Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Acum 2 ore, franzm a spus:

Am comandat de câteva ori de pe aliexpress si, odata ajunse pachetele la Frankfurt pe aeroport, am fost anuntat de o firma de curierat rapid, cu care chinejii le-au trimis, ca daca vreau pachetele, ori vin sa le ridic personal si sa le trec prin vama, ori platesc ca. 30 euro "taxa de manipulare".  Taxa respectiva este ilegala (exista hotarâri judecatoresti în acest sens) dar, pâna sa ajungi la un consens, expira durata de înmagazinare si pachetele se trimit înapoi. Asa ca am renuntat definitiv la a mai cumpara din China.

În mod normal, pachetele din strainatate mi se vamuiesc aici, la oficiul vamal din oras.

Doar DHL-ul face asa ceva, dar taxa se poate evita daca ai deja numar EORI si platesti singur vama, daca o platesc ei pentru tine platesti si aceasta taxa. Ce vina are chinezul in toata treaba asta ?

Link spre comentariu

N-a fost DHL ci EMS. Cum sa eviti taxa daca o alta firma (GDSK, o asociatie în care si EMS este membru) a deturnat coletul afirmând ca au fost investiti de chinez sa faca ei acest lucru (sa treaca pachetul prin vama). Si pentru marfa în valoare de 10 euro nu merita sa pierd o zi pâna la si prin Frankfurt.

Link spre comentariu

Bei, nu mai faceti misto de omu, ca a facut o oferta serioasa. 

Eu vreu sa-mi cumpere niste facaturi de-am luat de pe ali. Daca poate pentru utsource poate vrea si de pe ali.

Felicitari pentru rhode si scwartz , unii ii confunda cu rohde-schwarz.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

:rade:Buna

Eu am cumparat 2 bucati.

Pret de "ciaina".

Unul a fost OK (HTC) unul a venit gata virusat(Homtom HT7).

La cel virusat era o singura problema,daca erai sunat de cineva trebuia 

sa inchizi pentru inceput cateva reclame,dupa care puteai raspunde.

Problema este ca nu erau doar reclame la mobila si electronice,erau 

reclame si cu fete in tate goale(exact pe gustul meu :rade:) .

Spor tuturor

Alex

Editat de -Atlas-
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

VRF2933 falsificati pe aliexpres... sunt acum cel putin 3 vanzatori care vand aceleasi capsule inscriptionate identic.

Pe langa faptul ca nu exista sigla producatorului (Microsemi), chinezul n-a fost in stare nici macar sa copieze corect inscriptia avertizoare despre continutul de oxid de beriliu, si in loc de BEO a gresit si a scris pe capsula 2E0 (!)...

vrf_fals.jpg   vrf_fals1.jpg vrf_fals2.jpg

Versiunea originala ce s-a dorit a fi copiata arata cam asa:

vrf_ok.jpg 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Chinezii isi falsifica si propriile falsuri ... si nu glumesc . Am vazut componente electronice ... ma rog , niste regulatoare pentru generatoare folosite la grupuri electrogene , la origine Made in Italy ... pe 4 paliere de calitate . Primele aveau ceva deosebiri la inscriptionare , urmatoarele repetau " greselile " , si adaugau cate o nota proprie . Se deprecia ( proportional ) si calitatea produsului in sine . Interesant este ca functionau , macar initial ... clientii veneau cu ele la reparat , dupa intervale variabile de la inlocuire ... cateodata faptul se petrecea la firme romanesti , care incasau pretul pentru piesa de schimb italiana ... de cateva ori mai mare . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
7 hours ago, Traian B said:

VRF2933 falsificati pe aliexpres... sunt acum cel putin 3 vanzatori care vand aceleasi capsule inscriptionate identic.

Pe langa faptul ca nu exista sigla producatorului (Microsemi), chinezul n-a fost in stare nici macar sa copieze corect inscriptia avertizoare despre continutul de oxid de beriliu, si in loc de BEO a gresit si a scris pe capsula 2E0 (!)...

vrf_fals.jpg   vrf_fals1.jpg vrf_fals2.jpg

Versiunea originala ce s-a dorit a fi copiata arata cam asa:

vrf_ok.jpg 

Am o mare curiozitate: chestiile alea cumparate din China chiar sunt tranzistoare? Adica se pot folosi in vreun fel? Macar pe post de BC-uri?

Editat de yo9hrb
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mi-a venit ciainizăria de telefon. Foarte misto aparatul, nu ma asteptam sa mearga atat de bine. E foarte robust.

Daca iti cade din mana sau dai cu el de pamant, n-ai nici-un stres, e tanc ! La fel si aruncatul in apa. Am vazut niste teste pe yt cum il bagau in apa fiarta sau in congelator pana ingheta apa in care era bagat si el n-avea nimic. Inca nu am facut testele astea :rade: dar e clar ca e rezistent.

Editat de maxente
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări