Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Acum 8 ore, zvonacfirst a spus:

Zic la mână, dar este posibil să aibă și vreun sistem automat din aceeași generație cu calculatoarele din oficiile poștale. 

Hai că la poștă au scos imprimantele matriceale de mult, și calculatoarele nu mai sunt PII. Acum probleme sunt cu netul, că te trezești că te duci cu un colet cu awb generat, și nu pot opera în baza de date.

Link spre comentariu
On 5/14/2022 at 8:33 AM, doru3160 said:

Hai că la poștă au scos imprimantele matriceale de mult, și calculatoarele nu mai sunt PII.

Asta am observat si eu, dar la personal nu au facut upgrade, se misca in continuare exact ca acele imprimante. :rade:

Link spre comentariu

De afara asa se vede, dar de când cu restructurarea/desființarea oficiilor de cartier și comasare, personalul nu a fost relocat, ci disponibilizat.  Sunt sigur ca mulți nemulțumiți, dacă ar lucra o zi la ghișeu, și-ar schimba părerea. Excepții și muhaiele se găsesc oriunde, deci sa nu facem o regula din asta. 

Link spre comentariu
2 hours ago, doru3160 said:

De afara asa se vede

Noi de afara asa vedem, iar daca de afara asa se vede in mod clar nici inauntru nu este mai roza situatia.

La mine la oficiul postal sunt cateva ghisee, dar functionale sunt numai doua dintre ele. Una dintre doamnele de la ghiseu tasteaza cu un deget. La asta m-am referit cand am scris in postarea anterioara despre upgrade de personal.

O chestie hazlie, care este cunoscuta in cartier printre cei care ridica pensiile sau depun/ridica colete, se intampla aproape la fiecare client. Doamna despre care vorbesc mai si greseste, este normal si acceptabil, numai ca la fiecare greseala o cheama pe colega ei sa o descurce.

Iar trimiterile din Asia sunt "sortate" in cutii dupa o logica neclara, deoarece la fiecare client coletul ghidus nu se afla aproape niciodata in cutia in care este cautat, trebuind luate cutiile la rand. Asta se soldeaza cu nervi si reprosuri din partea clientilor care asista neputinciosi la aceste demonstratii de dezorganizare, reactionand unii mai calm, altii mai violent din punct de vedere verbal, iar toata nebunia asta nu face decat sa strice si mai mult atmosfera. 

Si ce am scris despre managementul neperformant este probabil confirmat de pierderea coletelor, de lipsa inregistrarilor in sistem care fac imposibil verificarea statusului trimiterii. Iar politica de personal tot de management tine.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
1 oră în urmă, zvonacfirst a spus:

Noi de afara asa vedem, iar daca de afara asa se vede in mod clar nici inauntru nu este mai roza situatia.

Nu e roza deloc. Un om acoperă 2...3 posturi vacante cu un salariu pe care nu mulți îl accepta. Cei cu competente digitale nu stau la program de 8...9 ore  pe zi, în înjurăturile bizonilor, asa ca au rămas cei care bat tastatura cu un deget... Stai sa vezi când nici fraieri din ăștia n-or sa mai fie. 

Nu le țin partea, încerc doar sa fiu obiectiv. Am mai zis, muhaiele găsești în orice domeniu. Dar nu generalizez. 

Link spre comentariu

Ce asteptari sa ai de la Posta cand inainte de Pasti, la Fan erau functionale 2 ghisee din 12 si coada era de undeva din parcare?

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Am inteles ca mai nou Cargus livreaza in RO comenzile de pe Aliexpress.

Daca cineva a primit deja colete livrate cu Cargus, as vrea sa stiu ce metoda de shipping a ales si cum decurge urmarirea online a coletului pana la destinatie. Am facut doua comenzi si ID-ul trimiterii are aceeasi forma ca si pana acum, adica UA apoi cifre si HU la final. La un moment dat stiu ca se schimba ID-ul si era ceva care incepea cu LA.

Multumesc. 

Link spre comentariu

Doua comenzi pe 18 oct, una cu doua produse (saver shipping + cainiao super economy) si cealalta un produs cu saver shipping. Ambele colete (doua plicuri) au venit astazi combinate in alt plic cu scris verde CAINIAO cu Urgent Cargus. Pe Ali initial au fost doua coduri de urmarire cu UA...HU si dupa combinare a aparut unul cu YAEX...,

Pe 28 oct am avut ceva cu cainiao super economy si a venit cu posta.

Nici nu imi mai bat capul sa inteleg cum, cand si cu ce vine.

Link spre comentariu

Am comandat un produs de la un vanzator de pe Ali cu "free shipping".. Dupa vreo doua zile, un cunoscut de-al meu a comandat acelasi produs, de la acelasi vanzator tot cu "free shipping". A platit acelasi pret pe care l-am platit si eu.

Mie mi-a venit cu Cargus. Lui i-a venit cu Posta Romana, la vreo 10 zile distanta.

Prin urmare, nu cred ca e vreo logica la transport.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Interesant :Comandat de pe ebay.de ,de la 2 vanzatori din China ,pe data de 2 Decembrie ,marfa a ajuns pe 21 Decembrie ,( adresa Germania ) cu toate ca peste tot era : vine marfa incet ,multe comenzi de sarbatori,cumparaturi,cadouri,etc......

deci se poate.......

3kit10.jpg

Link spre comentariu

Salut

As vrea sa cumpar un microscop electronic pentru lucru cu smdurile si nu stiu de care sa iau adica nu stiu care ar fi cel mai bun raport calitate/pret

L`am gasit pe asta pe aliexpress dar nu imi dau seama cat de bun este la calitate.E greu sa iti dai seama din poze la asa ceva.

https://www.aliexpress.com/item/1005004022123779.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.68082fab9OkphE&algo_pvid=bdfc2fe0-c1be-4afe-95bc-6e9265230092&aem_p4p_detail=2023012210581619265249270749160016514452&algo_exp_id=bdfc2fe0-c1be-4afe-95bc-6e9265230092-1&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000029125243266"}&pdp_npi=2%40dis!RON!911.73!619.99!!!!!%402122443916744138968771920d06a4!12000029125243266!sea&curPageLogUid=1emrIiMryOr7&ad_pvid=2023012210581619265249270749160016514452_2&ad_pvid=2023012210581619265249270749160016514452_2

Are acolo si doua variante de camere.

Are cineva un asemenea microscop sau asemanator?

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări