiind de curentul obținut prin captarea și redresarea semnalului radio.Deci puteai vedea la propriu că urmează să-ți sune telefonul, chiar înainte de a suna efectiv....dar numai dacă telefonul era pe masă, nu în buzunar.

Astea care ,,amplifică,, semnalul sunt o făcătură pentru fraieri.Iar cum fraieri sunt gârlă, de obicei pică destui în plasa comercianților, astfel încât producătorul își scoate ceva profit înainte ca bula să se dezumfle...

Link spre comentariu

Ce chestii dubioase am mai cumpărat de pe AliExpress? 

https://a.aliexpress.com/_mMx8pn6 (varianta cu OPA541)

https://a.aliexpress.com/_ms83GoC

Mai durează cel puțin două săptămâni până sosesc plăcuțele și până când îmi dau seama cât de fake sunt integratele. Vreau să le chinui ca etaje de ieșire pentru generatorul de semnal și SPA1010 era mult prea scump pentru așa ceva.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, eos a spus:

Cam dubioasa treaba cu integratele alea.LAmouser e peste 100 lei un OPA549 fara tva

:rade: Înainte de a le comanda am văzut ca la TME un OPA541AP de TI costa 186 lei. Am calculat bine si mi-am dat seama ca pot da un tun precum unii "afaceriști" de pe la noi. Cumpăr 100 de chinezării si le vând piesele separat la prețul de pe TME, la final scad cat am dat pe ele si restul il bag in buzunar. M-am gândita bine?

Glumesc! AO-ul de putere este marcat BB insa după aspectul de "vopsit cu tartaletele" sigur e fake. Totuși poate chinezul a avut mila si a pus ceva cat de cat acceptabil pentru nevoile mele. Nu îmi trebuie neapărat OPA541 dar m-am ca la banii aia e bine si daca rămân cu cablajul, distanțierele, radiatorul si conectorii.

Link spre comentariu
  • Administratori

Interesanta chestie de pe aliexpres

am comandat 4 chestii de cativa lei de la 4 comercianti diferiti si aliexpres a centralizat toate comenzile si le-au pus intr-un singur pachet care l-am primit la usa cu fan curier... 

sa nu spun ca a ajuns mai repede ca un pachet din anglia care l-am comandat in aceeasi zi... pe ala din anglia inca ii astept 

Link spre comentariu

Ieri am primit un colet mare și un plic de pe AliExpress livrate cu Fan. Unul mai mare in care erau 5 coletele / plicuri și un plic separat. Ce e curios? Cum de produse comandate la același vânzător si in aceeași zi au sosit ieri dar un plic in coletul mare și alt plic separat. Ambele plicuri conțineau același tip de produse (conectori SMA și N)

În timp record am primit și placa cu OPA541AP pe care nu am apucat să o testez dar arăt... ieftin. Adică arata fix cum e dar aveam pretenția ca măcar piesele să fie așezate cat de cat drept.

Marcajul AO-ului este diferit față de ce văzusem în pozele de pe net, adică arată ceva mai bine și nu pare vopsite cu trafaltele.

IMG-20231024-235019.jpg

Link spre comentariu

Las cum e selectat implicit daca nu sunt costuri exagerat in comparație cu prețul produsului. Am verificat acum si la un singur colet este Aliexpress Selection Standard iar la toate celelalte Alexpress Standard Shipping. Cel cu transport diferit a venit separat de celelalte deși comanda era data la același vânzător si fix in aceeași zi.

Link spre comentariu

In ultima vreme primesc notificari ca s-a livrat pachetul de pe Aliexpress dar n-a ajuns la mine. Cer refinantare si se respinge pentru ca n-am dovezi ca n-am primit pachetul, de parca as putea avea asa ceva.

A mai patit cineva asa ceva sau e o practica noua a chinezilor sa ne ia banii ?

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări