Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

.....fara ciocan, baros sau sina de tren...........sint curios daca rezista la azot lichid..............

.........99,99% dintre componentele electronice nu rezista cu mult sub -60°C....-65°C...........

Inghetarea apei nu inseamna decit 0°C ...-1°C .

Aproape orice telefon rezista la temperatura asta fara absolut nici o problema. Iarna coletele crezi ca stau in incaperi si camioane incalzite? Pina pe la -30°C ...-35°C nu prea sint probleme decit poate cu display-ul care nu mai afiseaza nimic pt ca ingheata.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Hai da-l in colo de azot. Pai bine ca nu ai zis sa il aruncam in foc ca tot aia era.

Da, orice telefon rezista la minus nu stiu cate grade, dar nu toate rezista in apa o anumita perioada de timp. Plus ca, marea majoritate a telefoanelor, mai ales alea foarte scumpe cum sunt ifoanele, daca ti-au cazut jos de la minim un metru se crapa imediat fata si spatele, marginea, unde se loveste se turteste etc.

Link spre comentariu

Idea e ca telefoanele astea de fite (eu le spun de bășini) sunt  foarte scumpe si foarte fragile. Dupa parerea mea, la banii aia un ifon ar trebui sa fie mult mai rezistent, nu sa ii crape fețele dupa prima scapare accidentala.

Din ce vad eu, chinezii fac telefoane bune, la preturi corecte. Daca as fi luat de la Samsung (sau alta firma de asta mai pretentioasa) un telefon echivalent, ca specificatii, materiale, etc. cu ce am luat eu de la chinezi, nu as fi scapat sub 700 - 800$

Link spre comentariu

Pai depinde pe ce vrei sa dai banii, pe nume sau pe performante tehnice. 

La absulut orice produs (mașină, telefon, televizor etc) prețul este compus principial din 2 părți: costuri de producție - implicit și partea tehnica este inclusa aici și costuri de brand de unde se obține și grosul profitului. Bineînțeles că nu este e separare foarte precisa între cele doua părți și, mai mult, separarea poate fi făcută în mai mult de 2 părți dar de dragul discuției sa zicem ca sint numai aceste doua părți. 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, adrian_pic a spus:

Orice nevasta sau prietena se bucura daca ii faci cadou (sau ii finantezi tu) un nou smartphone. Asta inseamna ca sunt fraiere?:85

Nu sunt fraiere...sunt proaste!

Link spre comentariu
On 9/30/2018 at 9:30 PM, yo9hrb said:

Am o mare curiozitate: chestiile alea cumparate din China chiar sunt tranzistoare? Adica se pot folosi in vreun fel? Macar pe post de BC-uri?

:85 

Daca doriti un BC care costa 95 de euro/bucata. Parca e mai ieftin un BF245, totusi...

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/V/R/F/2/VRF2933.shtml

Iote dracie, pana si magnetronul de la cuptorul cu microunde din bucatarie, va fi inlocuit de tranzistori::nebunrau:

https://www.electronicsweekly.com/news/design/the-future-of-microwave-cooking-is-solid-state-2016-01/

Editat de Spitfire
Link spre comentariu
On 9/30/2018 at 9:30 PM, yo9hrb said:

Am o mare curiozitate: chestiile alea cumparate din China chiar sunt tranzistoare? Adica se pot folosi in vreun fel? Macar pe post de BC-uri?

Sincer, nu am habar si nici nu vreau sa (mai) aflu din vreo eventuala experienta personala.

Am avut cateva experiente neplacute (am scris pe aici) si de atunci prefer sa aflu din experientele altora, astfel costandu-ma mult mai putin, atat ca bani cat mai ales ca timp si nervi, si din ceea ce am putut afla, situatia sta cam asa...

S-au contrafacut la greu componente care au invadat piata, mai ales cele de un anumit fel.... unele care sunt cautate de catre amatori si/sau scumpe... de la semiconductori "audio" si pana la cei de putere RF, si din pacate s-au raspandit pana au creat nesiguranta de azi. De exemplu, in cazul semiconductorilor "traditionali" utilizati in asa zisul "hai iend audio" ai anilor '80-90 si nemaifiind fabricati, sunt sanse mari (in unele cazuri chiar peste 95%) sa fie contrafaceri, de la 2SK170 si pana la bipolarii Sanken, Toshiba sau STK-uri...

Contrafacerile se fac azi incepand de la remarcarea cu branduri cunoscute a unor componente in principiu functionale dar provenite de la producatori chinezi cvasianonimi, remarcarea unor componente inferioare sau de uz general, nespecializate (de ex. cipuri de MRF455 eventual clone chinezesti montate in capsule marcate 2SC2879 Toshiba, operationale ieftine marcate ca AD797 & Co....), copii chinezesti necorespunzatoare (faimoasele STK-uri audio ce crapau vesele), si pana la vanzarea de capsule goale, de diode duble marcate ca fiind tranzistori, etc. Daca iti spun ca gasisem pe ali pana si MRF157 la 25 USD bucata, sunt sigur ca intelegi, iar cat despre faptul ca depanatorii TV ajunsesera ca nici macar sa nu mai caute BU808 deoarece in cvasitotalitate se gaseau contrafaceri si din disperare au ajuns sa-l inlocuiasca cu replica darllington din discrete, nu mai zic. Deasemenea repet ceea ce am mai scris: la job am primit oferta pe email de la firma chinezeasca ce dorea sa distribuim in Ro semiconductori marcati cu ce firma ar fi vrut muschiul nostru... in mintea unora de acolo asta ar fi fost ceva normal, li se parea la fel de normal precum ar fi sutele de milioane de adidasi, posete si genti chinezesti copii ale marilor branduri de profil europene.

In 1998 cand la firma vindeam o linie de monitoare CRT, la vizita field-engineerului firmei producatoare pe zona EMEA, acesta mi-a atras atentia ca nu cumva sa cumpar tranzistori finali pentru baleiajul orizontal de prin magazine, s-a oferit sa ne ofere gratis cati vrem numai ca sa nu fie probleme de calitate a service-ului datorita eventualelor coponente contrafacute...

Asa ca in aceste cazuri nu poti sti decat atunci cand este prea tarziu, altfel -si din fericire- majoritatea componentelor (mai ales daca-s actuale sau din productii recente) sunt ok.

Cauta cu atentie si o sa observi ceva interesant: de ceva vreme anumite componente -inclusiv tranzistoare de putere de RF- sunt oferite la vanzare second hand, scoase de pe placi (ceea ce in urma cu cativa ani nu se intampla!), si o sa observi ca uneori in aceste cazuri preturile nu sunt neaparat mult mai mici decat ale componentelor declarate "noi originale" asa cum ar fi fost normal, si ca vanzatorii care cunosc realitatea insista asupra "calitatii" acestora. Eu personal am preferat sa cumpar de pe ali 2SC1971 si 3133 nu noi ci sh, dar am avut surpriza mentionata anterior, aceea de a cumpara 2SC1945 SH dar sa primesc capsule noi TO220 cu duble diode marcate C1945 (marcate cu laser si nu cu vopseaua  tipica originalului japonez, adica s-a ajuns ca pana si la sh-uri se dau tzepe cu contrafaceri nou-noute!).

Si o sa mai observi ceva: tranzistoare care de la fabricant au plecat si au fost vandute in mod expres dupa denumirea lor ca perechi (de exemplu MRF429MP, MRF150MP, etc.) sunt oferiti de chinezi la bucata, desi in insasi ambalajele lor daca ar fi fost originali MP ar fi fost ambalati in perechi, dar chinezul ii fabrica la bucata, ii marcheaza individual la bucata cu MP fara sa stie nici macar ce ar trebui sa insemne acel MP (Matched Pair) pe care-l stampileaza pe capsule!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am cumpărat multe chestii de mașină, inclusiv navigatie auto cu toate șmecheriile la vreo 50 dolari la care bonus am primit comenzi pe volan care funcționează perfect și mai sunt și iluminate automat la contact pus, sunt cu baterii mici ...... În ultimul timp am cumpărat, doua cutii cu 1000 (500 bucata) leduri de 3 mm diverse culori la 89 lei  ambele transport inclus în condițiile în care un led la magazin costa 1-1,5 chiar doi lei, și o cutie cu 500 bucăți  5 cm tub termo la 25 lei când la magazin e 7 lei metrul, plus ca te alegi și cu cutiile alea mișto de depozitare, sincer nu îmi vine sa cred cât de ieftine sunt...... Cat despre calitate, sa fim corecți, nu cred ca difera fata de ce găsim prin magazine..... Este nasol cu transportul, durează cam o luna jumate dar sunt produse foarte ieftine......pe viitor vreau sa iau și plăcute de cablaj, am văzut 10 buc 5x10 la 14 lei livrare gratuita, set potentiometre 50-100k 15 bucăți 10 lei livrare gratuita...... 

Editat de david321
Link spre comentariu

sunt produse bune, la preturi corecte, la fel cum sunt si chilipiruri la care fraierul pune botul. la cate miliarde de chinezi sunt cam cate firme sunt pe aliexpress?

eu am luat tzeapa cu niste led-uri de masina, am vrut sa-mi instalez running lights, sa nu mai merg cu farurile aprinse si am luatunele zise de 9W care aveau in realitate 0,9W. Greseala a fost numai a mea ca m-am zgarcit sa iau din zecile de modele din magazine, care e drept ca erau de 10-20 de ori mai scumpe, dar vorbim de 20$ vs 2$ nu de sute de dolari.

De cand cu virusul asta, am incheiat cu comenzile, am prea multe jucarele si n am timp sa ma ocup de ele.

Link spre comentariu

Pai în domeniul auto led cred ca sunt cel mai fript..... Am schimbat cred ca cel puțin 20 bucăți modelul acela care se pun în plafoniera, și la poziții, becurile w5w, am cumpărat exclusiv ce se găsește prin magazinele auto, toate dar absolut toate după un timp fie se întrerup fie le apuca boala și se aprind/sting când vor ele, asa ca toate sunt la fel,ce am observat e ca în funcționare se încing ori ledurile ori rezistentele alea. 

Link spre comentariu

Salut, si eu am cumparat multe modele de led-uri de la chinezi, marea majoritate le am functonale chiar si dupa 2-3 ani....secretul e sa le micsorezi curentul de functionare pe la jumatate, la luminozitate se simte foarte putin.

De obicei le schimb rezistorul serie cu unul de valoare dubla, sau la cele cu electronica SCC rezistorul shunt (tot de valoare dubla). La placutele COB inseriez un rezistor de cativa ohmi (5-10ohmi, nu mai stiu sigur). Sacrific putin din luminozitate, dar castig foarte mult la durata de viata.

Link spre comentariu

david321.Despre poturile chinezesti ieftine sunt o multime de relatari pe net ca nefind fiabile.Aceiasi lucruri despre multiture,indiferent ca sunt semireglabile sau poturi.Mai bine cautati ceva taiwaneze la capitolul asta,daca or fi si ieftine...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări