Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Acum 7 minute, validae a spus:

Eu când am primit marfa deteriorată sau distrusă, am făcut o poză cu marfa și ambalajul ei și am trimis-o pe site-ul chinezului, împreună cu înștiințarea deschiderii disputei.Site-ul returnează rapid banii dacă vânzătorul sau poșta sunt de vină pentru daune, dar e totuși de bun simț să-i dovedești asta.

Nu c-ar sărăci chinezul din cei câțiva $....dar de cele mai multe ori nu e vina vânzătorului, ci a celor ce manipulează marfa.

Pai am facut poza la el unde se vedea clar ca bobina era rupta si se mai tinea intr-un capat gata sa se rupa si ala. Am specificat in comentariu ca bobina era rupta alaturi de poza atasata. Mai departe nu stiu ce a facut chinezu. Si eu cred ca din cauza manipularii s-a rupt acea bobina. Ca am reparat-o ulterior aia e alta poveste. Dar cand comanzi o bormasina cu o gramada de accesorii si in anunt iti arata bormasina si cand te astepti sa primesti bormasina si de fapt primesti doar un spiral amarat ce e de facut? Nu inseamna ca acel chinez m-a tepuit? Si in loc de bormasina asteptata am primit doar un spiral. Pe care dadusem vreo 20 dolari. Care acel spiral il gasesc in targ cu 1 leu.

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
Acum 3 minute, iuliantv a spus:

ne mai miram ca nu ne primesc olandezii in hotel,

aici are si el dreptate,a platit un produs ok,daca a ajuns defect se justifica cererea de returnare,

Da, dar trimiti produsul inapoi.

Eu ma miram de ce unele firme de pe ebay nu trimit in Romania. Cred ca acum se stie raspunsul. Vine cate unu din asta si da lovitura vieții, strica ziua vanzatorului, ca nu moare nimeni din sume din astea, si pe urma nu mai vrea sa auda de România. 

Link spre comentariu
Acum 8 minute, doru3160 a spus:

Da, dar trimiti produsul inapoi.

Eu ma miram de ce unele firme de pe ebay nu trimit in Romania. Cred ca acum se stie raspunsul. Vine cate unu din asta si da lovitura vieții, strica ziua vanzatorului, ca nu moare nimeni din sume din astea, si pe urma nu mai vrea sa auda de România. 

Cum draq sa trimit inapoi? Ma costa cat nu face sa trimit acel modul inapoi in china. Si ramaneam si cu bani dati si fara modul. Plus ca tre sa strabat bucurestiu sa ma duc la oficiu cu vama unde pot trimite. Iar costurile sunt enorme. Am vrut sa trimit in italia un colet mai demult si imi cerea foarte mult desi nu era greu sau voluminos.

Link spre comentariu
Chiar acum, doru3160 a spus:

Cateodata cinstea e mai scumpa, de aia suntem cine suntem.

Asta e, bine ca te-ai scos, nu esti tu principalul vinovat in treaba asta, si nici paguba produsa ca fiind cea mai mare. Macar ai fost sincer. E si asta o calitate. 

Pai asta ziceam. De fapt nici nu accepta returul banilor fara dovezi clare. Foto-video etc. Asta a fost caz singular. La cate am comandat nu am cerut niciodata banii inapoi. Asta fac doar in cazul in care primesc marfa deteriorata defecta, sau altceva decat e in descriere  sau nu primesc coletele si vad ca termen de livrare a expirat. (Am patit si asta am comandat acum 1 an si nici pana in ziua de azi nu am primit acele produse) In rest nu am niciun motiv sa fac refund. 

Link spre comentariu
Acum 22 minute, ionutz2013 a spus:

Cum draq sa trimit inapoi? Ma costa cat nu face sa trimit acel modul inapoi in china. Si ramaneam si cu bani dati si fara modul. Plus ca tre sa strabat bucurestiu sa ma duc la oficiu cu vama unde pot trimite. Iar costurile sunt enorme. Am vrut sa trimit in italia un colet mai demult si imi cerea foarte mult desi nu era greu sau voluminos.

aici aveti dreptate ca nici ei nu pun ceva la dispozitie de retur gratuit,sa nu am vazut eu

Acum 37 minute, ionutz2013 a spus:

Pai am facut poza la el unde se vedea clar ca bobina era rupta si se mai tinea intr-un capat gata sa se rupa si ala. Am specificat in comentariu ca bobina era rupta alaturi de poza atasata. Mai departe nu stiu ce a facut chinezu. Si eu cred ca din cauza manipularii s-a rupt acea bobina. Ca am reparat-o ulterior aia e alta poveste. Dar cand comanzi o bormasina cu o gramada de accesorii si in anunt iti arata bormasina si cand te astepti sa primesti bormasina si de fapt primesti doar un spiral amarat ce e de facut? Nu inseamna ca acel chinez m-a tepuit? Si in loc de bormasina asteptata am primit doar un spiral. Pe care dadusem vreo 20 dolari. Care acel spiral il gasesc in targ cu 1 leu.

da au si ei anunturi ce-ti pun in prim plan ca poza intreg produsul cel mai scump dar de fapt daca te uiti atent e doar un accesoriu al acelui produs la un pret mic,

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 8 minute, iuliantv a spus:

aici aveti dreptate ca nici ei nu pun ceva la dispozitie de retur gratuit,sa nu am vazut eu

da au si ei anunturi ce-ti pun in prim plan ca poza intreg produsul cel mai scump dar de fapt daca te uiti atent e doar un accesoriu al acelui produs la un pret mic,

Pai majoritatea pun asa. Deja am capatat experienta de cativa ani de cand tot cumpar de la chinezi. Rasfoiesc pagini intregi cu acelas produs pana gasesc produsu si nu accesoriu de la el si bineinteles sa imi convina sj ca pret. De preferat cele cu free shiping cum am cumparat acele module audio. Care cat scria pretul pe site atat am dat fara transport. Si evident atentie mare la toate detaliile din anunturi sa nu ma trezesc cu altceva decat comandam.

Link spre comentariu

Am avut caz când a fost depășit termenul de livrare, am deschis litigiul, am primit banii înapoi, și după inca o luna a sosit marfa. Am luat legătura cu chinezul, i-am explicat și a zis ca ne reglam la o viitoare colaborare, dar mi-a mulțumit pt mesaj. Se mai întâmplă.  Dacă nu deschideam litigiul în termen, și marfa nu mai sosea, rămâneam cu ochii în soare.

Link spre comentariu

Când dauna nu e totală, sau au trimis un produs neconform și prețul  e mult mai mult de 1-2 $, nu returnează nici ei toți banii.Sunt conștienți că returnarea ar costa uneori mai mult decât marfa returnată.Dar renunță la marfă la jumătate de preț.

Exemplu: Un prieten și fost coleg de serviciu, are stupi.A comandat un spectrometru de măsurat concentrația de zahăr a mierii.A primit în schimb un aparat care măsoară concentrația de zahăr în vin. Inutil pentru el...

A deschis dispută, iar chinezul i-a returnat doar jumătate din sumă, dar a spus că nu mai trebuie returnat produsul neconform.Astfel prietenul a rămas cu un aparat la jumătate de preț.Dacă îl vindea pe net, lua dublu sau triplu față de cât a dat chinezului la jumătate de preț, deci n-a pierdut practic nimic.Chinezul pe de altă parte, a rămas cu jumătate din bani, dar a fost din vina lui.Dacă suporta costul returului și retrimiterii altui produs, nu avea niciun câștig, ba  ieșea și în pagubă.

Link spre comentariu

Eu cand am dat disputa fie ca am primit ceva neconform, defect sau pur si simplu nu am primit nimic mi-a returnat toata suma. Nu am primit jumatate. O singura data mi-a returnat doar jumate din bani pe un tester de componente care nu l-am primit niciodata. Si asta ca uitasem de el si am deschis disputa prea tarziu, dupa vreo luna de la expirarea termenului de retur. Daca deschideam acea disputa mai devreme cam la o zi 2 dupa expirare imi primeam suma integrala.

Link spre comentariu

Eu in ultimele luni vrand-nevrand a trebuit sa comand niste piese de pe Aliexpress, ca nu am gasit niciunde altundeva ce imi trebuia. Prima data mi-a trebuit un circuit integrat SMD care era un integrat transmitator pentru niste emitatoare radio. Doar pe Aliexpress l-am gasit, niciunde altundeva. 10 bucati din SMD-ul respectiv au costat undeva pe la 40 lei cu transport. Integratele au ajuns in doar 3 saptamani in cutia postala (fiind mici).

A doua oara a trebui sa-mi comand difuzoare noi pentru un MacBook Pro de 13 ani. Piese originale Apple ar fi fost doar din alea recuperate din laptop-uri functionale (la preturi foarte mari), insa avand in vedere vechimea modelului, probabil si difuzoarele respective s-ar fi stricat destul de rapid, ca deja au iesit plastifiantii din membrana dupa asa multi ani. Am comandat difuzoare OEM (cica) de pe Aliexpress, dar nu sunt chiar complet identice cu ce a fost in MacBook Pro, insa pretul a fost undeva pe la 40 lei cu tot cu transport. Si difuzoarele astea au ajuns dupa doar 3 saptamani, insa acestea fiind intr-o cutie, a trebuit sa merg pana la posta sa le ridic; insa la posta normala, nu la posta vamala unde este deschis doar 2 zile pe saptamana si chiar si atunci doar pentru cateva ore. Deci totul a mers bine si rapid la ultimele comenzi si produsele au fost ok calitativ, am fost foarte multumit.

Cu cativa ani in urma am renuntat sa mai comand piese din China, fiindca ajungeau dupa 1,5-2 luni (din care 2-3 saptamani au stat coletele pe teritoriul Romaniei pana sa le pot ridica) si ajungeau tot timpul la posta vamala unde mai stateam si peste o ora la coada ca sa le pot ridica. Acum vad ca s-a mai modernizat si Posta Romana si coletele de valoare mai mica vin direct acasa sau la unitatile postale normale.

Link spre comentariu
La 11.04.2023 la 10:31, gusti_73 a spus:

Da...este tariful de prezentare in vama - pentru Romania.

Daca vama se face in alta tara din UE este gratis (se face vama in alta tara si apoi vine spre Romania).

Iar daca are destinatie Germania si ai noroc sa se interpuna GDS (desi nu au mandat sa o faca si au încasat-o din cauza aste de nenumarate ori la tribunal), atunci taxa de prezentare în vama creste la peste 28 de euroi. Asa ca nu aveti motiv sa va plângeti; aveti aceleasi drepturi la a fi tepuiti ca în restul mUE.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, franzm a spus:

Iar daca are destinatie Germania si ai noroc sa se interpuna GDS (desi nu au mandat sa o faca si au încasat-o din cauza aste de nenumarate ori la tribunal), atunci taxa de prezentare în vama creste la peste 28 de euroi. Asa ca nu aveti motiv sa va plângeti; aveti aceleasi drepturi la a fi tepuiti ca în restul mUE.

Nu am patit asa ceva. Cel mult taxa aia de 9 lei dar de atunci evit acel curier si nu mi-a mai luat nicio taxa in plus fata de ce plateam initial.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, ionutz2013 a spus:

Stie cineva ce se intampla cu o comanda pe aliexpress?

Normal că știm ce se întâmplă, doar chinezu-i frate cu românul. Ce crezi că se întâmplă? Pentru doua zile are și el alte comenzi de făcut, sărbători, mobilizări de la partid ...

Mai sunt și alții în aceeași situație dar nu se lamentează.La penultima comanda a durat 3 zile până au expediat-o însă nu vad ce e așa de grav.

IMG-20230413-075302.jpg

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări