Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Acum 9 minute, draku a spus:

Daca ai probleme cu vederea si porti ochelari, mai poti folosi microscopul optic stereo?

Eu îl folosesc și cu ochelari și fără ochelari.

Nu contează, se poate compensa din reglajele microscopului aproape orice problema de vedere corectabila și cu ochelari. Aproape toate microscoapele au la unul dintre oculare posibilitatea de a corecta diferențe de focalizare fata de celalalt ochi. Deci se pot corecta și diferențe între ochi, la microscopul ce-l folosesc eu pot corecta +/-3 dioptrii fata de celalalt ochi. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
La 22.01.2023 la 19:37, eos a spus:

Are acolo si doua variante de camere.

Are cineva un asemenea microscop sau asemanator?

Am vazut tarziu postarea aceasta .

Am cumparat eu unul ca acesta si nu-mi place  ca se misca tot timpul bratul acesta si e greu de focalizat din cauza aceasta si problema cu obiectivul (nu cumpara x130 am explicat mai sus)

Ce am folosit  ultima oara si este foarte bun este acesta microscop  link   cam scump dar gasesti oferte .

E destul de maricel si foarte greu (foarte stabil)

E mai bun decat un Leica de-l aveam la ultima slujba .

Link spre comentariu
Acum 3 ore, sesebe a spus:

Eu îl folosesc și cu ochelari și fără ochelari.

Nu contează, se poate compensa din reglajele microscopului aproape orice problema de vedere corectabila și cu ochelari. Aproape toate microscoapele au la unul dintre oculare posibilitatea de a corecta diferențe de focalizare fata de celalalt ochi. Deci se pot corecta și diferențe între ochi, la microscopul ce-l folosesc eu pot corecta +/-3 dioptrii fata de celalalt ochi. 

Multumesc

Link spre comentariu
Acum 2 ore, lalihifi a spus:

Am vazut tarziu postarea aceasta .

Am cumparat eu unul ca acesta si nu-mi place  ca se misca tot timpul bratul acesta si e greu de focalizat din cauza aceasta si problema cu obiectivul (nu cumpara x130 am explicat mai sus)

Ce am folosit  ultima oara si este foarte bun este acesta microscop  link   cam scump dar gasesti oferte .

E destul de maricel si foarte greu (foarte stabil)

E mai bun decat un Leica de-l aveam la ultima slujba .

Genul acesta de microscop are tehnicianul de la servici și este foarte bun. 

Link spre comentariu
La 24.01.2023 la 0:40, modoran a spus:

Ala lauda orice are el la vanzare la suprapret, nu ti se pare normal ?   Smecheria este sa identifici ce nume are microscopul respectiv pe aliexpress si sa-l cumpere de acolo.

Stiu ca sunt la suprapret.Multe din ce vinde el le`am gasit deja la chinezi la preturi rezonabile

Camera folosita de el e facuta ``la comanda`` clar tot la chinezi doar schimbata carcasa si ceva prin meniu sa nu para ca celelalte chinezesti.

Sesebe pune aici modelul microscopului stereo folosit de tine

Link spre comentariu
1 oră în urmă, eos a spus:

Stiu ca sunt la suprapret.Multe din ce vinde el le`am gasit deja la chinezi la preturi rezonabile

Camera folosita de el e facuta ``la comanda`` clar tot la chinezi doar schimbata carcasa si ceva prin meniu sa nu para ca celelalte chinezesti.

Sesebe pune aici modelul microscopului stereo folosit de tine

Ceva de genul acesta folosesc eu (nu scrie in clar modelul pe el ci doar Dl-li): https://ro.farnell.com/distelkamp/di-li-900/microscope-stereo-zoom/dp/2313143

Ir tehnicienii lucreaza cu de astea (de obicei): https://ro.farnell.com/kern/ozm-923/stereo-microscope-trinocular-0/dp/3812041 (zoomul declarat este fara zoomul de la ocilare care este de 10x)

Link spre comentariu
Acum 29 minute, Marele Savant a spus:

Deci apare deja problema ''descurcatului''? citi amatori vor da o caciula de bani pe aparat, urmind ca dupa aceea sa se descurce. 9-10 cm nu este o distanta optima pentru lucru constant.

Nu este deloc vorba despre descurcat, decit daca esti prost bita si nu stii cei ala microscop.

Nu ti-am cerut nici tie si nici la nimeni de pe forum sa cumpere un anumit aparat/dispozitiv. Au fost doar recomandari facute in general doar  la aparate/echipamente folosite de mine despre care pot sa ma pronunt in cunostinta de cauza.

Ca fapt divers eu pot sa "ma descur" si cu un microscop ce are distanta de focalizare de doar 63mm - pe testate am lucrat cu asa ceva peste 18luni de zile pina a venit si un obiectiv de 0.5X ce a dus distanta de focalizare la 13-14cm. Acel obiectiv a fost cumparat pt ca existau unele placi ce aveau pe ele componente ce depaseau 80mm inaltime si deci nu puteai focaliza pe placa - motive obiective, nu din cauza ca nu se ptea lucra eficient la acea distanta.

Cind ai miini si degete de gorila nu-ti ajunge nici o distanta de focalizare de 20cm pt lucru.

Acum 1 oră, sesebe a spus:

.................

La unul ce utilizeaza camera cred ca-i totusi mica.

Am spus ca la unul ce utilizeaza doar camera nu prea este suficienta distanta din motive de securitate pentru ca va misca mult mai imprecis miinile pina ajunge in zona de lucru efectiv cind este cu gitul sucit spre monitor si poate atinge cu virful fierbinte carcasa/lentilele microscopului riscind sa le deterioreze.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Eu am un model cu lampa de iluminat mai subtire, practic e doar o banda cu led circulara: https://www.aliexpress.com/item/1005001405418722.html

Odata ce iti reglezi oculare bine, se vede mai bine decat pe monitor, si daca suportul iti permite, poti ridica vreo 50 mm placa de lucru sa ai mai mult spatiu.

La modelul meu prefer sa lucrez fara suportul orizontal, chiar daca imi reduc spatiu de lucru, iar camera cu care vine e slaba calitativ, dar nu pot sa renunt la ea pentru ca are pot-ul de reglare luminia integrat.

Cred ca e o chestie de obisnuinta, sa poti folosi usor cel cu brat cu vedere pe monitor, sau cel stereo unde spatiu de lucru e mai redus.

Link spre comentariu
Acum 21 ore, sesebe a spus:

Nu ti-am cerut nici tie si nici la nimeni de pe forum sa cumpere un anumit aparat/dispozitiv. Au fost doar recomandari facute in general doar  la aparate/echipamente folosite de mine despre care pot sa ma pronunt in cunostinta de cauza.

Stiu ca-mi va sari lumea-n cap, dar in momentul in care in muulte postari recomandati microscoape de 3-5-8.000 de lei, unii dintre noi se intreaba care este rostul acestor recomandari, pe un forum de amatori. Sigur ca sint si profesionisti printre noi, dar e de presupus ca acestia au deja si oricum, au departamente specializate pentru achizitii!

In rest, aveti mare dreptate, se lucreaza mult mai usor cu aceste microscoape decit cu ochii pe monitor! 

Link spre comentariu

Am acasa pt "personal use" tot un microscop stereo dar cu zoom fix de 20X si este cam mare in majoritatea cazurilor. 

Si acum imi pare rau ca m-am scumpit si nu am luat unul de 2-3 ori mai scump dar cu zoom reglabil. 

Daca as avea la cine sa vind acest microscop (are si o imbunatatire cu iluminat reglabil cu LED) as lua imediat unul reglabil mai scump. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Coletul meu de pe Aliexpress a ajuns in Romania de 2 saptamani... si acolo a ramas ! Credeti ca mai sint sanse sa il primesc vreodata ? Pe 11 Februarie ar fi data limita pe care mi-au estimat-o cand am cumparat. Dar de obicei pachetele veneau mai repede decat data estimata. Insa nu si de data asta... Oare unde o fi coletul meu acum ? Exista cineva in Romania pe care pot sa-l contactez sa intreb ? 

screenshot.1.thumb.png.f7c4ea3987710cc12aa8d34631c2471b.png

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări