Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Dacă fiecare sună după orice pachet care a întârziat cateva zile înseamnă că aia de la poștă stau doar de telefoane. După intrarea coletului in țară urmărirea coletului se face pe siteul poștei, desigur dacă acest are un număr de urmărire înregistrabil on sistemul local și nu este o trimitere simplă.

Link spre comentariu

Si eu ce ar trebui sa astept acum ? :

1. Sa ma cheme la vama sa verifice coletul (caz in care pot sa si-l bage in *** sau sa faca ce vor cu el).

2. Sa verific in fiecare zi cutia postala pentru un aviz postal si sa ma duc sa-l iau de la posta.

3. Sa astept un telefon care sa-mi spun sa ies pana in fata blocului sa imi da un colet.

Link spre comentariu

Daca numarul de urmarire a coletului se termina cu "HU" atunci coletul a venit prin Ungaria si vamuirea s-a facut acolo deci vama romana nu prea are treaba find colet din "EU", asta se intampla de obicei cand le iei cu Aliexpress Saver Shipping. Daca ai luat coletul cu Cainiao sau ChinaPost, atunci coletul vine direct in RO si vamuriea se face la noi care dureaza mult,  am avut colete care au stat 1 luna la posta RO. Eu de mult timp cumpar doar cu  Aliexpress Saver Shipping si vine prin Ungaria cu numar de trimitere (LA....HU) si se poate urmarii pe site-ul postei pana in momentul ridicarii sau cu Aliexpress Standard Shipping care in marea majoritate a cazurilor vine cu Cargus la usa daca nu atunci vine ca si cu Aliexpress Saver Shipping prin posta din Ungaria.

In cazul de fata singurul lucru pe care il poti face e sa astepti, poti sa suni unde vrei ca nu rezolva nimic astea de la Posta, pe Aliexpress pe detaiile comenzii ai ceva de genu "The system will automatically confirm receipt after xx days", trebuie sa astepti pana mai raman 4-5 zile si daca tot nu ai primit atunci deschizi disputa si vezi ce se intampla. Eu am avut colet care conform numarului de urmarire a fost respins la vama chineza si coletul trimis inapoi la expeditor, am deschis disputa ca nu mai avea rost sa astept si chinezul o tinea pe al lui ca nunu ca coletul e pe drum sa astept ca vine.... dupa ce am vazut ca nu rezolv nimic cu el am escaladat disputa catre Aliexpress si dupa juma de ora primesc mail ca disputa a fost inchisa si urmeaza sa imi primesc banii inapoi, deci cei de la Aliexpress mi-au dat dreptate.

Link spre comentariu

Este trimis cu "AliExpress Saver Shipping" si are nr de urmarire cu UAxxxxxHU. Si zice ca a ajuns in Romania dar mai departe nu poate sa-l urmareasca ca este "under economy shipping".

Am bagat nr de urmarire la Track & Trace la Posta Romana si imi spune:

"Codul introdus de dvs. este cel al unei trimiteri simple. Pentru trimiterile simple nu pot fi oferite informatii, intrucat acestea circula neinregistrate in sistemul electronic al operatorului postal din tara de destinatie."

Deci un lucru stim sigur: coletul e la Posta Romana.

Acum... cum se face livrarea ? Imi vine aviz in cutia postala sa ma duc sa-l iau de la posta, sau ma cauta cineva acasa ? Eu am mai primit un colet de la noi (intern) cu posta romana si a venit cineva acasa sa mi-l aduca. 

Link spre comentariu

Daca e cu "UAxxxxxHU" atunci a venit prin Ungaria cu vama facuta acolo, deci vama din RO nu prea are treaba cu coletul, "UA" din fata inseamna trimitere simpla si nu poate fi urmarit cu Track & Trace la Posta Romana, ar fi trebuit sa fie cu "LA" adica recomandata. Eu zic ca o sa iti ajunga in curand coletul, find prin Ungaria ar trebuii sa treaca rapid prin vama pentru ca e colet intracomunitar EU si nu mai are treaba cu TVA si alte taxe.

Depinde de sediul Postei de care apartii, eu de mult timp nu am primit aviz fizic pe hartie cum era o data. La cate colete am comandat pana acuma ma stie de pe rost persoana care se ocupa de colete la sediul local si ma suna pe telefon si imi zice ca mi-a mai ajuns un colet si cand pot sa merg sa-l iau. De vro 2 ori am primit sms si tot de vro 2-3 ori am primit coletul acasa, adus de cineva cu masina (fara inscriptiile Postei Romana, insa mi-a zis ca e din partea postei). Insa in majoritatea cazurilor ma suna pe telefon sa merg sa-l iau de la sediu, nu stiu daca acuma e ceva standard cu sunatul pe telefon sau ma suna doar pe mine ca ma cunoaste.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Am inteles, va multumesc !

Astept sa vad ce se intampla... ca pe 11 Februarie e termenul limita de sosire. 

Doar ca mi se pare complet aiurea sa faca o saptamana din China pana in Romania, si 3 saptamani pe ultima suta de metri... de parca zici ca le transporta cu caruta cu magar pe un drum de camp.

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Peste o saptamana se fac 2 luni de cand a fost trimis si nici acum n-a ajuns. Credeti ca mai are sens sa astept ? 

Chinezul a zis ca-mi da banii daca vreau, dar sa mai asteptam putin, ca poate vine. Problema este ca acolo pe site la ei se confirma automat primirea dupa 65 de zile. Si nu stiu daca mai imi pot lua bani inapoi in cazul asta... Ca eu as mai astepta vreo 2 saptamani maxim... 

Link spre comentariu

Daca expira acelea 65 de zile dupa este greu sa mai faci ceva, trebuie sa deschizi disputa cu 2-3 zile inainte sa expire. Asta cu mai asteapta putin e mesajul clasic pe care ti-l trimit 99% din Chinezi, ii zici ca in cazul in care apare coletul ii trimiti banii pe paypal sau undeva si aia e, daca nu doreste si o tine pe asta cu mai asteapta escaladezi disputa catre Ali si rezolva iei rapid.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări