Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Acum 59 minute, doru3160 a spus:

Trebuie sa fie o greseala, nu are cum sa-ti ia transport pt fiecare piesa, la acelasi vanzator, in acelasi colet. Comanda lansata pe 05.04 si estimatul de sosire 05.05, desi pe site fara sa fac comanda estimatul era 10.06. Taxele erau aceleasi ori pt 1 reper ori pt 5.

awb-china.jpg

ala a fost un exemplu,am testat la peste 4 vanzatori diferiti,aceeasi problema,

Link spre comentariu

Pana la urma i-am dat cancel sa imi iau banii inapoi de pe el ca de 4 zile nici nu l-a expediat. Am finalizat in schimb pe ebay aseara si acu deja l-a expediat si mi-a dat tracking nr. Ala cred ca nu avea pe stoc si ma tinea aaa pana expira termenul si imi returna banii automat.

Link spre comentariu

Exista vreo posibilitate sa îți recuperezi banii pe Aliexpress? E a doua oara când îmi iau teapa. Acum am comandat 3 tipuri de rezistente de putere de la același chinez. O singura plata, o singura comanda. A ajuns, am ridicat coletul și lipsește un tip de rezistente din colet, evident ca cele mai scumpe. Am deschis caz, a trecut timpul de tocmire cu vânzătorul și cel de la Ali express îmi tot zic ca e coletul la posta și sa ma duc sa îl iau, pentru ca acesta apare încă neridicat. Le am explicat ca l am ridicat și lipsește ceva, dar tot pe a lor o țin. Data trecuta la fel chinezul a dat un traking number și Aliexpress a considerat ca eu nu iau coletul de la posta, deși el nu e acolo nici după 5 luni... 

Pe ebay era super simplu sa îți recuperezi banii, aici pare imposibil... 

Editat de djlove
Link spre comentariu

La deschiderea disputei ai încărcat pozele cu coletul (cod tracking) și conținutul acestuia? Și ai cerut doar contravaloarea produselor lipsa?

Am avut și eu câteva dispute și de fiecare dată AliExpress a făcut dreptate chiar daca vânzătorul tot incerca să tragă de timp.

Am avut o situație cand coletul a sosit la câteva zile după ce am primit banii, să vezi muncă de lămurire cu vânzătorul când i-am dat banii înapoi că nu înțelegea ce se întâmplă. Mi-a zis să comand un produs fix de suma pe care.trebuia să o restitui și el nu îl va expedia dar eu să dau confirmare de primire. :scarpin A fost una din cele mai rapide confirmări de primire din istorie. :rade:

Desigur prin 2018 parcă am fost și român "adevărat" și nu am mai restituie banii, coletul a venit după 6 luni și nici nu mai aveam nevoie de ce.era in el.

Link spre comentariu
La 16.04.2023 la 14:57, Stefan a spus:

La deschiderea disputei ai încărcat pozele cu coletul (cod tracking) și conținutul acestuia? Și ai cerut doar contravaloarea produselor lipsa?

Am avut și eu câteva dispute și de fiecare dată AliExpress a făcut dreptate chiar daca vânzătorul tot incerca să tragă de timp.

Am avut o situație cand coletul a sosit la câteva zile după ce am primit banii, să vezi muncă de lămurire cu vânzătorul când i-am dat banii înapoi că nu înțelegea ce se întâmplă. Mi-a zis să comand un produs fix de suma pe care.trebuia să o restitui și el nu îl va expedia dar eu să dau confirmare de primire. :scarpin A fost una din cele mai rapide confirmări de primire din istorie. :rade:

Desigur prin 2018 parcă am fost și român "adevărat" și nu am mai restituie banii, coletul a venit după 6 luni și nici nu mai aveam nevoie de ce.era in el.

Da, am pus poze cu ce am primit. Cu plicul/codul de tracking nu, pentru ca l-am aruncat la gunoi.

Am cerut doar valoarea produselor lipsa

Da... acum vad ca si Aliexpress spune ca No refund, ca nu am suficiente dovezi si ca imi inchid cazul fara sa imi returneze nimic.

Link spre comentariu

Adevarul este ca la cati tepari au vazut ei in regiunea asta de lume, cam au dreptate sa ceara dovezi irefutabile, si din pricina asta, sufera  cei corecti. Am patit vara trecuta la o comanda, sa imi vina 1 reper in loc de 2 cat era pe comanda, si cat platisem. Odata coletul desfacut, nu aveam nici o dovadă ca in colet a fost doar un reper. Dar am descris situatia si am primit si celalalt reper, cu scuzele de rigoare, dar sincer nu aveam prea mari așteptări. Nu aveam cum sa dovedesc ceea ce susțineam. 

Link spre comentariu

Tocmai. Cred ca unii dintre vanzatori chiar se bazeaza pe lucrul asta, ca e greu sau imposibil de demonstrat.

Ei au numarul de tracking cu care "demonstreaza" ca ti-au trimis ceva (poate chiar o caramida) dar asta e alt subiect...

Am redeschis cazul si i-am si scris chinezului ca o sa ii acord calificative negative daca nu imi returneaza banii. Nu e vorba de o suma mare (3$) dar principiul ma deranjeaza. Daca era corect imi scria de la inceput ca nu le mai are si nu imi poate trimite, nu sa astept 2 luni si sa constat eu lucrul asta...

Link spre comentariu

Am avut si eu o situatie in care am pierdut banii. Am comandat niste senzori LM35DT si mi-au venit niste capsule TO-220 care nu erau numic, nici senzori nici altceva.

Am facut poze cu testele factute, senzorii pusi pe breadboard cu un NANO, cu serialul din IDE deschis in care se vedeau aiurerile care erau afisate. Nu au luat de buna probrle si au dat dreptate vanzatorului desi eram doar la a doua solicitare de returnare a banilor de cand cumpar de pe AE. Am dat feedback negativ, dar ce folos? Nu suma pierduta este importanta, cum scria si djlove mai sus, dar atat timp cat eu sunt de buna credinta apare frustrarea.

Link spre comentariu

De asta eu pierd 30 de secunde in plus si filmez tot desfacutul coletului. Am grija sa se vada clar ca e sigilat, datele de expediere si absolut TOT ce era in pachet. Nu ma crezi ca nu am primit TOT ce am platit? Poftim dovada.
Toate disputele de genul asta (produse gresite ca lipsuri inca nu am avut) au fost solutionate in favoarea mea (de AliExpress ca vanzatorii o lalaiau). 

Link spre comentariu

Am avut dreptate cand m-am alertat cu acel integrat care o lalaia chinezul si nu il expedia. Acum daca dau pe el imi arata indisponibil. Iar daca il caut din nou pe aliexpress nici nu mai exista. Deci nu era vorba de aglomeratie de paste. Noroc ca am avut o comanda de backup pe ebay unde am si negociat pretul care acum este deja pe drum de cateva zile.

20230418_131417.jpg

Link spre comentariu

A mai făcut cineva comanda de curând la Jlpcb?Mi-a zis cineva că apare pe lângă cost si transport o taxa vamală.E real?Ce n-aiba poate fi taxă vamală la expeditor,că până acum n-am auzit de aşa ceva!

Link spre comentariu
Acum 36 minute, BRANCA a spus:

Ce n-aiba poate fi taxă vamală la expeditor,că până acum n-am auzit de aşa ceva!

Ciudat, n-ati auzit de expeditii care folosesc DDP???

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări