norad Postat Martie 6, 2023 Partajează Postat Martie 6, 2023 Astazi m-au incaltat si pe mine cei de la Posta Romana cu taxa de 9,7 lei, desi TVA-ul a fost platit cand am cumparat de pe Aliexpress. Pe colet era celebra eticheta cu chenar roz in care scrie: TVA 0 lei Tarif CNPR 9,7 lei Pe site-ul Postei https://www.posta-romana.ro/a1488/servicii-destinatari/informatii-utile/intrebari-frecvente/tva-si-modificari-vamale.html e specificat: 5. De ce trebuie achitată taxa de 9,70 lei, chiar dacă nu se achită (din nou) TVA? R: Taxa de prezentare la vamă în cuantum de 9,70 Lei, prevăzută în reglementările poștale internaționale (Convenția Uniunii Poștale Universale), este percepută de C.N. Poșta Română S.A. pentru prelucrarea vamală a trimiterilor poștale cu valoare redusă, inclusiv cele fără valoare comercială sau cu TVA achitată la sursă. Așa cum menționam și mai sus, declarația vamală electronică pentru orice bun comandat din afara Uniunii Europene este obligatorie. La care paragraf din reglementarile de mai sus e prevazuta taxa? Coletul l-am ridicat de la oficiul postal din cartier. Deci posta nu a facut nimic: nu a calculat TVA, nu a incasat TVA, nu a incasat taxe vamale, nu a..., nu a..... Nimic. MIe mi se pare un fel de japca. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Martie 7, 2023 Partajează Postat Martie 7, 2023 Am avut si eu astfel de problema si, dupa 3 luni de pinpong cu sesizarea pe la posta, vama si ANAF am primit un raspuns pertinent: chinezul nu a marcat pe colet ca TVA a fost platit acolo. Asa ca ANAF m-a sfatuit sa iau legatura cu vanzatorul. TVA nu a fost perceput la noi pentru ca ei au vazut ca e platit, dar posta nu vede decat ca ... trebuie prezentat in vama, si ne taxeaza. Am evitat sa mai cumpar de la cei care mi-au creeat probleme. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Martie 7, 2023 Partajează Postat Martie 7, 2023 Afirmau unii colegi de forum, cu ceva vreme in urma, ca primesc coletele prin curier. Deja sunt frustrat. Dupa atata vreme la mine vin, cu mare consecventa, tot cu posta. Am un colet pentru care 17TRACK m-a notificat ieri ca s-a incercat livrarea, iar destinatarul nu este disponibil. Cand ajung la birou, fata de la receptie imi spune ca a venit postasul si i-a spus ca am un colet pentru care a ratacit avizul dar sa ma duc la oficiul postal. Ma prezint azi la oficiu si, desi coletul este inregistrat in sistem, este de negasit. Au rascolit doua salariate cutiile cu colete - Doamne!!! ce lipsa de organizare - dar fara folos. Au zis ca il mai cauta si ma suna. Posta asta ne mananca zilele. Link spre comentariu
modoran Postat Martie 7, 2023 Partajează Postat Martie 7, 2023 (editat) Alea cu YAEX in fata vin prin Cargus, prin intermediul unei firme din Bulgaria, INOUT TRADE LMD ce are sediu si la noi in Giurgiu. Dar nu toate cu YAEX vin asa, daca ai 'latest tracking number' LA,,,,,,,,HU vin cu Posta Romana. Poti verifica imediat daca ai nimerit lozul gresit sau nu pe pagina de tracking a Cainiao. Bineinteles, presupunem ca ajung intai in Ungaria, nu trec prin Olanda sau prin alta parte. Intotdeauna e de preferat Aliexpress Standard Shipping, chiar daca poate fi mai scump. Editat Martie 7, 2023 de modoran Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Martie 7, 2023 Partajează Postat Martie 7, 2023 Hmmm! Nu am avut niciun tracking number cu YAEX. Ale mele au ori LA ori UA. In schimb am observat ca unele dintre cele la care am lasat metoda default de expediere, Cainiao Super Economy, au fost aduse de postas in cutia postala. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Martie 7, 2023 Partajează Postat Martie 7, 2023 (editat) Acum 24 minute, zvonacfirst a spus: Hmmm! Nu am avut niciun tracking number cu YAEX. Ale mele au ori LA ori UA. In schimb am observat ca unele dintre cele la care am lasat metoda default de expediere, Cainiao Super Economy, au fost aduse de postas in cutia postala. YAEX primesti doar cu "Aliexpress Standard Shipping" cate o data mai da si la Aliexpress Saver Shipping" dar de obicei astea vin prin posta cu LA....HU. Din vro 20 de comenzi cu "Aliexpress Standard Shipping" in ultimele 2 luni doar 2 mi-au venit prin Posta, restu cu curier. Editat Martie 7, 2023 de Bandi Szasz Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Martie 7, 2023 Partajează Postat Martie 7, 2023 Nu cred ca este o regula. Am verificat si am avut 6 comenzi cu standard. Asa cum scriam, toate au venit cu posta. Nu ar fi o problema, oficiul postal nu este prea departe, dar m-am cam saturat de incompetenta unora de la ghiseu si de cozile care se formeaza cand vin pensiile si de cand cu cardurile de energie. Link spre comentariu
saptemari Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 (editat) Fara legatura cu discutia de mai sus, dar la obiect: Mi s-a intamplat de mai multe ori sa nu primesc colete din China inregistrate cu coduri de tipul EE10022369064980001010003D0N. Ultima informatie pe 17track in cazul acestui tip de trimiteri, este ca a intrat in RO si a fost predat operatorului postal national. Apoi liniste, iar la sesizari Posta Romana raspunde ca aceste trimiteri nu circula inregistrate pe teritoriul national si deci nu exista nicio dovada ca au fost predate postei din Romania. Invariabil Am formulat plangere pe site-ul aliexpress si dupa ce au deliberat ei acolo, mi-au spus ca nu am dreptate, ca trimiterea a ajuns in Romania. E important de spus ca 17track preia informatiile de pe site-urile transportatorului chinez, de exemplu https://www.orangeconnex.com (SpeedPak). Am cumparat si de pe ebay si imediat dupa ce am facut plangere mi-au dat banii inapoi. Am cumparat din nou acelasi produs de la acelasi vanzator si l-am atentionat sa faca in asa fel incat sa imi ajunga coletul si l-am primit dupa 19 zile. Parerea mea este ca vanzatorii chinezi nu trimit nimic dupa ce cumperi, ci e o smecherie pe care ei o fac impreuna cu transportatorul, astfel incat sa apara coletul ajuns la destinatie. Daca faci plangere pe aliexpress iti este respinsa, iar pe ebay iti dau banii imediat. Si cand cumperi a doua data, trimit si coletul. Ce am spus nu se vrea o generalizare, este vorba doar de experienta si parerea mea. Dar m-am gandit ca e bine sa stiti. Editat Martie 8, 2023 de saptemari Link spre comentariu
core Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 Eu am luat acelasi obiect de doua ori, de la acelasi vanzator, comenzi separate, pagini separate de vanzare, cu preturi diferite dar diferenta era mica, ambele cu Cainiao Super Economy. Mi s-a asignat initial tracking de forma UA..HU la fiecare, dupa care, la vreo doua zile m-a anuntat ca au fost combinate cu tracking YAEX. Credeam ca doar Ali saver da tracking de UA..HU, dar se pare ca si Cainiao Super Economy, si nu gaseam obiectul decat pe Ali, nu era be bang. Totusi e posibil ca metoda pentru YAEX, sa functioneze si pentru altii, chiar daca la shipping ies ceva mai sump la final cu 1-2 $. Link spre comentariu
modoran Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 Tot ce este Cainiao sau Aliexpress are tracking complet pana ajunge in Romania cel putin. Nu inteleg ce spui de SpeedPak sau orangeconnex sau altii ca aliexpress ( cainiao e firma lor de transport ) nu foloseste asa ceva, astia nu sunt ebay. Nu prea merge sa nu trimita chinezul nimic pe aliexpress daca-i trimis prin cainiao ca e firma lor si de aia iti si refuza disputa. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 21, 2023 Partajează Postat Martie 21, 2023 (editat) Cum se deschide disputa pe AliExpress ? Si ce inseamna mai exact asta ? Ce poti sa obtii cu ea ? Au trecut 2 luni si ceva si pachetul meu inca nu a venit... iar chinezul ma tot freaca la cap daca am fost la posta sa intreb, desi i-am spus de o mie de ori ca am fost. Help Center (aliexpress.com) Daca e cum scrie aici... cred ca a trecut de mult perioada in care pot sa deschid disputa... Ca vad ca nici nu gasesc optiunea de deschidere pe site... Editat Martie 21, 2023 de Blacksmith Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 21, 2023 Partajează Postat Martie 21, 2023 La tranzactie exista optiune pentru disputa dar sunt niste conditii. Trebuie sa fi expirat timpul comunicat pentru livrare, dar sa nu intarziati mai mult de X zile dupa expirare (nu retin exact numarul de zile, cred ca 10 zile). Vanzatorul are obiceiul sa taraganeze (mai asteptati o zi, mai incercati maine) pana expira termenul. Din pacate nu se mai rezolva nimic pe disputele de tipul asta de ceva timp pe motiv ca trackingul spune ca produsul a fost livrat la oficiul postal de care apartineti. Chinezul e acoperit si refuza sa returneze banii, iar Ali se spala pe maini cu aceeasi scuza. Am patit-o cu mai multe colete, neoficial mi s-a spus ca pe traseu s-a subtilizat coletul profitandu-se de lipsa unui tracking adevarat. Trackingul lor spune ca pachetul e la oficiul postal aproape imediat dupa ce trece de vama. Ce am observat: s-a intamplat doar cu comenzi singulare. Atunci cand imi cumuleaza 3-4 comenzi intr-un singur colet le-am am primit mereu. Acum m-am obisnuit sa comand mai multe chestii simultan. Plus ca de prin toamna cand se cumuleaza coletele ocazional sunt preluate de Cargus si livrate la domiciliu, nu mai vin cu posta (fara sa platesc nimic suplimentar). Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 21, 2023 Partajează Postat Martie 21, 2023 De vreo 2 ani tot am cumparat diverse de pe aliexpress prin diversi curieri. De ex exista un curier pe nume Sunyou(de evitat!) Au numere de tracking care incep cu sy iar ce trimite prin acest curier fie nu mai vin niciodata coletele fie sunt taxate de Posta Romana cu acei 9.70 lei. Eu am patit ambele variante la acest curier. Cand primesc cu alti curieri de ex chainao super economy nu ma taxeaza cu nimic suplimentar.( chiar acu 2 sapt am primit cateva comenzi) dupa care mai este postNL care la fel nu taxeaza dar acele colete vin foarte greu ( am asteptat si o luna jumate) fata de cainao care in 3 sapt ajung comenzile. Pe mine in afara de escrocii aia de sunyou nu m-a taxat nimeni. Chinezu probabil ii alege ca sunt ieftini sau nu stiu ce criterii or avea acolo. In concluzie EVITATI SunYou!!! Fie va taxeaza cu 9.70 la posta fie adio comenzi. Link spre comentariu
modoran Postat Martie 21, 2023 Partajează Postat Martie 21, 2023 Nu chinezul alege SunYou, clientul alege cand da comanda. Dar la ce am cumparat eu nici nu prea exista SunYou ca metoda de livrare decat in foarte putine cazuri. Eu aleg intotdeauna diversele metode Cainiao sau Aliexpress. Dar si astea ajung in vama daca-s de valoare peste 150€ si tot platesti aia 9.7 lei si aici. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Martie 21, 2023 Partajează Postat Martie 21, 2023 Acum 39 minute, ionutz2013 a spus: mai este postNL care la fel nu taxeaza dar acele colete vin foarte greu Am si eu un colet cu un tracking number de forma LSXXXXXXXXXNL iar ca metoda de livrare Cainiao Standard For Special Goods. Valoarea este de vreo $50, adica mai mare decat maruntisurile pe care le comand de obicei si cand am vazut m-am bucurat, zic stai sa vezi ca ajunge mai repede. Treaba este ca de vreo 10 zile nu mai am nicio informatie. Deja s-a facut o luna de la comanda si pare ca deabia a plecat din China. Link spre comentariu
Postări Recomandate