Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Buna seara domnilor. Vin cu o intrebare pentru cei care mai fac cumparaturi de pe Ali.

De ceva timp ma tot uit dupa un produs in valoare de 2-3 sute de lei.

Si multe "magazine" au stocuri in Spania, Franta si alte tari ale UE. De ce nu pot comanda si de acolo. Aplicatia ma lasa sa selectez doar Cehia si Polonia, daca vreau Spania sau Franta imi spune ca pachetul nu poate fi livrat.

Link spre comentariu

Politica statului chinez e de a acapara treptat intreaga piata mondiala. Deja si-au facut depozite in principalele tari europene si de curand Aliexpress percepe TVA. 

Sunt si suficient de inteligenti sa mentina preturile foarte jos, pentru ca acel TVA impus sa nu prea conteze la pretul final. 

In 2-4 ani vor avea depozite peste tot, inclusiv in Romania si asa vom scapa de principala problema, timpul de livrare foarte mare. 

Link spre comentariu

Ca sa nu mai deschid alt topic. Fiul, mi-a comandat, de pe Aliexpres, un aparat. Coletul trebuie sa vina din Cehia. A fost expediat prin DHL, urmind sa ajunga in cinci zile. Dupa citeva zile, urmaind AWB-ul, a constatat ca pachetul nu mai e trimis prin DHL, ci prin "mijloace proprii" (ale vinzatorului). Au trecut de atunci aproape 3 saptamâni si nimic. Neavând  AWB, habar nu avem pe unde e coletul. Ce naiba se intimpla? Fiul a mai comandat pe Aliexpres, atât din Europa, cât si din China, dar nu a avut astfel de probleme, cu o singura exceptie, când pachetul i-a venit, din Europa, dupa trei saptamâni.

Link spre comentariu

Deschideti disputa cu 2-3 zile inainte de termen sa va dea banii inapoi si dupa aia mai incercati o data ( faceti o comanda noua), daca expira timpul comanda va fi automat inchis si marcat ca si livrat. Poate puteti cere pe disputa direct o noua livrare in loc de bani dar depinde de vanzator si metoda de shipping.

Link spre comentariu

Normal ca se va deschide discutia. Cum spuneam, transportul si livrarea se face prin "mijloace proprii",  ce o fi insemnând aia! Apoi, ce-mi garanteaza mie ca, la o a doua comanda, nu vor face exact la fel?

Link spre comentariu

Nu va garanteaza nimeni, nimic. Ma aflu intr-o situatie relativ similara cu un produs (ieftin) cu livrare din Polonia, cu numarul de tracking (AWB) invalid. Nu poate fi urmarita livrarea.

Nici nu ma astept ca vanzatorul sa raspunda la disputa, ci, sa-mi returneze banii. Tind sa cred ca obiectul nu a fost trimis, iar AWB-ul (invalid) e pus la plesneala.

Link spre comentariu

Din pacate, sunt si vanzatori smecheri pe Aliexpress. Nu trimit produsele si furnizeaza AWB-uri false. Daca nu esti atent si nu urmaresti livrarea, te trezesti ca a expirat perioada in care puteai deschide disputa. Si ai pierdut banii.

Multi vanzatori sunt onesti si de mai multe ori am extins perioada in care trebuia sa primesc produsele. Era ceva de genul "buyer extension time".

Daca vedeam ca trimiterea e blocata printr-un port sau aeroport, procedam la extinderea perioadei. Nu era vina vanzatorului in aceasta situatie.

Link spre comentariu

Problema e ca, asa cum spuneam mai sus, initial a avut un AWB, de la DHL, dar dupa câteva zile a aparut informatia ca pachetul va fi expediat prin mijloace proprii. Oricum, luni, baiatul o sa ceara banii inapoi si eu...o sa ramân fara jucarea.

Link spre comentariu

Pățania dumneavoastra parca e trasa la indigo cu a mea. AWB anulat si inlocuit cu alt AWB fictiv. Disputa am deschis-o astazi, 15 octombrie.

Order-Aliexpress.png

Editat de norad
Link spre comentariu

Cumparati numai de la vanzatori cu rating mare si eventual uitati-va la feedback-ul negativ cu ce probleme s-au lovit cei care au cumparat de la vanzatorul respectiv.

Nu cumparati de la ''magazine'' noi aparute cu feedback 0. Era sa imi iau si eu teapa de la niste jmecheri din asta, dar in final mi-am luat banii inapoi.

Eu aici urmaresc pachetele luate dupa aliexpress https://parcelsapp.com/en/shops/aliexpress

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări