Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

N-am auzit.Ca logică ştiam că taxele vamale se aplică la cel care importă...

Poate face cineva o simulare de comandă la chinezi şi ne spune cum stă treaba.

Link spre comentariu

Onorabile, se practica de ani buni! Ti-am indicat ca e vorba de DDP! adica iti calculeaza taxele vamale si tva-ul, il plateste statului roman, iar tie marfa iti vine direct acasa, nu mai ai treaba cu vama.

E banal, o fac multi, inclusiv JLC o face daca alegeti un anumit curier. Se pare ca nu prea ati comandat nimic din afara UE!

mai multe info despre incoterms aici:

https://www.eurosender.com/en/incoterms?psafe_param=1&gclid=Cj0KCQjwxYOiBhC9ARIsANiEIfYmPI1A1yWMtCNDPqetwi0r7g-Kh3S34GQfiZJMQysGOxTykdIJMv8aAhtrEALw_wcB

Link spre comentariu

Trebuie cautat dupa INCOTERMS. De exemplu, DDP inseamna Delivery Duty Paid. Adica exportatorul plateste toate taxele. De cand pleaca de la el pana ajunge la tine. Nu mai ai nimic de platit, pentru ca au fost deja incluse in pret.

Link spre comentariu

Cum e treaba cu produsele de pe aliexpress mai grele cu livrare(gratis la unele sau cu bani la altele si tva inclus) prin dhl? Se mai plateste ceva suplimentar la dhl? Am cod eori. Stiu ca m-au frecat sa le dau o gramada de chestii si o carca de bani in trecut. Factura, declaratii, eori, etc…

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Oka.Da' până acum cine a comandat la Jlpcb a plâtit taxa vamală??

Asa cum a mai spus Domnia Mea, am preferat expediera rapida, prin curieri, in regim DDP, deci cu toate taxele platite anticipat! Oricare ar fi fost acestea!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Poate face cineva o simulare de comandă la chinezi şi ne spune cum stă treaba.

Puteti incerca si dv. nu costa nimic si va obisnuiti cu comenzile in afara EU!

Am incercat eu, asa cum e de asteptat, nu apar taxe vamale, cel putin la sume sub 100 de dolari. probabil explicatia este alta: am vazut/auztit foarte multe persoane care atunci cind plateau TVA la diverse achizitii non EU, spuneau eronat ca au platit vama! probabil ca este aceeasi situatie si in cazul expus de dv.!

Link spre comentariu

Da,făcusem o comanda la ei si in 5kg de componete se aflau si 2 ventilatoare  care percep nustiu ce taxa/confirmare NUMAR VAT. Nu am auzit de asa ceva pana acum, nici acum nu stiu ce e ale numar, bineînțeles ca primisem un e-mail prin care sa le comunic acel numar iar mesajul suna cam asa" Please note in order to purchase the part on line 5,number 108....xx... we require a valid VAT number. " si sa le trimit numarul sa poata valida ordinul/comanda. Dupa doua e-mailuri si 1 apel la cechi, cu engleza mea de balta si franceza lu' cutarică ( chiar era rarait omu:))  ) intr-un final m-au lamurit ..pe jumatate care e treaba cu acel numar,practic am renuntat la cele 2 componente, din ce am mai gasit pe net,unele tari percep o taxa diferita si ai nevoie de un număr VAT, ca persoana fizica se pare ca nu poți achiziționa orice ..2 ventilatoare 

Link spre comentariu

VAT = TVA in romana. Sunt firme care nu vand la persoane fizice (avem si noi in Romania firme de acest gen si asta pentru ca nu mai au cod CAEN pentru vanzare cu amanuntul) si de aceea ele cer VAT number. Nu stiu daca numarul EORI poate fi folosit ca VAT number. 

P.S. Cod CAEN 4719 - Comerț cu amănuntul in magazine nespecializate, cu vânzare predominanta de produse nealimentare. Această clasă include: comerțul cu amănuntul al unei largi palete de bunuri, în care produsele alimentare, băuturile sau produsele din tutun nu sunt preponderente.

Editat de merck
Link spre comentariu

Ce m-a bagat in ceata era "numarul" VAT-ului...Nu m-am lovit de aceasta problema pana acum,achiziționez  destul de des de la ei,  si alte magazine de pe dincolo,sper sa ajute această conversație, pt mine a fost oarecum frustrant ca am avut ceva bani blocați/timp pierdut cu treaba asta. Doamne ajuta si spor la cumpărături 

App cu licitații ( vanzare/cumparare)pe ebay a încercat cineva ?

Link spre comentariu
Acum 21 minute, Cortex a spus:

Ce m-a bagat in ceata era "numarul" VAT-ului...

App cu licitații ( vanzare/cumparare)pe ebay a încercat cineva ?

Da, sa stii ca a folosit corect VAT number (numarul de TVA). In vest exista societati care sunt exonerate de TVA (deci au CUI dar nu au numar de TVA) de aceea se cere TVA number si nu CUI-ul societatii (in caz ca esti societate). Fiind o baza comuna el poate verifica orice numar de TVA din UE (fiecare tara are un site unde se poate verifica gratuit un numar de TVA).

Ce doresti sa stii legat de licitatiile de pe ebay?  

Link spre comentariu

Ceva ceva se leaga in capul meu cu vat'u asta :rade:multzan

Legat de licitatii, gasisem un PLC la un pret foarte atractiv 500$ ( nou e in jur 3000) si ma gandeam cum ar fi strategia ideala sa pun mana pe el,ma gandesc ca nu eram singurul care l-ar fi vrut..era ocazie,totuși. Gen sa pun cate 1 $ peste utima suma (?) Ce spun  acum e doar discutie, deci nu astept lămuriri mot-a-mot,dar poate fi util și altora novice in astfel de achizitii, scuze inițiatorului, sper ca nu am denaturat subiectul prea mult de la titlu :)

Link spre comentariu

Nu exista nici o strategie care sa iti garanteze achizitia sigura a acelui PLC decat avand cea mai mare suma licitata. In general cei care participa la licitatii sunt persoane care stiu foarte bine cam care este pretul SH a acelor obiecte si ei nu depasesc acea suma. Pe ebay ai licitatia automata: pui de la inceput suma maxima pe care esti dispus sa o dai pe acel obiect si astepti sa se termine licitatia. Sa iau cazul tau: PLC care in prezent costa 500$. Cel versat pune sa zicem 928$ (intodeauna ei pun sume din astea care nu sunt rotunde) si isi vede de alte treburi. Tu cu alti cumparatori puteti licita manual cu cate 1$ peste suma ceruta si ajungeti lsa zicem la 743 de $ si mai raman 10 secunde. Voi vezi vedea ca nu aveti niciodata oferta cea mai mare pentru ca exista licitatia automata cu prag de 928$. Tot timpul vezi ca apare o suma mai mare decat suma ta in secunda urmatoare licitatiei tale. Deci cat timp nu esti dispus sa dai 929$ (adica peste oferta automata de 928$) nu ai sa poti castiga licitatia. 

Rare sunt ocaziile cand pentru un produs nu apar "vulturii" la licitatie care sa puna licitatie automata. Sunt unii care din asta traiesc: cumpara de pe ebay si revand pe olx de exemplu. Deci intrii in hora cu versati. 

Rare sunt licitatiile in care sa nu fie un participant din asta "profesionist" care sa puna o licitatie automata cu un prag de xxx$ si unde totul se joaca in ultimile 10 secunde intre cumparatori care liciteaza atunci (trebuie sa ai internet rapid sa vezi cat a licitat ultimul si sa pui tu cu cativa $ mai mult). 

Deci practic ai nevoie de bafta nu de strategie. Ce nu stiu multi este ca se poate ca inclusiv cumparatorul sa aiba un alt cont de ebay sau un prieten care sa-l ajute sa urce pretul arificial tot licitand pana cand se depaseste un anumit prag. Daca el sau prietenul raman castigatorii licitatiei nu pierd decat suma datorata ebay-ului, dar ... merita incercarea din partea lui. Ai sa vezi ca multi care participa la licitatie apar cu "private" (in general fug de aceste licitatii). 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări